Pytanko.

Dj_gucio
Kontakt:

Pytanko.

Post autor: Dj_gucio »

Hej mam pytanie czy mając amora na 1 cala idzie go przerobić na 1i 1/8(chodiz mi o wymiane rury sterowej)?? Trzeba miec chyba jakąś maszyne do wymienia rur sterowych, wiem że podobno u mnie ktos ma taką tylko niewiem czy idzie wymienic 1 calówke na 1 1/8??
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

stary ale jaki ty masz tego amora,pewnie jakis syf totalny jak na 1',a amory na 1,1/8' mozna kupic juz od 200zl (rst), mozna wymieniac rure sterowa ,ale to juz nie bedzie ta sama konstrukcja,jak chcesz wbic szersza rure w wezszy otwor to raz a dwa to takie rury nabija sie bodajze na zimno czy jakos tak,w kazdym razie nikt ci nie da gwarancji potem ze ci sie nie rozjebnie podczas jazdy,wiem cos o tym bo kumpel zlamal w blacku
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
YaNkEs
Kontakt:

Post autor: YaNkEs »

Daj sobie spokuj z tym przekladaniem. Lepiej wyjdziesz na tym jak wymienisz amor. Wszytsko co kombinowane szybko sie konczy.
YaNkEs from Mad Machines
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Dokładnie. Chłopaki maja racje. Nie pakuj sie w syf. Nie dość że pewnie wybecelujesz z 50 zeta u ślusarza to jeszcze strach na tym jeździć. Uzbieraj na spokojnie 450-480 i kup jakiegoś suntoura duro czy cuś.
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

widelki lepse od wiekszosci amorow na 1cal:)

pozdro
ProBiker
Kontakt:

Post autor: ProBiker »

da sie da...
mam ten sam problem a nei stać mnie na amora więc będe musiał troche na tym pojedzieć... no niestety nie mam teraz kasy na amora....

Musisz kupić przejściówke na 1-1/8, to koszt jakis 30 zeta i wtedy mozesz wpakowac amora na 1 cala do 1-1/8
Rydzyk & Samoobrona Fans |||
Adams
Kontakt:

Post autor: Adams »

Foghorn. Skad wiesz jaki gosc ma amor. Mam kumpla ktory smigal do tej pory na 12 letniej ramce whellera z cro-mo. Bo byla wpasna. Kupil psylo 2003 i wymienil rure sterowa na 1 calowa. W sklepie bez utraty gwarancji. Bo to nie jest taki wielki problem jak sie okazuje, w niektorych amorach. W rst tez masz na sruby. A teraz kupil ramke i zmienil z powrotem na 1,1/8 cala. W tym samym sklepie rowniez bez utraty gwary. Wiec sie da i nie ma z tym wiekszych problemow.
Wiec lepiej niech Dj gucio napisze co ma za amora to wtedy poradzimy :-)
Ale jezeli jest to stary amor to faktycznie sie nie oplaca. Bo pewnie za rure sterowa da wiecej niz on jest wart. No chyba ze ma psylo :-)
ODPOWIEDZ