SkatePark KrK

szczeki_y
Kontakt:

Post autor: szczeki_y »

piotrex pisze:kto za to zaplaci?
miasto.

Pozdro
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Szczęki - Piotrex mówi o nielegalnej miejscówce, nie o parku robionym przez miasto.
bobnh
Kontakt:

Post autor: bobnh »

Płacili by za Ci to którzy by to tworzyli ale nie są do duże koszty ;gwoździe ,jakieś płyty na wygładzenie. Deski na konstrukcje to nie problem - palety ( kumpel ma w ogródku dość sporo ) ja mam jakieś deski w piwnicy, dużo osób wrzuca meble , popytanie się ludzi, jedyny problem przetransportowanie tego.
Informacja o tym ze ktoś organizuje / robi taki getto parka* raczej nie znajdzie sie na forum. Ponieważ jak już mówiłem nie było by to miejsce ogólno dostępne.
No chyba ze ktoś by chciał by mu się masa ludzi zjeżdżała i ledwo tam by się dało jeździć , lub w ogóle .

pozdro
http://bobpl.pinkbike.com/
alicef
Kontakt:

Post autor: alicef »

Koszty się realne duże nie wydają ale jak już ma to zrobić jakaś firma i to jeszcze renomowana z atestami na wykonane prace to położenie kawałki sklejki może kosztować kilka stówek.
Does your ability match this stunt ?
www.bts.xt.pl | GG: 3690229 | http://tiny.pl/m4m8
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

alicef taki skatepark niestety mase kasy kosztuje ;/ A co do tej hali za stadoil to bardzo chętnie bo mam 5 min. z buta :P Na zbieranie podpisów sie pisze, moge np. stać w jakimś centrum handlowym i w weekend zbierac przez kilka godzin, w innych sprawach raczej nie pomoge bo nie jestem pełnoletni....
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

bob chyba zapomniałeś, że do kosztów ghetto parku dochodzi jeszcze koszt HALI ;) to tak na marginesie.

hala reakcji siuskowa, wąska, niska. reakcja zdrowo olała sprawę, nie odpowiadała na mejle itd.

a jeśli miasto miałoby robić skatepark to kasą nie ma się co przejmować. na to jest kasa z unii, wiec jesli tylko uda sie urzedasow przekonac to moga zdrowo sypnac. teraz jest dobry czas na to, bo jest swiezo po wyborach i byc moze beda sie chcieli przypodobac :P chociaz najlepiej byloby lazic zaraz przed samymi wyborami.

a pociech napisz jakies zadania dla niepelnoletnich, bo musze jeszcze prawie rok czekac :P
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
bobnh
Kontakt:

Post autor: bobnh »

fakt faktem trochę zeszliśmy z tematu.
Breeder pisze:a pociech napisz jakies zadania dla niepelnoletnich
http://bobpl.pinkbike.com/
pociech
Kontakt:

Post autor: pociech »

Witam,
Bylem w wydziale spraw spolecznych, ktory jest odpowiedzialny za tego typu inwestycje.
Wnioski: da sie to zrobic, ale nie jest to proste... wrecz przeciwnie.

Ale niestety:
Hala przy AK jest juz wynajeta jakiemus spedytorowi :/ Wiec trzeba by znalezc inna miejscowke. Musi to byc raczej obiekt gotowy, bo na budowe hali raczej nie dadza kasy. Obiekt musi byc wlasnoscia gminy, bo nie dadza kasy (niegospodarnosc), co utrudnia sprawe.

Reakcja w Krk jest tylko jednostka terenowa, i nie ma statusu stowarzyszenia i w zasadzie juz nie funkcjonuje, wiec Breeder nie spodziewaj sie odpowiedzi...

Ogolnie trzeba sie samemu wszystkim zajac od znalezienia obiektu, poprzec wycene, zrobienie projektu wraz z planem kto ma tym pozniej zawiadywac, a nie moze to byc byle stowarzyszenie, bo musi byc to jednostka samorzadu bo inaczej nie dadza na to kasy (po raz kolejny)... Pozniej trzeba jeszcze znalezc radnego ktory projekt podda pod glosowanie i ogolnie robic lobbing zeby radni zechcieli to przyjac. Potem trzeba to jeszcze wszystko zrealizowac... Ogolnie przejebane. Gdyby ta hala spelniala wymogi i byla wolna mozna by jeszcze miec nadzieje, ale szukalem podobnych obiektow nalezacych do miasta i nic nie znalazlem... Po raz kolejny dochodze do wniosku ze trzeba wyper*dalac do Kanady i to wszystkim radze :] Albo przynajmniej jedna granice dalej na zachod.

Co do przypodobywania sie to na to bym nie liczyl, bo wladze maja raczej wszystko w dupie, przynajmniej jesli idzie o tego typu sprawy, a co wiecej nie maja w tym zadnego interesu - co innego gdyby ktos mial z radnych miec z tego kase :] Ale nie martwcie sie - mam plan! Mozemy zrzute robic i grac w totka - jak wygramy pare baniek to zbudujemy sami ;P

No chyba ze macie znajomych Radnych... niech oni sie tym zajma. Ostatnio coraz wiecej takich mlodych (wszech)polskich, bo mnie akurat polityka mierzi.
Live the ride.
Alx
Kontakt:

Post autor: Alx »

To może zacznijmy od znalezienia hali a później będziemy martwić się co dalej ?
pociech
Kontakt:

Ok, to szukajcie - to jest pierwsze zadanie :]
Trzeba uderzyc do Wydzialu Skarbu Mista przy ul. Kasprowicza 29 i poprosic o wglad do spisu nieruchomosci, i znalezc cos co sie nada. Jak sie nic nie znajdzie, co spodziewam sie ze bedzie efektem tych poszukiwan, mozna znalezc jakas dzialeczke, ktora by nam odpowiadala, czyli np. Blonia :p i wystarczy ze znajda kase na zbudowanie takiej hali :] albo czegos takiego chociaz -> http://www.summergravitycamps.com/galle ... ml#airDome czyli wlasnie AirDome... w co i tak watpie bo to juz by byla inwestycja rzedu miliona pewnie, a jak wymienilem kwote 400 tys. to gosc w UM stwierdzil ze to duzo i ze moze by na 2 lata sie dalo rozlozyc... A samochodami pewnie jezdza po 500tys sztuka...

Wiec jak sie tam ktos wybierze i cos znajdzie to niech da mi znac!
Live the ride.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

popytam czy ktos nie wie o takiej wolnej hali-ojciec siedzi w nieruchomsciach,to mogl cos slyszec...next-moznaby poszukac po starych budowlach wojskowych,bo to wlasnosc skarbu panstwa czyli juz ich zagospodarowanie lezy w gestii gminy.
Pociech wyjasnij prosze kwestie tego stowarzyszenia-konkretnie co to znaczy ze ma to byc jednostka samorzadowa.
co do politycznego zaplecza-moge sie postarac cos zalatwic,ale nie wiem czy po ostatnich planach (gdzie miales sie skontaktowac z jednym kolesiem i tego nie zrobiles) to cos da...
pozdro
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
pociech
Kontakt:

piotrex co do twojego znajomego radnego, to skontaktowalem sie z nim i zaoferowalem mu wykorzystanie tej hopy, ale chyba nie spodziewal sie ze mu to sam sfinansuje (przewoz, etc.)... tym bardziej ze wyjezdzalem za granice akurat.

Co do 'jednostki samorzadowej' - bo to chyba w kwesti pozniejszej opieki nad obiketem, to chodzi o jakas organizacje dzialajaca i powolana do zycia przez gmine (KZK chyba i Krakowianka w tej chwili mi do glowy przychodza - na BIP'ie jest ich wykaz w dziale sport i rekreacja).

No ja tez mam kogos w nieruchomosciach ale to chodzi o mienie gminy. Obiekty powojskowe sa wlasnoscia skaru panstwa, ale nie wiem czy nie podpadaja pod ministerstwo obrony narodowej... Tak jak mowie - trzeba sie dowiedziec w Wydziale Skrabu Miasta.
Live the ride.
ODPOWIEDZ