Rama a wzrost Bikera
Rama a wzrost Bikera
Możecie mi powiedzieć jaki rozmiar ramy będzie najlepszy dla człowieka z 190 wzrostu? (W gre wchodzą rowerki Dirtowe i Dh i FR) dzx za odpowiedz
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
Nom to fakt co za duza to niezdrowa^^ Pytam się bo miałem okazje kupić ramkę Fulla i jest mi na nim ciasno (na szczęście to jakaś rama macrocash so nie przejmuje się że 100 wa poszła w plecy :()
Noi właśnie po tak złym doborze ramy chciałbym się dowiedzieć jak dużego fulla bądz sztywniaka musiałbym mieć (Zastanawiam się na Merdią StormBringerem ale jeszcze rozmiar musze dopasowac . pomoc mile widziana).
Noi właśnie po tak złym doborze ramy chciałbym się dowiedzieć jak dużego fulla bądz sztywniaka musiałbym mieć (Zastanawiam się na Merdią StormBringerem ale jeszcze rozmiar musze dopasowac . pomoc mile widziana).
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
ja mam 17" krossa fr1 i mam ok188, na latanie i ostra jazde siodlo w dol i jest ok, a jak jakas dluzsza trasa albo trip po lesie, to siodlo w gore i tez daje rade, nie uderzam o kierownice kolanami, a o sztywnym to juz nie wiem za duzo
"po dość długiej nieobecności..."
http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
wzrost nie gra roli role gra to co jeździsz :P
bmx-siarze mają też po 190 a porównaj rower fakt że nie siadają ;)
jak dirtowo to kup taką 15
jak tylko fr i dh to weź 16" i 17" nawet...
ale musisz sam już zdecydować bo nie złożysz roweru do streetu, dirtu, fr , dh, xc itd:D
albo uwzględnisz dert i kupisz 14,15 (biorąc pod uwage że źle byś się czuł na 13)
a dh i fr to możesz wziąć 17
zadecyduj ziomuś
piona
bmx-siarze mają też po 190 a porównaj rower fakt że nie siadają ;)
jak dirtowo to kup taką 15
jak tylko fr i dh to weź 16" i 17" nawet...
ale musisz sam już zdecydować bo nie złożysz roweru do streetu, dirtu, fr , dh, xc itd:D
albo uwzględnisz dert i kupisz 14,15 (biorąc pod uwage że źle byś się czuł na 13)
a dh i fr to możesz wziąć 17
zadecyduj ziomuś
piona
-
- Kontakt:
mam 13" Dm Ds3 z początku było kiepsko ( musiałóem się trochę przyzwyczaić)- wzrostu 190 cm - na ramie tej na dłuzsze trasy nie daje za bardzo rady, ale w FR i street jest naprwdę świetnie - rozmiar jest optymalny- duża zwrotność i kontrola nad maszyną o czym przy większych rozmiarach nie mogę powiedzieć-
na wiekszym rozmiarze ramy rower przy dużych prędkościch jest bardziej stabilny, znowu techniczne odcinki zjazdu lepiej pokonuje się na mniejszych ramkach...
pozdro
na wiekszym rozmiarze ramy rower przy dużych prędkościch jest bardziej stabilny, znowu techniczne odcinki zjazdu lepiej pokonuje się na mniejszych ramkach...
pozdro