Hej
Kupilem ostatnio Grimece sys 12 lecz msuze ja zalac plynem... Mam juz plyn, narzedzia (:D) lecz nie wiem jak przeprowadzic ta czynnosc. Moglby kto opisac dokladnie krok po kroku jak to sie robi?
Zalewanie Grimeci sys. 12
http://www.grimeca.it/eng/manutenzione/index.htm
stary troche inwencji, nawet filmik nagrali zeby ludzie nieplakali ze musza cos czytac ;)
stary troche inwencji, nawet filmik nagrali zeby ludzie nieplakali ze musza cos czytac ;)
www.rowerowy.com dział porady. Tam opisany sysytem, 8, ale to jest to samo.
1) lejesz plyn hamulcowy do zbiorniczka
2) lekko odkrecasz srubke do odpowietrzania w zacisku
3) naciskasz klamke do konca
4) zakrecasz srubke do odpowietrzania
5) puszczasz klamke
czynnosci 2) - 5) powtarzasz az z tej srubki w zacisku bedzei plynal TYLKO sam plyn (BEZ powietrza)
zeby ustawic skok klamki t owystarczy ze zciagniesz kolo / odkrecisz zacisk i nacisniesz klamke. zalozysz z powrotem zacisk na tarcze i sprawdzisz czy skok jest ok czy nie i elo P:
chyba nie musze pisac ze najlepiej zebys wyciagnal klocki i tarcze jakos zabezpiezyl (ja owijam ja taka cienka raklmowka). jak bedzesz zakladal klocki to najlepiej przed tym umy dokladnie rece bo na bank upackasz klocki plynem.
milego :)
2) lekko odkrecasz srubke do odpowietrzania w zacisku
3) naciskasz klamke do konca
4) zakrecasz srubke do odpowietrzania
5) puszczasz klamke
czynnosci 2) - 5) powtarzasz az z tej srubki w zacisku bedzei plynal TYLKO sam plyn (BEZ powietrza)
zeby ustawic skok klamki t owystarczy ze zciagniesz kolo / odkrecisz zacisk i nacisniesz klamke. zalozysz z powrotem zacisk na tarcze i sprawdzisz czy skok jest ok czy nie i elo P:
chyba nie musze pisac ze najlepiej zebys wyciagnal klocki i tarcze jakos zabezpiezyl (ja owijam ja taka cienka raklmowka). jak bedzesz zakladal klocki to najlepiej przed tym umy dokladnie rece bo na bank upackasz klocki plynem.
milego :)