problem z hayesem nine oco kaman ?

matt19
Kontakt:

problem z hayesem nine oco kaman ?

Post autor: matt19 »

tak jak w temacie mam problem z hayesem a mianowicie niemoge go odpowietrzyc :[ rozlzylem caly hamulec zeby przeczyscic ladnie zlozylem i zaczelem zalewac ale caly czas cos bylo nietak klamka caly czas byla miekka jak kupa prubowalem odpowietrzac hyba juz na wszystkie sposoby dalej klamka miekka nic wogule zadnych zmian niewidac oco kaman moze bedzie ktos wiedzial moze zle cos zlozylem ale hyba nie bo inaczej by cieklo gdzies przy zacisku
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

na poczatek polecam slownik jezyka polskiego.

naisz co robiles, a nie "robilem chyba wszystko" ?
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
matt19
Kontakt:

robilem wszystko czyli chodzilo mi o sposoby odpowietrzania robilem wszystko zgodnie instrukcja z hcfr ale nic to niedalo powietrze wylecialo zaczol leciec sam plyn ale dalej byla klamka miekka sam juz niewiem co jest nietak jak pomuje klamke to slychac jak by w zacisku dalej bylo powietrze ale jak odpowietrzalem to nic juz niebylo zadnych pechezykow powietrza a przelalem juz hyba z litr plynu przez niego
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

matt19 może źle skręciłeś zacisk i gdzieś się powietrze dostaje, popukaj w przewód, czasami w przewodzie są gdzieś pęcherzyki powietrza i jeszcze jedno, jak już skończysz przepuszczać powietrze przez zacisk i przestaną lecieć bąbelki powietrza, zacznij naciskać klamkę i wciśnij w układ jeszcze płynu, czasami w klamce zostaje powietrze, ogólnie też mam zawsze problem z odpowietrzeniem tego. Trzeba próbować ;P w końcu musi się udać :D
ytrewq
Kontakt:

Post autor: ytrewq »

Spróbuj odkręcić zacisk i odpowietrzać w innej pozycji zacisku. Potrząsaj zaciskiem, poruszaj przewodem itp. Spróbuj innej metody odpowietrzania:
1. Napełniasz strzykawkę (najlepiej 20ml) płynem.
2. Podłączasz rurkę do klamki i umieszczasz ją w butelce w której JEST trochę płynu
3. Wstrzykujesz płyn od dołu
4. Następnie powoli próbujesz odciągnąć płyn strzykawką (dlatego w butelce przy klamce musi płyn, żeby nie zassać do układu powietrza)
5. Powtórz kilka razy w różnych pozycjach zacisku (wstrzykujesz - odciągasz - wstrzykujesz itd)

Możesz też naciskać klamkę - wtedy przepompujesz płyn z butelki u góry do strzykawki na dole.

U mnie pomogło a też nie mogłem odpowietrzyć po rozebraniu zacisku.
matt19
Kontakt:

najlepszym wyjsciem bedzie hyba zawiesc to do serwisu bo ja mam malo cierpliwosci ;p
kaczor tychy
Kontakt:

Post autor: kaczor tychy »

ja mysle,z e kupno slownika bedzie jeszcze lepszym wyjsciem
gg 3496312
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

ja bym spuscil caly plyn. czyli odkrecic zaworek przy zacisku. wkrecic go i od tego momentu zalewac i odpowietrzac.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
ODPOWIEDZ