Witam.
Jako że niedawno zacząłem sezon i zorientowałem się że mój marzocchi dirt-jam jest trochę dla mnie za miękki ( waże jakieś 69kg więc ma chyba prawo). Jeżdżę głowie street zaczynam dirt i freeride ( freeride taki lekki). Z tego powodu zaczołem rozglądać się za nowym amorem, na stronie www.rowerowy.com wynalazłem dwa roczniki Dirt Jumperów ( ’06 i ’07).
Rocznik ’06: http://www.rowerowy.com/amortyzatory/MA ... UMPER.html
Rocznik ’07: http://www.rowerowy.com/amortyzatory/marzocchi2007.html .
I teraz nasunęło mi się pytanie
--czy opłaca się np. przerobić mojego dirt-jama,
--czy może kupić DJ 3 ( ’06 lub ’07 podobna cena) i przerobić go w jakimś sklepie, by chodził lepiej
--czy zainwestować w DJ 2 lub 1 rocznik ’06 (bardziej bym się skłaniał do 2 bo mam akurat tyle kasy) bo raczej na DJ 2 lub 1 ’07 to kasy nie zdobędę.
-- czy dirt jumpery są odpowiednie do mojego stylu jazdy ( czy nie są za niskie)
--czym się różnią poszczególne typy DJ
Jeśli ktoś ma lepsze pomysły co do amorów to niech napisze
Problem z wyborem amora !!! str/dt/l.fr
lipa108 dirt jumpery to amory ktore charakteryzuja sie srednia praca. Duza wytrzymaloscia oraz spora waga niestety. O ile do streetu czy dirtu w zasadzie jest to najlepszy wybor to jezeli chcesz je uzywac w fr gdzie dobra praca jest mile widziana moga Cie zawiesc. Same w sobie sa dosyc wysokie. Gdyz mimo malego skoku ich wysokosc rowna sie nie ktorym widelcom -/+ 130 mm. Pomysl jeszcze moze dostalbys pike albo nixona elite. Oba maja regulacje skoku. Dzieki ktorej moglbys sobie je dopasowac do swojego stylu jazdy. Pozdro.
Ssij pento
[quote="Sulring"]lipa108 dirt jumpery to amory ktore charakteryzuja sie srednia praca. Duza wytrzymaloscia o
HHAHAHHAHAHHAHHHAHA duza wytrzymalosc sredna praca kolec ten amor niema wytrzymalosci i wogule nie pracuje !!
muj 1 amor to RST gila T4 i bylem bardziej zadowolony niz z DJ , DJ to tzw 2-u tygodniowy amor bo po 2 tyg. kupujesz nowy bo stary jest popekany i tlumienia niema :P
moj typ : PIKE bo ma reg. albo sherman tez ma tylko w zakresie 110/150 mm
HHAHAHHAHAHHAHHHAHA duza wytrzymalosc sredna praca kolec ten amor niema wytrzymalosci i wogule nie pracuje !!
muj 1 amor to RST gila T4 i bylem bardziej zadowolony niz z DJ , DJ to tzw 2-u tygodniowy amor bo po 2 tyg. kupujesz nowy bo stary jest popekany i tlumienia niema :P
moj typ : PIKE bo ma reg. albo sherman tez ma tylko w zakresie 110/150 mm