Witam mam pytanie czy da sie przerobić szprychy od koła 26 cali do koła 24cale czy je można jakoś skrócić jeśli tak to jak nagwintować skrócone szprychy
mysle ze powinno dac rade ale kupa roboty z tym bedzie, pogadaj z kims kto zna sie na gwintowaniu jest to operacja dosc prosta ale niewiwm czy nowy gwint wytrzyma
PS niekazdy ma kase na kupno 32/36 szprych o ile sie orientuje to 1 ok 2.5pln kosztuje a jeszcze obrecz ,opona i detka wiec jesli mu sie uda to bedzie dobry sposub na oszczedzanie
ponoć się da... jeszcze jakie koło na przyód czy na tył?? jak na przód może zapleść na snowflake?? ale tego osobiście nie polecam do katowania możesz sobie obręcz rozwalić...
PS. powiedzmy że 1 szprycha od 1.20 :) bo po co mu lepsze szprychy w kołach 24?? championy wystarczą
dętki też będziesz rozcinał, skracał i kleił żeby z 26" zrobić 24" ???
Jak masz czym to zrobić to próbuj - działać będzie na pewno, ale nie wydaje mi się żeby gwintownice do tak małych średnic były łatwe do zdobycia i w dodatku tańsze niż 35 zeta za nowy komplet szprych.
pomysł totalnie idiotyczny nie warto bo ten nowy gwint nie bedzie sie trzmał można sobie krzywde zrobić a juz na pewno kupę kłopotów z tym kołem
lepiej kupić nowe szprychy i nie bedzie problemów bo nie masz żadnej gwarancji ze zrobiona przez ciebie długość bedzie pasowała
wiem ze u nas w miescie w sklepie maja wlasnie gwintownik do szprych. ale chca za skrocenie 36 szprych 50zl bez zaleznosci na jaka dlugosc. lepiej kupic nowe szprychy, w tym samym sklepie z nyplami sa za 0,95zl.