Jaki Rower do4000zl? Kona Kikapu?Coiler?
Tak dwa słowa odnośnie wagi.. Nie przesadzajcie, że rower 17 kilowy to straszny klocek, ja na swoim 16,8kg Giancie AC przejechałem pare maratonów rowerowych na dystansach medium (50-70km) i udawało mi się być w pierwwszej połowie, w swojej kategori wiekowej.
A tak pozatym według prasy zagranicznej (Bike Magazin.de) Enduro, to rowery o skoku 140-170 przód i o wadze 13-16 kilo. I w 80% przystosowane do zjazdów:) Niżej klasyfikowane są All Mountainy o skoku 100-140 i wadze do 14kg, gdzie stosunek podjazdy-zjazdy wynosi po 50%.
Także drogi kolego zdecyduj sam, czy chcesz mieć przyjemność z podjazdów, czy ze zjazdów) A jeśli chodzi o mnie to brałbym Coilera:)
P.S.: Ramę można zawsze przemalować:P
A tak pozatym według prasy zagranicznej (Bike Magazin.de) Enduro, to rowery o skoku 140-170 przód i o wadze 13-16 kilo. I w 80% przystosowane do zjazdów:) Niżej klasyfikowane są All Mountainy o skoku 100-140 i wadze do 14kg, gdzie stosunek podjazdy-zjazdy wynosi po 50%.
Także drogi kolego zdecyduj sam, czy chcesz mieć przyjemność z podjazdów, czy ze zjazdów) A jeśli chodzi o mnie to brałbym Coilera:)
P.S.: Ramę można zawsze przemalować:P
[url]http://www.freeride.yoyo.pl[/url]
Navras moj full wazy 16 kg. I nie moge tego przebolec. I kombinuje zeby odchudzic go do 14. Jezdzic sie da na wszystkim, ale z jakim skutkiem i jak frajda. Kiedys do dh mieli amorki 80 mm i jezdzili, a teraz 130 mm skoku z tylu to zamalo do agresywnego xc? Ludzie dajcie spokoj. Pike + dawg bedzie dla niego wystarczajacym bujakiem o dobrej wadze i zastosowaniu takim jak hcce go uzywac.
Ssij pento