nixon

roman33
Kontakt:

nixon

Post autor: roman33 »

ema mam nixona od prawie miecha...jezdzilem na nim z 10 razy...jakies sciezki lesne...dirtu zadnego ani dropa nie zaliczyl jeszcze...i przestal pracowac tak jak na poczatku..nie ejst juz taki czuly...czym to mzoe byc spowodowane?? czy zmoe tak musi byc?? albo moze od spadku temperatury i ziwekszonej wilgotnosci??:|
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

jaki tam spadek temperatury teraz mam ile z 5C? jakby było duzo na minusie to mogła by praca sie zmienić...ale nie teraz
Nowego go kupiłeś czy używke?
Kriz
Kontakt:

Post autor: Kriz »

a smarujesz go przed kazda jazda ?
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

to nie rst ze trzeba go smarować co jazda...
roman33
Kontakt:

Post autor: roman33 »

kupilem go nowke...nie smarowalem go jeszce poniewaz amortyzator nowy ma 20-40h an dotarcie..jedynie czyscilem lagi poneiwaz tworzyly sie odbowdki kurzu z olejem..oraz czyscilem uszczelki i nic wiecej..no zalamalem sie...nigdy nie bylem zadowolony z zakupionego amorka poneiwaz kupowalme uzywki..teraz kupielm nowke..pierwsza jazda nastpena itd...o ale cacy bosski sztuneic..teraz sie ******** z nim cos;/
SzyszeQ
Kontakt:

Post autor: SzyszeQ »

moze dlatego ze kazdy maniciak po jakims czasie zamula.. ale czemu? tego niewiem... mogles kupic cos z otwarta kąpielą olejowa np marcoka
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

roman33 mialem nixona i bylo super wszystko dzialalo dobrze mimo uplywu czasu. Moze pojezdzij z tydzien czy az dotrzesz widel i wtedy dopiero zacznij sie martwic.
Ssij pento
Zbigi666
Kontakt:

Post autor: Zbigi666 »

SzyszeQ chrzanisz czlowieku
mialem rowniez nixona i nigdy problemow niebylo,powiedz popierwsze co to za rocznik i model.nalej po kilka ml oleju do lag,lub podwaz uszczelki , zobaczysz gabki a pod nimi gorne slizgi,daj tam troche oleju ugnij amora kilka razy i wloz uszczelki spowrotem.ale najpierw pojezdzij do konca tygodnia walnij kilka dropow i jezeli sie nic niepoprawi to poprobuj to co ci mowilem.moze ustaw jeszcze tlumienie jedno i drugie na najmniejsze i zobacz czy wtedy niemuli ,jezeli nie to czeka cie tylko zmiana oleju.chociaz zdziwili mnie to co mowisz bo niemialem nigdy problemow.
Popek333
Kontakt:

Post autor: Popek333 »

zrob tak jak mowi Zbigi666 :] ja sam mam teraz nixona i nie mam z nim zadnych problemow
maniekOTT
Kontakt:

Post autor: maniekOTT »

ja mam nixonka juz rawie rok i jest tak w zeszlym sezonie caly czas chodzil idealnie nie tak mulascie jak sherman jak przyszly temp w okolicy +5 i mniej 'C(bo gdy jest cieplo to spoko dziala jak by mial 2 tyg jazdy) to fakt troszke jest mniej czuclszy ale do czasu jak np ostro na nim po schodach zjade ze 2 razy podejzewam ze olej sie robi gestszy i po takim malym skatowaniu go "rozbelta" w srodku i dziala jak nowy
GG:5342672
sklep: http://www.hadronsport.com/
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

SzyszeQ pisze: moze dlatego ze kazdy maniciak po jakims czasie zamula.. ale czemu?
Zbigi666 pisze:mialem rowniez nixona i nigdy problemow niebylo,powiedz popierwsze co to za rocznik i model.nalej po kilka ml oleju do lag,lub podwaz uszczelki , zobaczysz gabki a pod nimi gorne slizgi,daj tam troche oleju ugnij amora kilka razy i wloz uszczelki spowrotem.ale najpierw pojezdzij do konca tygodnia walnij kilka dropow i jezeli sie nic niepoprawi to poprobuj to co ci mowilem.moze ustaw jeszcze tlumienie jedno i drugie na najmniejsze i zobacz czy wtedy niemuli ,jezeli nie to czeka cie tylko zmiana oleju.chociaz zdziwili mnie to co mowisz bo niemialem nigdy problemow.
j.w. on ma racje a gadka typu "wszystkie maniciaki zmulają" świadczy tylko o tym że nie macie zielonego pojęcia o nich tylko usłyszeliście gdzieś wypowiedz ze maniciaki to muły i mielicie to bezsensu choć nigdy na nixonie nie jeździliście ani na innym dobrym maniciaku tylko wszyscy na stance mielili a to jest mul a nie wszystkie maniciaki !!!!
SzyszeQ
Kontakt:

Post autor: SzyszeQ »

mczuszu błądzisz :)
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

SzyszeQ pisze:mczuszu błądzisz :)
tak w lesie <yes>
ODPOWIEDZ