Witam.
Mam problem z heblem z tytułu. Kupiłem nowy założyłem i mam wrazenie ze ejst zapowietrzony w serwisie powiedzieli ze nie jest. Nie wiem dokładnie bo pierwszy raz mam hamulec hydrauliczny. Klocki tarcze sciskaja bardzo słabo. Jadą na siedząco w ogóle mnie nie zatrzymuje. jesli nie siedze na rowerze to trzyma tarcze. Vzy jest to kwesyia dotarcia klocków? Ile czasu to potrwa?
z góry dzieki...
Hayes HFX 9 --> problem
Hayes HFX 9 --> problem
każda pogoda jest dobra na rower ...
Mam hayes'a hfx 9 i powiem tak. Ja nie mialem najmniejszego problemu z dotarciem klockow po paru minutach hamulec juz lapal jak zyleta i do dzis praca sie nie zimienila.
Pytaine czy klamka jest miekka i jak sie zrobi twarda to hamulec dalej tak hamuje czy dociskasz ja do gripa. Jesli dociskasz ja do samego gripa to znaczy ze masz za malo oleju w przewodzie i pewie jest tam powietrze. Jesli tak zle nie jest to mozliwe ze tylko sie zapowietrzl. Aby to sprawdzic wieczorem scisnij klamke opaska zaciskowa tak aby hamulec byl na maxa zacisniety. ( zaciskasz klamke na dzwigni i gripie). gdy rano wstaniesz i bedzie sie dalo wcisnac mocniej klamke i bedzie miekka to znaczy ze masz go zapowietrzonego. Wtedy albo sie udajesz do serwisu i za 25 zl Ci go odpowietrzaja albo kupujesz DOT'a i sam sie w to bawisz.
Pozdrowionka
Pytaine czy klamka jest miekka i jak sie zrobi twarda to hamulec dalej tak hamuje czy dociskasz ja do gripa. Jesli dociskasz ja do samego gripa to znaczy ze masz za malo oleju w przewodzie i pewie jest tam powietrze. Jesli tak zle nie jest to mozliwe ze tylko sie zapowietrzl. Aby to sprawdzic wieczorem scisnij klamke opaska zaciskowa tak aby hamulec byl na maxa zacisniety. ( zaciskasz klamke na dzwigni i gripie). gdy rano wstaniesz i bedzie sie dalo wcisnac mocniej klamke i bedzie miekka to znaczy ze masz go zapowietrzonego. Wtedy albo sie udajesz do serwisu i za 25 zl Ci go odpowietrzaja albo kupujesz DOT'a i sam sie w to bawisz.
Pozdrowionka
http://www.pinkbike.com/photo/1399733/