elo. wiem ze jak przeczyszcze pancerze (hampli) np wd-40 to przez jakis czas lepiej chodza. mam zwykłe V'ki i chce zrobic tak aby nie trzeba było uzyc duzej siły by je zacisnąc, moje pytanie brzmi czy moge do pancerza wprowadzic jakis smar? pomoze to cos czy nie? a moze lekko linke tylko przesmarowac co raczicie? dzieki za odpowiedzi :)
adrian99 WD-40 rozpuści smar tak samo jak oliwke po jakimś czasie, i racja przez pewien okres czasu będzie chodzić lepiej lepiej ale pozniej zrobi się tam sucho. Ogolnie to WD-40 nie nadaje się do takich rzeczy. Tak samo inne preparaty tego typu. Kup jakiś olejek do linek.
2II2JA JESZCZE COLI DOLEWAM BO RDZE ROZPUSZCZA!!!
TYLKO PEPSI, BO MA LEPSZY STOSUNEK CENA-ILOŚĆ ;-)))))
A tak poważnie, szitmano w pancerze daje gęsty smar (ten sam chyba co do łożysk). ja go usuwam i przedmuchuje pancerze wd40 albo żadkim olejem silikonowym w spreyu. Większość pancerzy ma w środku teflon, który sam w sobie jest "poślizgowy". Więc jak jezdzisz w suchych warunkach to tylko lekie nasmarowanie linki wystarczy(jakimś żadkim olwjkiem),a jak w błocie to polecam CrosCountry Finishline'a.
FreeManale ty jestes mozg.... wiesz chociaz po co ? spróbuj napełnic czystym smarem 1.4 metrowy pancerz.... zapewniam ciebie ze tobie sie to nei uda. woda zmieszana ze smarem lepiej go rozprowadzi.... woda wyparuje a smarowanie jest dobre. wiec jesli nei wiesz o co chodzi nie *******
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
widze ze zdania podzielone, a moze jest jeszcze jakis dobry sposób? z ta woda wydaje sie nie głupie ale widze ze sa tego przeciwnicy a ja sie az tak nie znam i trudno mi stwierdzic. ale przynajmniej wiem za wd-40 odpada, czyli zostaje wprowadzenie smaru do pancetrza. tylko jak to zrobic zeby był jak najlepszy efekt? dzieki
adrian99Jak chcesz się bawić z wodą to sprawdź czy masz linki z nierdzewki. Kupiłem kiedyś linke za 16zeta, szlfowana, pokryta teflonem, tylko jak się tefton starł przy przerzutce to okazało się że rdzewieje!
po pierwsze to zmien pancerze na pełne bez zbędnych przerw (tył) i po prostu ustaw na dobrą przerwe między obręczą a klockiem, ale taką żeby nie opierać klamki o grip (chwyt czy jak tam to kto nazywa) i teraz weż kup oliwe do łańcucha jakąś nawet najtańszą i szrzykawke z igłą, teraz wsuwasz z 10 cm linki do pancerza i powoli wsuwając linke wciskaj oliwe tak by sie nie wylewała potem pomachaj troche tą linką tak by sie oliwa rozeszła i gro, nigdy nie używaj WD40 bo to dobre jest ale do czyszczenia łańcucha.
mantel85 "po pierwsze to zmien pancerze na pełne bez zbędnych przerw (tył)" mam tylko jeden pancerz przy rowerku i to jest hampel tył i jest on pełny:] czyli moge zrobic twoim sposobem dzieki:)
głupi temat nie możesz po prostu iść do sklepu rowerowego i kupić finish line w smarze stałym i nałożyć na nową linke ?? lub olej finish line wstrzyknąć do pancerza?? po co kombinować ........
żadnego smaru stałego do linek!!! przy obecnych temp. wciśniecie klamkę i poczekacie do maja, żeby odbiła. Szczególnie gęsty jest finish line.
Najlepsze, co możecie zrobić, to wypłukać pancerze WD40, poczekać aż lekko przeschnie i nalać do pancerza kilka kropli OLIWKI, np finish line CC(zielonego).