novatec vs northshore (piasty)
novatec vs northshore (piasty)
Siema! Chciałem się dowiedzieć która piasta waszym zdaniem jest lepsza: NS Coaster czy któryś z modelów novatec'a? Jak novatec to który konkretnie model, na czterech czy dwóch maszynach, bo czytałem że w tych pierwszych są słabsze bębenki no i chciałem to jakoś skorygować.
miasto: NS ?
o bebenkach w novatecach zle slyszales, tam one sie super trzymaja. to w rebornach, tych nizszych sie sypia. jak masz kase kup se NSa, ja mam novateca i jestem zadowolony, piasta w ogole bez obslugowa. raz zapleciona i nic, trzyma sie, zapadki terkocza, lozyska cale i gra. a NS ma 2 lozyska, ale to raczej nie robi na tobie roznicy jezeli porownojesz te dwie piasty. a 4 punkty podparcia osi to nie 2 wiec wybralbym znowu novateca.
o bebenkach w novatecach zle slyszales, tam one sie super trzymaja. to w rebornach, tych nizszych sie sypia. jak masz kase kup se NSa, ja mam novateca i jestem zadowolony, piasta w ogole bez obslugowa. raz zapleciona i nic, trzyma sie, zapadki terkocza, lozyska cale i gra. a NS ma 2 lozyska, ale to raczej nie robi na tobie roznicy jezeli porownojesz te dwie piasty. a 4 punkty podparcia osi to nie 2 wiec wybralbym znowu novateca.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
Wypowiem sie nt. novateca na 4 maszynach - posiadam rok i ciągle katuje... Z piastą nic się nie dzieje... Z miesiąc temu zaczęła strzelać.. Rozłożyłem i byłem naprawdę w szoku jak ładnie ta piasta jest wykonana... Przyczyną tego ze strzelała było tylko to, ze dali za dużo smaru i pieski czasem sie przyklejały... wytarłem smar i piasta od tamtej pory nie przeskakuje i przyjemnie cyka.. na przodzie tez mam novateca i nie mam z nia zadnych problemow .. Wiec kupuj novateca i ciesz sie bez awaryjnością.. peace
http://www.pinkbike.com/photo/1368698/
NS -> Nowy Sącz, ładnie sie komponuje ;)
wspomniałeś o tych rebornach i nawet nie w tych niższych bo ostatnio kupiłem używkę bloodlines pro 10mm na tył i bębenek a właściwie schodki wyglądały dosłownie jak pupcia niemowlaka. A to chyba nie jest najniższa półka reborna? Wiem że już nigdy nic z tego shitu nie kupie. Przez to teraz głównie na bębenki zwracam uwagę bo nie chce zmieniać co kilka miesięcy piasty. Czyli jednak novatec. Thx za pomoc.
wspomniałeś o tych rebornach i nawet nie w tych niższych bo ostatnio kupiłem używkę bloodlines pro 10mm na tył i bębenek a właściwie schodki wyglądały dosłownie jak pupcia niemowlaka. A to chyba nie jest najniższa półka reborna? Wiem że już nigdy nic z tego shitu nie kupie. Przez to teraz głównie na bębenki zwracam uwagę bo nie chce zmieniać co kilka miesięcy piasty. Czyli jednak novatec. Thx za pomoc.