Jak uważasz. Wkalkuluj również swoja wagę i umiejętności. Jeśli ważysz dużo i latasz jak kloc drewna, to ryzyko jest rzecz jasna większe. Sam musisz zdecydować.
Osobiscie bym sie nie wahał, ale juz mam takie zboczenie, ze uwielbiam hardtaile z dużym skokiem z przodu.
no waze 53 kg :P czyli chyba mało :P jak na 14 latka :P zaczynam dopiero jezdzic :P lotów duzych nie ma. A w tym Nixonie jaki jest system mocowania hamulca tarczowego?? bo nie wiem czy zamontuje tam moje hample Shimano M465
toto05dopiero zaczynam jezdzic ciekawe ale sciema koles jezdzi od 2 lat ale to szczegoł a i jeszcze pisze sie wziąć a nie wziąść!
a co do amora to bierz pika sprawdzony sprzet
Z tych trzech ktore wymieniłeś tylko R7 nie jest na sztywną oś, a ten amor jest do xc wiec raczej odpada :)
Powiem tylko tyle- jakbym miał 1500 zł na amora to w życiu bym nie brał amora na zwykła oś.
konapike czepiasz sie szczegułów jaks sie co pisze nie rozumiem cie:/:/ i jeszcze wez pika cały czaas sie nim jarasz poczekaj jak ci główka strzeli w tym shredzie...:/
Koło mam Sun Rimsa S-type na NS Roller 2006 i ta piasta jest na zwykła oś. I nie mam jak tego wsadzic w Nixona :P chyba ze sie da jakos przerobic NS Rollera i bedzie na qr 20 ??
Wymien pisate na jakas na qr1 novatec, ns, reborn, dm, ceny ok 150zł a jesli chodzi o amorka przy twoim wzroscie i wadze to mysle ze 130mm skoku w zupelnosci wystarczy. Wiec polecal bym np. marzocchi z1 2006, na allegro za 1200 masz wersje bez eta. I to mysle ze bedzie strzal w dziesiatke :)