nixon
nixon
ema mam nixona od prawie miecha...jezdzilem na nim z 10 razy...jakies sciezki lesne...dirtu zadnego ani dropa nie zaliczyl jeszcze...i przestal pracowac tak jak na poczatku..nie ejst juz taki czuly...czym to mzoe byc spowodowane?? czy zmoe tak musi byc?? albo moze od spadku temperatury i ziwekszonej wilgotnosci??:|
kupilem go nowke...nie smarowalem go jeszce poniewaz amortyzator nowy ma 20-40h an dotarcie..jedynie czyscilem lagi poneiwaz tworzyly sie odbowdki kurzu z olejem..oraz czyscilem uszczelki i nic wiecej..no zalamalem sie...nigdy nie bylem zadowolony z zakupionego amorka poneiwaz kupowalme uzywki..teraz kupielm nowke..pierwsza jazda nastpena itd...o ale cacy bosski sztuneic..teraz sie ******** z nim cos;/
SzyszeQ chrzanisz czlowieku
mialem rowniez nixona i nigdy problemow niebylo,powiedz popierwsze co to za rocznik i model.nalej po kilka ml oleju do lag,lub podwaz uszczelki , zobaczysz gabki a pod nimi gorne slizgi,daj tam troche oleju ugnij amora kilka razy i wloz uszczelki spowrotem.ale najpierw pojezdzij do konca tygodnia walnij kilka dropow i jezeli sie nic niepoprawi to poprobuj to co ci mowilem.moze ustaw jeszcze tlumienie jedno i drugie na najmniejsze i zobacz czy wtedy niemuli ,jezeli nie to czeka cie tylko zmiana oleju.chociaz zdziwili mnie to co mowisz bo niemialem nigdy problemow.
mialem rowniez nixona i nigdy problemow niebylo,powiedz popierwsze co to za rocznik i model.nalej po kilka ml oleju do lag,lub podwaz uszczelki , zobaczysz gabki a pod nimi gorne slizgi,daj tam troche oleju ugnij amora kilka razy i wloz uszczelki spowrotem.ale najpierw pojezdzij do konca tygodnia walnij kilka dropow i jezeli sie nic niepoprawi to poprobuj to co ci mowilem.moze ustaw jeszcze tlumienie jedno i drugie na najmniejsze i zobacz czy wtedy niemuli ,jezeli nie to czeka cie tylko zmiana oleju.chociaz zdziwili mnie to co mowisz bo niemialem nigdy problemow.
ja mam nixonka juz rawie rok i jest tak w zeszlym sezonie caly czas chodzil idealnie nie tak mulascie jak sherman jak przyszly temp w okolicy +5 i mniej 'C(bo gdy jest cieplo to spoko dziala jak by mial 2 tyg jazdy) to fakt troszke jest mniej czuclszy ale do czasu jak np ostro na nim po schodach zjade ze 2 razy podejzewam ze olej sie robi gestszy i po takim malym skatowaniu go "rozbelta" w srodku i dziala jak nowy
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
sklep: http://www.hadronsport.com/
SzyszeQ pisze: moze dlatego ze kazdy maniciak po jakims czasie zamula.. ale czemu?
j.w. on ma racje a gadka typu "wszystkie maniciaki zmulają" świadczy tylko o tym że nie macie zielonego pojęcia o nich tylko usłyszeliście gdzieś wypowiedz ze maniciaki to muły i mielicie to bezsensu choć nigdy na nixonie nie jeździliście ani na innym dobrym maniciaku tylko wszyscy na stance mielili a to jest mul a nie wszystkie maniciaki !!!!Zbigi666 pisze:mialem rowniez nixona i nigdy problemow niebylo,powiedz popierwsze co to za rocznik i model.nalej po kilka ml oleju do lag,lub podwaz uszczelki , zobaczysz gabki a pod nimi gorne slizgi,daj tam troche oleju ugnij amora kilka razy i wloz uszczelki spowrotem.ale najpierw pojezdzij do konca tygodnia walnij kilka dropow i jezeli sie nic niepoprawi to poprobuj to co ci mowilem.moze ustaw jeszcze tlumienie jedno i drugie na najmniejsze i zobacz czy wtedy niemuli ,jezeli nie to czeka cie tylko zmiana oleju.chociaz zdziwili mnie to co mowisz bo niemialem nigdy problemow.