jeszcze lzejsze kola!!?!!
jeszcze lzejsze kola!!?!!
elo. chcialem sie zapytac jakie moglbym zlozyc dobre, a zarazem lzejsze i rownie mocne kola jak moje.
a teraz mam takie:
mavic d521 - 590g
piasty win zip
tyl - 480g
przod - 330g
szprychy dt champion silver x 36 - moze mi ktos powiedziec ile waza?
i co mozna zlozyc lzesjszego???
a teraz mam takie:
mavic d521 - 590g
piasty win zip
tyl - 480g
przod - 330g
http://weightweenies.starbike.com/listings.php szkaj to znajdziesz
zmien piaste i bedzie lzeje , moze na przod dt competition , zawsze pare gr do przodu , obrecze bym zostawil
zmien piaste i bedzie lzeje , moze na przod dt competition , zawsze pare gr do przodu , obrecze bym zostawil
www.mm-foto.pl
hmm, moim zdaniem nie masz zbyt wielkiego pola do popisu.
Zmniejszając masę kół, obniżysz ich wytrzymałość.
Piasty swoje ważą, ale czy znajdziesz lżejsze na maszynówkach? Może i tak - np boplight, ale są to dosyć delikatne sprzęty.
Wymiana szprych może przynieść około 100gr zysku wagowego na obu kołach łącznie.
Mavic'i 521 są mocne i LEKKIE. Ich nie zmieniaj. Myślę, że bardziej opłaci się wylightować bika przez kupno lekkich opon. Polecam komplet 2xnobby nic 2,25". Ważą około 620gram. Do tego dokup w miarę lekkie dętki(max 150g) i będzie lżej:)
Zmniejszając masę kół, obniżysz ich wytrzymałość.
Piasty swoje ważą, ale czy znajdziesz lżejsze na maszynówkach? Może i tak - np boplight, ale są to dosyć delikatne sprzęty.
Wymiana szprych może przynieść około 100gr zysku wagowego na obu kołach łącznie.
Mavic'i 521 są mocne i LEKKIE. Ich nie zmieniaj. Myślę, że bardziej opłaci się wylightować bika przez kupno lekkich opon. Polecam komplet 2xnobby nic 2,25". Ważą około 620gram. Do tego dokup w miarę lekkie dętki(max 150g) i będzie lżej:)
aaa wiec mówisz o QR20 ok niewidziałem. No to faktycznie da bomba bedzie najlepsza, albo jakis reborn. Przednia piasta jest bardzo prosta w budowie i niema sie co tam zepsuc nawet. Nie trzeba kupować zadnego Chris Kinga od razu bo i tak najtanszy reborn wytrzyma. Chociaz wolałbym da bombe;]
http://www.pinkbike.com/photo/1332966/
obrecze zostaw, piasty w zalezności od kasy to masz duż epole do popisu, moze hope pro II, dt hugi fr, co do szprychmoim zdaniem najlepszymi szprychami do dh sa dt alpineIII i już uzasadniam swoja odpowiedx bo napewno wileu ludzi napisąło by że straszniue cięzkie. Competitiony ważą kilka gram mniej (36szt) niz alpine III a sa słabsze i mysle ze te moze 5 gram warto poświęcić na rzecz duzow większej sztywności. Revolutiony?? nie też onich myślałem ale jest zasadnicza uwaga mianowicie na koła działąją masakryczne przeciążenia i nietylko moim zdaniem revo by sobie nieporadziły w tym boju. Ja napewno bym wziął alpineIII po wysłuchaniu wszytskich "za" i "przeciw"
Re: jeszcze lzejsze kola!!?!!
Wszystko zalezy od budzetu jaki posiadasz.tomeks pisze:elo. chcialem sie zapytac jakie moglbym zlozyc dobre, a zarazem lzejsze i rownie mocne kola jak moje.
a teraz mam takie:
mavic d521 - 590g
piasty win zip
tyl - 480g
przod - 330g
Wersja ultralight to piasty WTB kpl przod 190gr tyl 288gr ewentualnie hope.
Oszczedzasz jakies 330gr.
Szprychy tyl competytion przod revolution.
To bedzie kolejne ok .120gr przy komplecie revolutionow bedzie jakies 180gr mniej.
Nyple alu kolejne gramy.
Wiec jest z czego zbijac wszystko kwestia kasy.
Pozdr
NOX Startrack
http://www.mkbikeonline.com
http://www.mkbikeonline.com
z piast jezeli chodzi o cos tanszego i pod 20mm to polecam reborna bloodlines pro, wazy ok 230gr (wazone), a z tylem hmm... sam na przyszly sezon chce zmienic tylna, super sa hope'y ale strasznie drogie (no ale cos za cos;]) nie wiem jak wygladaja wagowo DT swissy...
Enduro rider
www.pinkbike.com/photo/5025500
www.pinkbike.com/photo/5025500