Gazeta Krakowska - Las Wolski
Nie wiem co rozumiecie pod pojęciem legalizacja, ale o ile dobrze wiem, to ktos za taką trase i co za tym idze za wszystkie wypadki na niej będzie musiał brać odpowiedzialność, ustep w regulaminie, czy tabliczka informująca mową tutaj nie wystarczyć- taki problem przynajmniej jest u nas. No i będziecie pewnie chceli ją przepchnąć w strone miasta, bo nikt nie podpisze z Was dokumentu, ze odpowiada za trase i za ludzi na niej jeżdżących, a miasto nie wezmie jej gdy Wy trase wykonacie po swojemu, będzie najpierw chciało projekt, później pewnie ich ludzie wprowadzą zmiany żeby wszystko było bezpieczne i dopiero ruszy przetarg na wykonawców. Oni zrobią trase, a Wy się załamiecie...do tego jest jeszcze niezbedna grupa osób która poświęci czas n a latanie po biurach...czarno to wygląda, ale wątpie, zeby Wasz problem róznił się coś od naszego z 4x, który został już właściwie rozwiązany, ale i tez od takiego z trasą dh legalną, gdzie jezdzimy narazie po dzikiej, bo nie możemy uzyskać nawet legalnego terenu gdzie byśmy sie budowali...Gdyby natomiast dali Wam kawałek lasu wyjęty spod protekcji leśniczego, to byłoby najlepiej, ale jak to zrobić- nie wiem...
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
wystarczyloby zeby nie przeszkadzali i trasy nie rozpierdalali...
A dodam jeszcze ze teraz gdy lopata rozjebana widze naszych i siebie samego na trasach typowo dla pieszych gdzie amor czesto ma okazje wybrac male dziecko, psa lub starsza pare.I nam zaszkodzili i sobie...
pozdro!
A dodam jeszcze ze teraz gdy lopata rozjebana widze naszych i siebie samego na trasach typowo dla pieszych gdzie amor czesto ma okazje wybrac male dziecko, psa lub starsza pare.I nam zaszkodzili i sobie...
pozdro!
bukkake & farmsex .... tony.pl & xnxx.com
Spawacz666 zastanów sięco piszesz....
ile razy widziałeś bądź sam robiłeś że jak Ci pieszy gdzieś szedł to ty ew. ktoś inny z ryjem na niego?
a powinno być odwrotnie bo nie mieliśmy prawa tamtędy jeździć......wchodzi też w grę kultura osobista bikerów..........
jak coś ruszy ten temat to postaram się pomóc....dowiedziałem się ostanio że mam bardzo fajne dojścia do wiceprezydenta Krakowa...
ktoś tam pisał że będą dable 4m zamiast 10m<.........nie zapominajcie że nie wszyscy chcą bądź mają odwagę latać takie duże rzeczy....ja sam osobiście bałbym się, także nie należy brać tylko siebie pod uwagę.....to ma być trasa dla większego grona......chcesz duuże hopy? zrób sobie je sam w ogródku(będziesz mieć je na własność) poza tym jak ktoś już wcześniej wspomniał.......ciekawe która z mądrych głów wzięłaby na siebie odpowiedzialność za wypadki na trasie, na której byłby takie duże hopy....
ile razy widziałeś bądź sam robiłeś że jak Ci pieszy gdzieś szedł to ty ew. ktoś inny z ryjem na niego?
a powinno być odwrotnie bo nie mieliśmy prawa tamtędy jeździć......wchodzi też w grę kultura osobista bikerów..........
jak coś ruszy ten temat to postaram się pomóc....dowiedziałem się ostanio że mam bardzo fajne dojścia do wiceprezydenta Krakowa...
ktoś tam pisał że będą dable 4m zamiast 10m<.........nie zapominajcie że nie wszyscy chcą bądź mają odwagę latać takie duże rzeczy....ja sam osobiście bałbym się, także nie należy brać tylko siebie pod uwagę.....to ma być trasa dla większego grona......chcesz duuże hopy? zrób sobie je sam w ogródku(będziesz mieć je na własność) poza tym jak ktoś już wcześniej wspomniał.......ciekawe która z mądrych głów wzięłaby na siebie odpowiedzialność za wypadki na trasie, na której byłby takie duże hopy....
heh legalna trasa..... to będzie ciężko..... Bezpieczna? Ciekawe co u Was pod tym rozumieją, bo u nas raczej nie dało się tego nazwaź kompromisem... o doublach jakichkolwiek zapomnijcie, tym bardziej 10 metrowych.... tylko stoliki......
zarabianie na takiej trasce z zawodów? No dajcie spokój, może od razu im powiedzcie, że na zawody jak ktoś ma jechać to do Myślenic albo Szczyrku itd. a nie do K-rka... swoją drogą jak władze robią boisko do nogi czy kosza to jakoś nie myśli o zarabianiu na nim....
zarabianie na takiej trasce z zawodów? No dajcie spokój, może od razu im powiedzcie, że na zawody jak ktoś ma jechać to do Myślenic albo Szczyrku itd. a nie do K-rka... swoją drogą jak władze robią boisko do nogi czy kosza to jakoś nie myśli o zarabianiu na nim....
"Hey ho lets go!"
-
- Kontakt:
Ojjj nie zrozumiales =) przeczytaj jeszcze raz i przeanalizuj =) nikt ryja nie drze ... pisze tylko o bezpieczenstwie ktore bylo lepsze gdy wiekszosc tylko po lopacie jezdzila(gdy byla)Dragon-kr pisze:Spawacz666 zastanów sięco piszesz....
Kultura wielu krakowskich bikerów pozostawia wiele do życzenia, co do tego nie ma dyskusji...
Nie rozumiem skąd taka zajawka na wielkie hopy, na które w wolskim nie ma miejsca. W górach, gdzie trasa ma 3500 a nie 1000m i jest kilka razy więcej miejsca, można sobie pozwolić na double i gapy po 10m, jednak w Krakowie nie ma na to warunków.
Jak dla mnie lepiej jest zrobić średniej wielkości dropy i hopy, jednak bardzo techniczne, z trudnym lądowaniem etc (dajmy na to zakręt kilka metrów dalej, zakręt w powietrzu itp.), bo przejechać to będzie mógł średnio zaawansowany rowerzysta, jednak z przejechanie tych przeszkód szybko i płynnie sprawiałoby kłopot.
Nie rozumiem skąd taka zajawka na wielkie hopy, na które w wolskim nie ma miejsca. W górach, gdzie trasa ma 3500 a nie 1000m i jest kilka razy więcej miejsca, można sobie pozwolić na double i gapy po 10m, jednak w Krakowie nie ma na to warunków.
Jak dla mnie lepiej jest zrobić średniej wielkości dropy i hopy, jednak bardzo techniczne, z trudnym lądowaniem etc (dajmy na to zakręt kilka metrów dalej, zakręt w powietrzu itp.), bo przejechać to będzie mógł średnio zaawansowany rowerzysta, jednak z przejechanie tych przeszkód szybko i płynnie sprawiałoby kłopot.
-
- Kontakt:
Wiem!!! Przeczytaj jeszcze raz!!! Jak wy czytacie?Czy poprostu szukacie na sile czegos do dopierdolenia sie? Pisze o zagrozeniu dla pieszych i rowerzystow!!!O tym wlasnie!!! ehhh ostatni raz tlumaczepiotrex pisze:Spawacz666nie masz prawa uprawiac kolarstwa grawitacyjnego w lasku wolskim,wiec proponuje nie pisac glupot.jesli na kogos najedziesz-bedzie to tylko i wylacznie Twoja wina.I na miejscu najechanego pociagnalbym Cie do odpowiedzialnosci.