NorthShore (NS)
NorthShore (NS)
witam! mam pytanie odnosnie ram ns'a. Jak dzisaij sobie przegladałem fotki to zauważyłem że wszystkie ramy na stronie producenta (polskiej), są wykonane ze stali, później gdzy przeglądałem zdjęcia zauważyłem za na ramie często pojawai się rdza. Podobają mi sie te ramy (głównie core i bitch), i dlatego pytam czy są dostępne takie ramy tylko że z aluminium. Pytam poniewaz na stronie widziałem np cora 2 kolory a na pinkbike pojawił sie też różowy... ! a i jeszcze co oznacza: "specjalnie zaprojektowane potrójnie cieniowane rury ze stali cro-mo"?
-
- Kontakt:
zdjecia są na pinkbike.com ! a co do tego gięcia jestem innego zdania, ponieważ są ramy podobne do bitcha lub core i są wykonane z aluminium
A jeżeli ma ktoś z was ten rower to czy mógłby sie podzielić opinią na jego temat?
Jeżeli rower nie bardzo nadaje sie do streetu to może macie jakieś inne propozycje...?
A jeżeli ma ktoś z was ten rower to czy mógłby sie podzielić opinią na jego temat?
Jeżeli rower nie bardzo nadaje sie do streetu to może macie jakieś inne propozycje...?
-
- Kontakt:
alan_93, jeszcze nie widziałem żeby komuś normalnie użytkowana rama zardzewiała - no chyba że planujesz trzymać ją całą zimę na balkonie.
Cieniowanie rur oznacza że ich ścianki są cieńsze w miejscach gdzie występują mniejsze obciążenia - dla zmniejszenia masy.
Cieniowanie rur oznacza że ich ścianki są cieńsze w miejscach gdzie występują mniejsze obciążenia - dla zmniejszenia masy.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Mam Pussy i nigdy nie wezme ramy z alu... zwlaszcza do streetu. Jakos nie mam przekonania do tego materialu... W sumie to i mnie naszlo pytanie co do rdzy ale nie chcialo mi sie zakladac tematu... Co jezeli np ramka zacznie rdzewiec od srodka i czy to mozliwe... raczej nie sa malowane ani zabezpieczone od srodka? CR-MO rulez
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie rdzewieje http://www.pinkbike.com/photo/802181/
heheheheh, ale tak na serio to ja jestem po stronie stali.
heheheheh, ale tak na serio to ja jestem po stronie stali.
www.coasterss.fotosik.pl
a właśnie mam jeszcze jedo pytanie, czy ta rama nie rdzewieje od środka tak jak o to pytał MaJjCin. bo mialem rower ze stali i jak sie rozkręcilo to widac bylo w środku że jest rdza... to akurat jest normalne, przecierz nie będziesz unikal jakiejś kaluży albo jak zacznie padać to roweru nie schowasz do kieszeni żeby nie zmukł.
Mam streetlegala od 3 lat, w środku supportu jest rdza, na zewnątrz natomiast na zadrapaniach nie pojawiła się.
Lekką rdzę miałem na zadrapaniach na kierze Pure 4130.
Ogólnie to stal rdzewieje, w środku raczej na pewno będziesz miał rdzę, na zewnątrz to jak będziesz jeździł jak erenes - możesz jego foty zobaczyć, to będziesz wiedział jak sprzęt może rdzewieć.
Lekką rdzę miałem na zadrapaniach na kierze Pure 4130.
Ogólnie to stal rdzewieje, w środku raczej na pewno będziesz miał rdzę, na zewnątrz to jak będziesz jeździł jak erenes - możesz jego foty zobaczyć, to będziesz wiedział jak sprzęt może rdzewieć.