Witam. Mam problem z tymi sterami. Po wyjęciu amorka i wyczyszczeniu wszystkiego i dokładnym nasmarowaniu smarem Michelin White Grease oraz na maksa skreceniu sterów (na chama). Stery maja luzy i strzelaja. Są to moje pierwsze stery na łożyskach maszynowych i za bardzo sie na nich nie znam. Prosze o rade... aha i nie pisać że to jest ścierwo i żebym kupił nowe stery bo wydaje mi sie że na jakiś czas da sie je naprawić wymianiajac jakiś elemeny czy coś. Z góry dzieki za pomoc.
pierwszy raz je składasz? może nie do końca nabiłeś bieżnię albo źle wcisnąłeś miski, dużo może być powodów, rozłóż wszystko jeszcze raz i spróbuj ponownie.
bronek1301 pisze:b]mozartt[/b]nie wiem o co Ci chodzi..
czyli mzoe wogle tego klina nie masz i w tym problem.
A chodzi o to ze gorne lozysko jest o kilka mm szersze od rury sterowej i w sterach od gory jest klin ktory wchodzi miedzy lozysko a rure sterowa tak zeby ta nie miala luzu.
No calkiem mozliwe z tym klinem. I pamietej ze nie skrecasz ta sruba ktora wchodzi w sterowke z calej sily! Ona jest tylko do likwidacji luzow a amor trzyma sie na mostku
Zobacz cz yten klin nie za głęboko wchodzi w górną bieżnei sterów. Jezeli tak to musisz go wymienić na inny. Przyczyna musi lezec w w/w rzeczach. Nie ma innej opcji. Najlepiej to wrzuć fote sterów tak jak je zakładasz, to moze bedzie widać przyczyne.