Moze mi ktos powiedziec jaki tam naprawde jest system? Na jednych stronach pisza ze Howitzer, na innych ze ISIS, na allegro ISIS a kumple twierdza ze Howitzer.
Zaloze na to korbe ISIS?
Supporty Howitzer XR i Team
Supporty Howitzer XR i Team
www.trialshop.pl
a wiec sa to supporty isis w systemie Howitzer,który nasladuje system Hollowtech 2 Shimano i X-type Race Face i polega na wyrzuceniu łozysk na zewnątrz ramy i poprawe sztywnosci. i nie załozysz na to zwykłej korby isis, gdyz linia łancucha wynosiła by okolo 80 mm co w stosunku normalnej linii 50 mm jest duzo za duzo. Dlatego pajaki korb Truvativa w systemie " How", sa pochylone do wewnatrz aby dopasowac sie do standardowej linii łancucha.
z tym akurat problemu nie bedzie, wystarczy ze przesune tylna zebatke blizej ramy a mam na to jeszcze 3cm. wiekszym problemem jest to ze przy supporcie 128mm korby uderzaja mi o hamulec.spectomo pisze:nie załozysz na to zwykłej korby isis, gdyz linia łancucha wynosiła by okolo 80 mm co w stosunku normalnej linii 50 mm jest duzo za duzo
z tego co napisales wnioskuje ze jest to jedyna przestroga ku zalozeniu korby isis na ten support? chodzi mi wlasnie o to czy sama os jest ISIS bo patrzac na fotki howitzera i gigapipe sama os rozni sie nieznacznie ksztaltem (w gigapipe zabki sa bardziej ostre, a w howitzerze plaskie ku koncowi).
www.trialshop.pl
No to jak to jest da się założyć korbę isis na to czy nie?
Mam taki problem, że przy suporcie 113 niemoge założyć korby z blatem 38, bo blat już dotyka wahacza. I czy kupując ten suport howitzer XR z osią 148mm mój problem się rozwiąże? Mam korbę blackboxa na isis. W sumie korbę też mógłbym zmienić na jakąś w systemie howitzer, ale jeśli jest tak jak mówi spectomo to czy blat znowu nie bedzie za blisko wahacza? Jak to sprawdzić?
Rama była jeżdżona przez poprzedniego właściciela z suportem na kwadrat o dł. 131mm.
Mam taki problem, że przy suporcie 113 niemoge założyć korby z blatem 38, bo blat już dotyka wahacza. I czy kupując ten suport howitzer XR z osią 148mm mój problem się rozwiąże? Mam korbę blackboxa na isis. W sumie korbę też mógłbym zmienić na jakąś w systemie howitzer, ale jeśli jest tak jak mówi spectomo to czy blat znowu nie bedzie za blisko wahacza? Jak to sprawdzić?
Rama była jeżdżona przez poprzedniego właściciela z suportem na kwadrat o dł. 131mm.
NA SUPORT HOWITZER NIE MOZNA ZALOZYC KORBY NA "zwykly" ISIS (i na odwrót). Dlaczego? Otóż:
1. kształt wielowypustu jest minimalnie (ale jednak)inny, to już dyskwalifikuje korby na zwykły ISIS
2. Tak jak było wspomniane, 'pająk' w howitzerze jest wysunięty w stronę ramy, zeby zachować linie łańcucha
3. Korba Howitzer wchodzi troche inaczej na oś, ponieważ opiera się dopiero na łożysku suportu, a nie tak jak w zwykłym isis'ie na ośce
EDIT: Dzięki tej odpowiedzi mam magiczną liczbę postów: 666 ^^ xD
1. kształt wielowypustu jest minimalnie (ale jednak)inny, to już dyskwalifikuje korby na zwykły ISIS
2. Tak jak było wspomniane, 'pająk' w howitzerze jest wysunięty w stronę ramy, zeby zachować linie łańcucha
3. Korba Howitzer wchodzi troche inaczej na oś, ponieważ opiera się dopiero na łożysku suportu, a nie tak jak w zwykłym isis'ie na ośce
EDIT: Dzięki tej odpowiedzi mam magiczną liczbę postów: 666 ^^ xD
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
www.ldsc.yoyo.pl