pytanie ??
i w tym momencie idea forum traci sens....
Każdy kto nie miał za wiele sprzętu powie że jego jest najlepsze.
Ever od kilku dni masz JB wiec co Ty mozesz wiedzieć o tym jak dobry jest ten cały next? nie miałeś innych ram, tak samo o czym ktoś wspomniał uzytkownicy duro. kazdy go ma duzo powie ze ejst super, a ja mam dorado, miałem juniory, boxxery, stance'a, z1 starego, nawet mozo jakies kiedyś miałem i poiwem ze duro to śmieć, ale dotychczas najlepszy smieć za tę cenę. (chociaż nie wiem jak te nowe suntoury)
tak samo jest z ramami, od razu Ci powiem ze Next to byle co, chceesz coś dobrego to musisz zapłacić, taka jest zasada, dlatego specializedy są drogie, santy tak samo. i dlatego dorado kosztuje 20x tyle co duro.
masz 1200zł na rower to poszukaj w tematach, różnych setów, było tego pełno, kup sobie Johnego bravo najlepiej, to tego jakis amorek z nowych suntourów i reszte uzywana jak najtańszym kosztem i to będzie najlepszy set. a z czase sobie wymienisz co Ci potrzeba
Każdy kto nie miał za wiele sprzętu powie że jego jest najlepsze.
Ever od kilku dni masz JB wiec co Ty mozesz wiedzieć o tym jak dobry jest ten cały next? nie miałeś innych ram, tak samo o czym ktoś wspomniał uzytkownicy duro. kazdy go ma duzo powie ze ejst super, a ja mam dorado, miałem juniory, boxxery, stance'a, z1 starego, nawet mozo jakies kiedyś miałem i poiwem ze duro to śmieć, ale dotychczas najlepszy smieć za tę cenę. (chociaż nie wiem jak te nowe suntoury)
tak samo jest z ramami, od razu Ci powiem ze Next to byle co, chceesz coś dobrego to musisz zapłacić, taka jest zasada, dlatego specializedy są drogie, santy tak samo. i dlatego dorado kosztuje 20x tyle co duro.
masz 1200zł na rower to poszukaj w tematach, różnych setów, było tego pełno, kup sobie Johnego bravo najlepiej, to tego jakis amorek z nowych suntourów i reszte uzywana jak najtańszym kosztem i to będzie najlepszy set. a z czase sobie wymienisz co Ci potrzeba
dunconrider "Sam jezdzilem gtixa - przez 1 rok. Rama jest abrdzo dobra. A next jest ejscze lepszy od gtixa. Ma lepszą geo itp. do dziisaj wymialnilem wszytkie czesci"
człowieku, piszesz totalne farmazony wiciągnięte zębami koniowi z doooooooopy. Raz że sam sobie tutaj przeczysz, bo jakby było ok, to byś wszyskiego nie wymieniał, dwa że nawet Platon wiedizał ze ramy typu next, gtx to scierwa i trzy, że nawet na nie patrząc widać że coś jest nie tak. Uparłeś sie że next jest dobry, to czemu jest kilka razy tańszy od Cocka, nie ma nawet wszyskich elementów tamtej ramy, bo tak jest taniej i co najważneijsze rzeczy któe czynią tamta rame mocna i stabilną w nexcie zostały zastąpione tanim bardziewiem jak tylne haki czy łączenie górne rury/ rura podsiodłowa. I uwiez, że ludzi wali co robiłeś na swoim gtxie, bo ani 2 metry to nie wyczyn ani nic na co cie do tej pory stać, a o czym raczysz wspominać kiedy tylko nadaży sie okazja i przylazłeś tutaj chyba tylko chwalic sie tym, czego sie nauczyłeś. Opinia którą sobie tak gorliwie wyrabiałeś będzie sie za toba ciągnąć zawsze. Przyleciałęś na forum jak bociany do Polski na wiosne, nie czekaj aż one odlacą tylko idz stąd zaraz...
człowieku, piszesz totalne farmazony wiciągnięte zębami koniowi z doooooooopy. Raz że sam sobie tutaj przeczysz, bo jakby było ok, to byś wszyskiego nie wymieniał, dwa że nawet Platon wiedizał ze ramy typu next, gtx to scierwa i trzy, że nawet na nie patrząc widać że coś jest nie tak. Uparłeś sie że next jest dobry, to czemu jest kilka razy tańszy od Cocka, nie ma nawet wszyskich elementów tamtej ramy, bo tak jest taniej i co najważneijsze rzeczy któe czynią tamta rame mocna i stabilną w nexcie zostały zastąpione tanim bardziewiem jak tylne haki czy łączenie górne rury/ rura podsiodłowa. I uwiez, że ludzi wali co robiłeś na swoim gtxie, bo ani 2 metry to nie wyczyn ani nic na co cie do tej pory stać, a o czym raczysz wspominać kiedy tylko nadaży sie okazja i przylazłeś tutaj chyba tylko chwalic sie tym, czego sie nauczyłeś. Opinia którą sobie tak gorliwie wyrabiałeś będzie sie za toba ciągnąć zawsze. Przyleciałęś na forum jak bociany do Polski na wiosne, nie czekaj aż one odlacą tylko idz stąd zaraz...
heh prosze...Jozan pisze:GTix i inne to taiwańskie gówna co się oszukiwać masówki gorsze niż 888 czy 66
http://dhcyc.pinkbike.com
Od tedy odkąd są one troche zbyt radykalistyczne, mozesz nie być entuzjastą tych amorów, ale zupełnie nie ma to odbicia w rzeczywistości, bo jezdzi na nich kupa ludzi, sa one z Włoch a nie z Tajwanu i mają zwykle świetną opinie. Nikt nie napisze że Shiver to kupa, bo kupą nie jest no i do tego starszy rocznik, co dodatkowo przemaiwa na jego korzysc, chociaż i tak fote nie jednego złamanego się widziało no i do tego ciężkitroche jest...gadaj zdrów ale mój odzew zawsze będzie na korzysc tych amorów, a przynajmniej osemek i przynajmniej do czasu az moje mi nawala, na co sie jakos kompletnie nie zanosi.
http://dhcyc.pinkbike.com
a moze pomysl nad tym co napisalpitbul? tez tak mysle nawiasem mowiac:) bo 1500 zl jak na dirt/street 26" to niestety malo;/ za taka cene(tak mysle, nie znam sie na 20") dorwiesz bmx'a pewnie calkiem dobrego i nie boj sie uzywanego sprzetu!!! na allegro niekiedy mozna dorwac taka okazje ze jakbys wczesniej kupil to w sklepie i zobaczyl ofete to bys sie poplakal:)bmx jest nieporownywalnie mniej awaryjny, jezeli masz 1500zl na rower to pewnie nie masz za wiele kabony zeby potem do niego co chwile dokladac...jezeli ja bym byl napalony na street/dirt to bym kupil wlasnie bmx'a, nie przejmowalbym sie amorami, przerzutkami i innymi zbednymi rzeczami:) tylko smigal i cieszyl sie prostota bmx'a:)
przemysl to!!!!!obejrzyj kilka fimlow bmx, sprobuj sie wciagnac, napalic:)
przemysl to!!!!!obejrzyj kilka fimlow bmx, sprobuj sie wciagnac, napalic:)
Tez sie wypowiem na temat nexta. kolega miał jezdził około roku. i z roweru zostały chyba gripy i kierownica. chociaz nie wiem dlaczego sie nie złamała poniewaz ja miałem ta kierownice i złamała mi sie na poł na wybicu od chopy;/ ja tego czegos zwanego next nie polecam. Lepiej kupic bmx albo jakas uzywke. lub tutez złozyc rower np na octane one i kolach 24 np black trackach ,mocne i tanie.
rama z sztyca kołami i oponami tysiak. Amor duro skrocony na 100mm kiera i most husefelt. suport accent kwadrat 30 zł. korba 100 zł. wyjdzie jakies 1500-1600 cały rower. ale bedzie nieporownywalnie lepszy od nexta. Takie moje zdanie i ja bym tak uczynił.
pozdrawiam
rama z sztyca kołami i oponami tysiak. Amor duro skrocony na 100mm kiera i most husefelt. suport accent kwadrat 30 zł. korba 100 zł. wyjdzie jakies 1500-1600 cały rower. ale bedzie nieporownywalnie lepszy od nexta. Takie moje zdanie i ja bym tak uczynił.
pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1696972/
Bunny Bar
Bunny Bar
-
- Kontakt:
http://allegro.pl/item179812057_zajefaj ... dualu.html
tylko tak daje bo tam cena 1500 a tu tylko 900.
ja polecam coś skłądać sam za 1500 ale nie powiem 900 to mni sie wydaje okazja
tylko tak daje bo tam cena 1500 a tu tylko 900.
ja polecam coś skłądać sam za 1500 ale nie powiem 900 to mni sie wydaje okazja