Pooomocyyy Bomber!!!

Valuś
Kontakt:

Pooomocyyy Bomber!!!

Post autor: Valuś »

Witam.jestem początkującym adepten Dualu i Streetu i mam zamiar zlozyc sobie takowy rowerek,mam na to max naprawde :(max 2200 zeta i mam problem otórz bardzo pragne miec bomberka w tym sprzecie,jakiegos 100mm.Ramą bedzie albo point albo dragstar a na amorka przewidzialem te ok.8 basó i cały problem tkwi w tym czy starczy mi na resztę części(jak najtańsze byleby dzialaly bo przeciez rama i amor to podstawa)Trochę juz wyliczalem i powiedzmy rama i amortyzator to bedzie te 1300pln i czy starczy mi reszta(ok.800)na pozostałosci(korba,kola,kiera i cala reszta..)???Z góry dziękuję i pozdrawiam Valuś :-)
If yuo never never go,you will never never know
tupamaros
Kontakt:

Post autor: tupamaros »

Valus: co ci powiem to ci powiem ale ci powiem, że na pytanie czy starczy ci floty musisz sobie odpowiedzieć sam. a to dlatego że poprostu to ty bedziesz wiedizał jaki chcesz osprzęt, ty sobie go wirtualnie skomletuj pochodź po sklepach poszuja na necie cen, zrób se konkretne zestawienie i wtedy zobaczysz czy ci starczy czy nie, jeśli nie to patrzysz gdzie mozesz obciąć koszty i pdliczasz od nowa i wtedy napewno ci starczy

takie jest moje skromne zdanie...
Valuś
Kontakt:

Pooomocyyy Bomber!!!

No wlasnie tupamaros!Ale czy za 8 basów kupię caluśki osprzęt(koła i wszystko)i czy to by dzialalo?Hmmmmmm Przydaloby sie więcej kasy .Pozdrawiam i licze na odpowiedzi
Bender
Kontakt:

Post autor: Bender »

ja bym na Twoim miejscu najpierw kupil caly osprzet, a pozniej dopiero kupil jakis widelec...bedziesz mial bardziej jasna sytuacje wtedy
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
tupamaros
Kontakt:

Post autor: tupamaros »

no toz ci pisze że musisz zrobić sobie zestawienie całego osprzętu i zobaczyć ewentualnie co jest za drogie. a osprzęt raczej dostaniesz cały. popytaj w sklepach o jakieś części np sprzed 3 lat albo jakieś takie kwiatki coto zostały po jednej sztuce i nikt ich niechce kupić bo one są duz tańsze, nowe i taksamo dobre jak tegoroczne, zakupy zrób najlepiej w jednym sklepie, przyduś sprzdawce o rabat i najlepiej poczekaj z tymi zakupami tak do końca września bo wtedy zaczynają sie niezłe obniżki cen(faktem jest zę możesz już niedostac tego co byś chciał ale warto poczekac) a takie rzeczy jak regulacja przżutek i tych dupereli czy wogóle montowanie całego roweru to najlepiej zrób sam albo kumpli poproś o pomoc, napewno sie ktoś znajdzie
Valuś
Kontakt:

Pooomocyyy Bomber!!!

Tak ale ja chce juz wszystko sobie zaplanowac!:]Poprostu potrzebny mi amor ktorego nie bede musial wymieniac po roku czy polowie a kazdy przeciez zna bombery(mniaaam)I nie wiem czy za te 800 kupilbym całą reszę(mając juz ramke i bomberka)???Dzieki za odpisy i czekam na wiecej heheh POZDROOO :)
Niedlugo sie normalnie powiesze
Valuś
Kontakt:

Pooomocyyy Bomber!!!

Tupamaros TAK ale poprostu z tymi sklepami jest roznie i u mnie w sklepach jest lipaaa poniewarz w jednym jest kilka czesci spoko a reszta to jakies truvativy za kosmiczne ceny i w innych sa podobne sytuacje wiec bylbym zmuszony na kupowanie w kilku sklepach!!:-I AAA jakbym wsadzil suport i stery ?Bo z tego co wiem to te rzeczy powinni mi zrobic w serwiszie w sklepie(nie wiem jak sie za to zabrac).Czekam na propozycje(dokladne propozycje poszczegolnych czesci)Pozdro i dzieki-czekam :]
PS.A czy ja za 800 zeta kupie bombereczka 100mm?????????? :-/
pedros$
Kontakt:

Post autor: pedros$ »

rozumiem ze sie bardzo podjarales marka marzocchi ale za te 800zl to kupisz jakiegos mxc albo wedga gdzies na necie mozna wyrwac a co do trwalosci tych amorkow szczegolnie tych z 2004 troche osob mialo zastrzezen a ja np bym ci polecil manitou black compa albo sporta uzywke albo gdzies na necie poszukac mozna wyrwac nawet za jakies 700zl a amorki sa naprawde trwale i godne polecenia pozdro
::CZERPMY Z JAZDY JAK NAJWIECEJ PRZYJEMNOSCI::
szyszkin
Kontakt:

Post autor: szyszkin »

za 800 zł mozesz miec uzywke dj z 2003. albo nowa MZ :) a nie moze byc np. duro ?? tak odrazu go chyba nei polamioesz braciak ma XCP 110mm i katuje go od wiosny i wszystko gra :) i na osprzecie tez nie mozna zabardzo oszczedzac :) z tego kola sa jeszcze drogie :( wiec ja radze duro dobre kola i kompletuj sobei na kartce osprzet. potem szukaj na allegro i promocje w sklepei :) pozdr
BEZOWIAK www.bezowiak.neostrada.pl -nasz klub
ZAPRASZAM! beżowe jasne pełne ;) BJP i FR:]
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

troche dojrzalosci, nie zachowuj sie jak dzieciak jesli masz ograniczony budzet, chce bomberka i juz, klapki na oczy koniec. co mniam? to jest... takie sobie... :] duro Ci wystarczy jesli jestes poczatkujacy, jakbys wyrwal blacka byloby super. a pytanie czy 800 starczy na dzialajacy osprzet jest troche silly... 200 tez starczy i bedzie dzialalo...
what can I say... ;)
pedros$
Kontakt:

wiesz albo własnie tak jak shaman mowi xcp dobry amorek w sumie kumpel ma i naprade spoko chodzi i masz juz jakies 300zl w przod co do kół to np takie 2xdm24 komplet piast grmieca i do tego szprychy dt albo te machy po 1,1 tez dobre i masz jakies 470zl wiec jak na poczatek to moze lepiej kupic cos z nizszej polki cenowej i dołozyc do kół i reszty osprzetu a potem kupic jakis amorek porzadny

pozdro
Valuś
Kontakt:

Wiecie cio,rzeczywiscie sr suntour duro jest wyj...a w kosmos golenie jak u DJ 32mm,skok130,2xsprezyny,olejowka i cena ok550 NICE!!!:-]Ale Black tez kusi!!!Musze sie rozejzeć...CZyli albo black albo duro.AAA osprzet-biore2x dm24 i piasty deore ze szprychami dt champion ;)Tylko jeszcze do ramy nie jestem pewien choc to juz inny temat(point/drag???)Pozdrawiam was wszystkich(i nie wqur...e sie bo po co)pzdro i licze na liczne odpisy :-]
PS.dzieki za mile powitanko gdyz dzis sie dopiero zarejestrowalem :)
GARY
Kontakt:

Post autor: GARY »

A ja na twoim miejscu dozbieralbym jeszcze 300zl i kupil to: http://www.skiteam.pl/products_s.php?mod=2587 ; ew. mozesz poczekac do jesieni, i kupic go w atrakcyjniejszej cenie na wyprzedazy...
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

ciezko zeby Ci starczylo.....
gdyz albowiem.... same kola drogo wychodza - chyba ze chcesz byle jakie na sam poczatek... to moge zalatwic :D
funkiel nowki :D

pozdro
Valuś
Kontakt:

A morze suntoura Duro(b.podobny do DJ3-a samego DJ3 to za ok.1000 kupie ;] )AAA ta kona shred to kurde jakos mi nie przyp.do gustu?!Sam nie wiem czemu,osprzet spoko ale jakos ten wyglad...AA http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=28851664 tu mam DJ3!!
Poprostu chce w miare dobre sprzet za niewielka kase.ale ten osprzet to qrwa mac pieprzony drogi(wyliczylem 1000)ZA te 2500 to mialbym 10000%lepszy sprzecik niz ta kona(dj3,teZ dm24,inna korba,2rolkowy napinacz,.....)Dzieki,pozdro i licze na odpisy :)
Valuś
Kontakt:

Hejjjj a za ile moglbym kupic DJ 2 ??Bo podobno 2 sa lepsze(aahhhhh a naj to jest 2 150mm)???????? pozdro
molmagic
Kontakt:

Post autor: molmagic »

Zapytaj hofmena <rotfl> i looknij na topic MARZOCHHI **** :]
I nei kupuj piast deore bo to starata pieniędzy!!!
http://molmagic.fm.interia.pl/mostki/mostek_b.jpg <sprzedam pare sztuk!
pedros$
Kontakt:

siem piast deore sie nie oplaca kupic bo nie dosc ze grimeci wychodza chyba nawet troche taniej to sa jeszcze na maszynach i spisuja sie naprawde good kumpel ma i naprawde sa spoko i tak jak wczesniej mowilem bierz blacka albo duro lub xcp
Valuś
Kontakt:

myslalem tez nad zwyklym rst i wzieciem tarczowek jakichs(mech :[ ) Wiec nie wiem a moze super ramke a reszte taką se........ale ja mam dylematow a to all za jedyne 2100 łeeeeee :(pozdro i czekam na.....odp :]
ODPOWIEDZ