Klocek "przykleja" sie do tarczy
Klocek "przykleja" sie do tarczy
Otoz jak mocniej i dłuzej przyciskam klamke to w pewnym momencie klocek 'przylkeja' mi sie do tarczy dopoki nie rusze mocniej kołem. Doradzcie jak temu zaradzic.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
no nie bardzo- nie zgodze sie z Tobą, win zipowi do Avida dużo brakuje- bb5 mimo że mam z mniejszą tarczą dużo dużo lepiej pracuje! a oby dwa są wyregulowane zajebiście- tarcze/ klocki powypalane/odtłuszczone/ dotarteel_oguro pisze:nie pierdolcie
WINZIP(inaczej blackbox) jest wg, mnie zajebisty ,a siła hamoowania jest taka sama jak w bb5 i mx1
a przy tarczy 203 to już porównywalna z 525 powaga, najlepszy(bo tani) hampel mechaniczny
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jezdzilem na blackboxie przez 1,5 sezonu i zgodze sie ze sile ma bdb, ale modulacja w porownaniu z avidami wypada bardzo slabo, 475 tez mialem przez sezon na tyle i musze powiedziec ze nigdy w zyciu bym go juz nie kupil i nikomu nie poleceel_oguro pisze:nie pierdolcie
WINZIP(inaczej blackbox) jest wg, mnie zajebisty ,a siła hamoowania jest taka sama jak w bb5 i mx1
a przy tarczy 203 to już porównywalna z 525 powaga, najlepszy(bo tani) hampel mechaniczny
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
kolega lucasbp pyta o radę, a wy mu wypisujecie żeby kupił sobie nowy hamulec...
lucasbp
moim zdaniem należałoby sprawdzić cały zacisk hamulca moze poprostu coś działa niepoprawnie. Rozłożyć go dokłądnie i przejżeć. Nie ma tam żadnej sprężynki w zacisku?
Szczerze mówiac nie miałem do czynienia z tym hamulcem. Ale na moje bym go rozłożył i sprawdził co w "śrubkach" piszczy ;)
lucasbp
moim zdaniem należałoby sprawdzić cały zacisk hamulca moze poprostu coś działa niepoprawnie. Rozłożyć go dokłądnie i przejżeć. Nie ma tam żadnej sprężynki w zacisku?
Szczerze mówiac nie miałem do czynienia z tym hamulcem. Ale na moje bym go rozłożył i sprawdził co w "śrubkach" piszczy ;)
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
sprawdź zacisk czy wszystko jest ok, wyjmij sprężynkę która jest pomiędzy klockami, rozegnij ją na chwile i ponownie wciśnij na miejsce, sprawdź linki i pancerze (przy zacisku ale też przy klamce). jak sam nic dzwinego nie znajdziesz to pozostaje wizyta w serwisie...
pozdro
pozdro
Sprzedam sprężyę 850 lbs dł 115 mm,mostek Hussefelt 40mm
klocek przykleił sie do tarczy? Wyczysc to i uwazaj jak jezdzisz bo psy srają...:D
a tak serio to sprawdz czy nie masz linki w poblizu klamki zgietej... ja tak miałem gdy abu sie uczyłem, gdzie hamulec jest dosyc energicznie zaciskany... linka za 2zł to szybko sie zgieła i klamka prawie w ogole nie odbijała.
a tak serio to sprawdz czy nie masz linki w poblizu klamki zgietej... ja tak miałem gdy abu sie uczyłem, gdzie hamulec jest dosyc energicznie zaciskany... linka za 2zł to szybko sie zgieła i klamka prawie w ogole nie odbijała.