"Krzywa" Cobra

Piter_TL
Kontakt:

"Krzywa" Cobra

Post autor: Piter_TL »

Witam!
Mam pewien problem z Rebornem Cobrą, nie piszcie ze jest z dupy i ją zmień bo sam o tym wiem.
A mianowicie chodzi szczególnie o blat korby, jak sie kręci to tak jakby był krzywy a jak rozbieram korbę kłade na płaskim i jest idealnie prosty, takjakby cos było w tych podkładkach nie tak...
Miał ktos tak kiedyś?
Jakies pomysły jak to naprawić?
Pozdrawiam
trójkąt
Kontakt:

Post autor: trójkąt »

mam to samo i nieda sie z tym nic zrobic ta korba jest pojebana. Ciagle odkrecaja mi sie w niej miski z lozyskami juz jedna miska mi sie rozjebala w drobny mak, nawet jak na gwint dalem duzo lock-tite'u i to czerwonego (najmocniejszy)
Ostatnio tez zgubilem srobke boczna trzymajaca ramie korby ktora wkreca sie w oske, odpadla podczas jazdy. na dodatek ciagle cos skrzypi a jak za mocno sie skreci to zaraz lozysko sie moze rozjebac(za mocno- nie jakos super mocno, ale tak jak przykreca sie inne korby bmx) ta korba to porazka mam ją nei caly rok i bluzgam na nią za kazdym razem. Jak uzbieram na cos lepszego to to chyba wpizdu potne i wypierdole na zlom. :roll:
lej na mÓr!!!!!!!!!
trójkąt
Kontakt:

Post autor: trójkąt »

Ta korba to porazka!
lej na mÓr!!!!!!!!!
Brzunio
Kontakt:

Post autor: Brzunio »

NO ja tak też mam ale rozkręcam korbe i przykręcam na nowo i działa ;) prze jakieś 2 dni tam jest taka śrubka, która trzyma ten blat i ona sie odkręca. Ach z tą cobrą ty tyle kłopotów :P
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

tez mam ta korbe i tez mam ten problem, ale co co mi z tego jak mi lancuch nie spada. nie przeszkadza to po co naprawiac ?:P
jakbys mial problem z zalozenieem napinacza to tak, trzeba by kombinowac, bo w teorii wiem co trzeba zrobic, ale jesli nie ma potrzbey to nie musisz.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
ODPOWIEDZ