USTROŃ jeździmy czy nie?

p.iwo
Kontakt:

USTROŃ jeździmy czy nie?

Post autor: p.iwo »

Jakiś czas temu temat był poruszany,ale od tamtej pory cisza. Chciałem zapytać, najlepiej miejscowych ziomków czy coś się zmieniło w kwesti kożystania z wyciągu przez rowerzystów. Podobno po postawieniu nowego wyciągu mieli zacząć wpuszczać z rowerami. Wyciąg ponoć stoi i co? Zapodajcie jakieś "niusy" w tej sprawie. Z góry dziękuję
niemłody zapaleniec
qubica
Kontakt:

Post autor: qubica »

wyciag stoi bo trwa okresowy przeglad wyciagu ale ma ruszyc w polowie kwietnia. jak mi wiadomo to niestety nie ma nadal zgody zeby wyjezdzac krzeselkami z rowerami, ale miejscowi riderzy zabiegaja o to i maja byc zbierane podpisy pod petycja aby mozna bylo wyjezdzac i zjezdzac z czantorii. pozdrawiam
my album: http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=71288
FixxerW11
Kontakt:

Post autor: FixxerW11 »

ej ale przecież kieyś było można bo były tam zawody...co sie stało że teraz nie pozwalają?(nie w temacie jestem)
WWW.WFSPORT.PL
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

a istnieje jeszcze trasa DH na czantorii ?
Są właściwie jakieś miejscówki w Ustroniu\Wiśle ?
Widziałem tylko pare hopek między tymi miejscowościami w pobliżu rzeki Wisły
pano_dh
Kontakt:

Post autor: pano_dh »

puki co na czantori nie mozna jeździć na rowerach ale tak jak pisał qubica lokalni riderzy staraja sie o pozwolnie. a te hopki co widzial Jozef nad rzeka to pewnie na Obłaźcu byly :P co do trasek w Wiśle to jest przeciez bardzo fajna traska na Stożku.
p.iwo
Kontakt:

Post autor: p.iwo »

Sorry za dociekliwość (bardzo miło wspominam Ustrońskie trasy) ale jakie są prgnozy wyniku tych rozmów? Bo ostatnie znane mi wieści mówił o "formalności" wydania zgody po uruchomieniu nowego wyciągu.
niemłody zapaleniec
qubica
Kontakt:

nic wiecej nie wiem tylko tyle ze beda zbierane podpisy pod petycja a co z tego bedzie to zobaczymy. jak juz bedzie zgoda to napewno bedziemy budowac nowa trase. jest zakaz jezdzenia bo podobno lesniczy sie skarzyl ze rowerzysci sciolke niszcza:D a w ustroniu jest jeszcze nieoficjalna trasa na Równicy ale to trzeba miec busa zeby pojezdzic bo niema wyciagu:(:) i pano jak mogles zapomniec o wspanialym "zrodelku":D pozdro
my album: http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=71288
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Taa, "fajna traska na Stożku"... Krotko, drogo, tylko technicznie. Ze nie wspomne o upierdliwym dojezdzie do wyciagu i praktycznie tylko jednej opcji zjazdu. Rewelacja...

Tez mam nadzieje na reaktywacje Czantorii, bo jest to naprawde ciekawa dla rowerzystow gora. Niestety przed zamknieciem byly wypadku z udzialem zjazdowcow (jedna kobitka wpadla w spiaczke, a jedna ponoc zginela). Zadzialala polska mentalnosc wlascicieli i zamiast wytyczyc oddzielone trasy rowerowe i piesze - zakazali nam wstepu.
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

qubica jak możesz to napisz gdzie dokładnie jest ta traska na Równicy , nic o niej nie słyszałem a czasem tam bywam
pano_dh tak o tą miejscówke mi właśnie chodziło , a co do Stożka to jeszcze nie byłem :d
pano_dh
Kontakt:

Post autor: pano_dh »

nie rozumiem co chcesz "Wooyek" do traski na Stożku, był yan niej zajebiste zawody i jakos nikt nie narzekal na traske. bylą zrobioan na tyle na ile pozwolił leśniczy itp. jest króka ale dosc wymagajaca a co do jednego wariantu traski to zapewne bedzie jaaks inna traska na Stożku ale to wszystko w swoim czasie. w 2006 dopiero powstalą ta traska i pierwsze zawody byly wiec dajcie nam troche czasu na rozbudowe Stozka:P:P Co do traski na równicy to idzie od samej góry równicy i mniejwiecej przebiega obok szlaku. I trzeba przyznać ze traska naprawde super tylko to ze niema wyciagu ;/;/
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

na czantorii nie jezdzimy i szybko nie pojezdzimy, w zarzadzie wyciagu jest gosc ktory by burmistrzem podczas gdy byl smiertelny wypadek z udzialem rowerzysty, koles byl ciagana przez to po sadach i jak slyszy rower to automatycznie mowi nie!
qubica
Kontakt:

tomo a kiedy ruszy strona dh contest?? i slyszalem tez o zawodach downstairs w ustroniu, kiedy bedzie jakies info??
ODPOWIEDZ