dwupółka w ramie 1.5 ?
dwupółka w ramie 1.5 ?
Witam
Mam takie pytanie, mam ramke na glowke 1.5cala
Czy zastosowanie dwupolki na 1i1/8 z redukcja nie ograniczy juz calkowicie skretu ??
Mam takie pytanie, mam ramke na glowke 1.5cala
Czy zastosowanie dwupolki na 1i1/8 z redukcja nie ograniczy juz calkowicie skretu ??
chodzi ci o redukcje z 1.5" na 1i1/8" w postaci odpowiednich sterów o średnicy zewnętrznej dopasowanej do standartu 1.5" a śrewnicy wewnętrznej dopasowanej do 1i1/8" prawda?? Wiec w jaki sposob to ma ograniczać skręcanie?? To chyba nie ma nic do rzeczy, jak sie myle to mi uświadomcie o co chodzi...
Sprzedam sprężyę 850 lbs dł 115 mm,mostek Hussefelt 40mm
chodzi o to ze głowka ramy jest szersza i rama w tym miejscu tez, wiec skraca sie promien skretu, bo odleglosc miedzy gorna golenia a rama zmiejsza sie...ata_jg pisze:chodzi ci o redukcje z 1.5" na 1i1/8" w postaci odpowiednich sterów o średnicy zewnętrznej dopasowanej do standartu 1.5" a śrewnicy wewnętrznej dopasowanej do 1i1/8" prawda?? Wiec w jaki sposob to ma ograniczać skręcanie?? To chyba nie ma nic do rzeczy, jak sie myle to mi uświadomcie o co chodzi...
czajuchodzi o to ze głowka ramy jest szersza i rama w tym miejscu tez, wiec skraca sie promien skretu, bo odleglosc miedzy gorna golenia a rama zmiejsza sie...czaju
a co ma do tego promień skrętu?? Oś obrotu się nie zmienia, a to że główka jest grubsza też nie powinno robić wiekszej roznicy po przecież i tak goleniom nie przeszkadza główka tylko górna rura...
a co ma do tego promień skrętu?? Oś obrotu się nie zmienia, a to że główka jest grubsza też nie powinno robić wiekszej roznicy po przecież i tak goleniom nie przeszkadza główka tylko górna rura...
Sprzedam sprężyę 850 lbs dł 115 mm,mostek Hussefelt 40mm
czaju miał na mysli to, że w przypadku średnicy 1,5' zarówno główka jest szersza, jak i górna rura do której rzecz jasna w/w główka jest przyspawana ;)ata_jg pisze:czajuchodzi o to ze głowka ramy jest szersza i rama w tym miejscu tez, wiec skraca sie promien skretu, bo odleglosc miedzy gorna golenia a rama zmiejsza sie...czaju
Owszem, promień skrętu w takim przypadku się zmienia, natomiast nie uwazam żeby ta zmiana była na tyle zauważalna, by przeszkadzała w efektywnej jeździe.
matura to bzdura :)