Manitou Sherman vs. RS Pike.
Manitou Sherman vs. RS Pike.
Witam.
Zamierzam kupić któryś z tych dwóch amorków i nie mogę się zdecydować. Konkretnie mowa o Pike Race, Team a najbardziej prawdopodobne, że SL lub o Sermana Fierflay. Wybrałem te 2 amory ze względu na to, że mają regulacje skoku. Amor miał by być używany w streecie, dircie, 4x oraz lekkim FR. Wiec w wypadku Shermana był by używany zazwyczaj na 110mm skoku. Który z tych amortyzatorów byście wybrali? Prosiłbym o konkretne powody i jak najwięcej informacji.
Czy shermana 110/150 można ustawić Np. na 130, czy tylko w tych dwóch opcjach?
Z góry dzięki!
Zamierzam kupić któryś z tych dwóch amorków i nie mogę się zdecydować. Konkretnie mowa o Pike Race, Team a najbardziej prawdopodobne, że SL lub o Sermana Fierflay. Wybrałem te 2 amory ze względu na to, że mają regulacje skoku. Amor miał by być używany w streecie, dircie, 4x oraz lekkim FR. Wiec w wypadku Shermana był by używany zazwyczaj na 110mm skoku. Który z tych amortyzatorów byście wybrali? Prosiłbym o konkretne powody i jak najwięcej informacji.
Czy shermana 110/150 można ustawić Np. na 130, czy tylko w tych dwóch opcjach?
Z góry dzięki!
z tego co sie orientuje, to shermana można ustawić tylko 110 lub 150 a do tego na 110 jest twardszy, pike natomiast można ustawić bardzo dokładnie na każdej wartości pomiedzy 95 a 140, a do tego w każdym ustawieniu skoku amor pracuje tak samo. Myśle że sherman ustawiony na 110 może być za twardy do 4x. Pike bedzie lepszy bo wykorzystuje prawie cały skok i nie dobija
Sprzedam sprężyę 850 lbs dł 115 mm,mostek Hussefelt 40mm
shermana mozna ustawic tylko na 150mm albo na 110mm. sherman mocniejszy, pike lzejszy. mi osobiscie sporo bardziej podoba sie praca shermana (flicka - bo takiego posiadam, na firefly'u nie jezdzilem). przy 110mm sherman sie utwardza i jest wtedy bardzo fajny do streetu i dirtu.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
-
- Kontakt:
!!!!!!!!!!!! NIE KUPUJE PIKA !!!!!!!!!!!
w srode zlamalem swojego Pika SL na podkowie. To jest straszne gowno i szczerze ci odradzam. Kup sobie tego Shermana, one sa lepsze. Pike'i sa tylko do Enduro, ja dalem swojego do reklamacji i zobaczymy co powiedza, bo niby nie mozna na nim robic akrobacji ;]
w srode zlamalem swojego Pika SL na podkowie. To jest straszne gowno i szczerze ci odradzam. Kup sobie tego Shermana, one sa lepsze. Pike'i sa tylko do Enduro, ja dalem swojego do reklamacji i zobaczymy co powiedza, bo niby nie mozna na nim robic akrobacji ;]
Dokladnie jak mowi ata_jg. Kieruj sie tym czy przy maly skoku potrzebny ci pracujacy amor czy bardziej sztywniak z blokada skoku, bo sherman na malym skoku to prawie sztywniak wiec zwroc na to uwage.
Pomysl czy na malym skoku chcesz zeby widelec byl sztywny czy pracowal i tak wybierz. 4x to raczej przydala by sie jakas praca na malym wiec..
Pomysl czy na malym skoku chcesz zeby widelec byl sztywny czy pracowal i tak wybierz. 4x to raczej przydala by sie jakas praca na malym wiec..
A ja mam pytanie, apropo flicka '03. brać Pike'a 426 czy tego flicka.Jężdżę street , dirt, no i niestety FR. czy Pike wytrzyma takie dropy jak np. traska na Gobalówce w Zakopcu czy wąwoz w olsztynie ??? pike jast taki uniwersalny, ale nie chciał bym zeby pękł na podkowie po kilku dropach czy 360 tkach.Co polecacie, więcej jeżdżę street.
-
- Kontakt:
ale używke to nie bardzo, może nixon nowka, tylko co mocniejsze nixon comp na 20 mm czy pike 426 ??? oba maja regulacje , sztyuwną ośke i fajnie pracują tylko co mocniejsze i nie dobija ??? o wytrzymalość głównie chodzi...a i do ramy dartmoor Streetfighter (jezdżę głównie street, potem FR i dirt tez często) i jak by mogly napisac osoby jak skatowaly pike'a a na czym peeka najczęsciej nixon pzdr
a sherman to nie jest przypadkiem cięzszy o ok. 150 [g] nixon ??? Jak bym wziąl NIXONA ELITE MW na oś 20 mm to teorytycznie (porównując dane tech.) nixon bylby mocniejszy niż flick. Jak to jest ? Różnią się technologią wykonania ??? Bo chce dobrze wydać te 1300 zeta , a jak okaże sie że nixon to w zasadzie sherman( z róznicą kilku gram) to biore nixona zamiast pike'a. A wogole jeździ ktoś street na nixonie ??? Byłem juz zdecydowany na pike'a , ale przerazają mnie te pękające podkowy !!!!!!!!
nie chce zakładac nowego topica to jaszcze kilka pytań :
Czy PIKE'i są wykokie (jak np. stance ) ?
i czy da się zamienić oś maxle na zwykla jak sie rozje*** ?
nie chce zakładac nowego topica to jaszcze kilka pytań :
Czy PIKE'i są wykokie (jak np. stance ) ?
i czy da się zamienić oś maxle na zwykla jak sie rozje*** ?