giant ac plus amoś ? ale jaki ;/
-
- Kontakt:
giant ac plus amoś ? ale jaki ;/
witam szukałem ale nei znalazłem podobnego topica. generalnie szukam amosia moze byc 1 albo 2 polki grunt by wytrzymala glowka i cena byl arozsadna- max 1500zł. jezdze fr, lekkie dh. enduro.
aha moja waga dokladnie 98 kg.
aha moja waga dokladnie 98 kg.
FRdhENDURO kiedys tammiałem AC. Polecam coś do 150 mn skoku. Ja miałem All mountain 1 ze skokiem 150mn.
Mając widelec 170mn (np. junior, super t, drop off triple) promień skrętu zwiększa się a geometria do jazdy na dłuższych trasach staje się nie przyjemna.
Dobrze jak byś wsadził coś z redukcją skoku.
Mając widelec 170mn (np. junior, super t, drop off triple) promień skrętu zwiększa się a geometria do jazdy na dłuższych trasach staje się nie przyjemna.
Dobrze jak byś wsadził coś z redukcją skoku.
może boxxer ride?? normalnie 178mm skoku, a na podjazdach dajesz 133 i masz stosunkowo nisko przód, tylko pytanie co rozumiesz pod pojęciem freeride, bo jak "swobodna" jazda w dół po za szlakami to ok, a jak nawalanie niewiadomo jakich dropów to nie wiem czy ac to wytrzyma, nie mówie, że puści ale ważysz 98kg, a juz lżejszym osobom poległy ;)
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
Najpierw jezdzilem z Shermanem 150 mm - bylo super, ta ramka jest stworzona do wspolpracy z tym amorem.
Teraz mam Super T 170 mm i tez jest gitara - mialem obawy, ale rower dalej prowadzi sie bardzo dobrze, dalej skreca sie glownie przez glebokie pochylenie i nie czuje sie, jakbym kierowal okretem.
Ale nie ukrywam, ze maksimum mozliwosci tej ramy przypada wlasnie na amorek o skoku 150 mm - nie mniej, nie wiecej. Ciekawie moze byc ze 150-tkami od Marcoka - sa sporo wyzsze od Shermana, a oczywiscie nizsze od Super T.
Teraz mam Super T 170 mm i tez jest gitara - mialem obawy, ale rower dalej prowadzi sie bardzo dobrze, dalej skreca sie glownie przez glebokie pochylenie i nie czuje sie, jakbym kierowal okretem.
Ale nie ukrywam, ze maksimum mozliwosci tej ramy przypada wlasnie na amorek o skoku 150 mm - nie mniej, nie wiecej. Ciekawie moze byc ze 150-tkami od Marcoka - sa sporo wyzsze od Shermana, a oczywiscie nizsze od Super T.