ZAPIEKANIE sie łożysk w wachaczu napina

fridge
Kontakt:

ZAPIEKANIE sie łożysk w wachaczu napina

Post autor: fridge »

Witam

jamie macie sposoby na zapiekające sie łożyska (uszczelniane i nie uszczelniane) w wachaczu lub napinaczu?? słysząłem ze ich wd 40 niemozna smaroawć,
ak47

Post autor: ak47 »

Najpierw ktoś palnął, że WD40 jest do smarowania łańcucha.
Potem WD40 okazał się być odtłuszczaczem do tarcz.
Teraz wychodzi na to, że to smar do łożysk:P

A na serio : o co Ci chodzi z zapiekaniem łożysk?? Może chodzi o zacieranie? Łożyska zużyte po prostu wymienia się za parę zł i jest spokój na długi czas. Ewentualnie można każde otworzyć, umyć i nasmarować.
Chyba, że o inne zapiekanie się chodzi........
biko
Kontakt:

Post autor: biko »

no nie tak za parę zł łożyska kosztują koło 25-30 zł dośc droga sprawa... Chyba najlepszym sposobem jest wymiana. Moza kombinować coś w rodzaju smarowania ale tylko smarem stałym ale predzej niz pużniej ten problem powroci.
Zadne wd40
fridge
Kontakt:

Post autor: fridge »

poprostu kółeczko od napinacza sie nie kreci a wachacz (bez dampera) chodzi skokowo tzn czuć ze coś na łozyskach przeskakuje ale jak sie rozrusza to jest git....
ak47

Post autor: ak47 »

fridge no to wyjmuj te łożyska, zdejmij osłonki, wykąp je w rozpuszczalniku i nasmaruj.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

wymien je bo sie rozwalily/zatarly
www.mm-foto.pl
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

fridge tym wachaczem, to ja bym się nie przejmował jak nie ma luzu tam działa tak siła, że nie masz prawa tego odczuć w pracy wachacza.
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
ODPOWIEDZ