3-6 .. problem..
3-6 .. problem..
chce krecic 360... cala teorie znam cwicze i cwicze i cwicze juz chyba 3 tyg...wybijam sie wysooooko patrze na tylna piaste przez ramie ciągne kiede i co.. marne 180 ktore robie z jazdy... jaki jest przepis na 360.. prosze o szybkie odp
Let's ride and don't stop flying again...
-
- Kontakt:
jak chcesz pomocy to odpowiedz czy street czy dirt... nie wime jak w streecie;] ja sam 1/8 nie zrobie ale wiem napewno ze na dircie przy 3/6 liczy sie to zeby patrzec przez bara w strone ktroa sie kreci i kiere skrecic tez, w ten sposob nabierzesz rotacji Jak sie przelamiesz do patrzenia to wykrecisz: )
-
- Kontakt:
nadal nie wiem czy pytacie o plaskie powieszche, ja tylko trzaskam na plaskim wiec powiem to co zauwazylem, ale jeszcze nie umiem 360 dokladnie, a cwicze juz rok ponad !!!
Wiec tak, najwazniejsze jest to zeby dobrze rower prowadzic w rotacje, czyli skrecajac podskakujesz z bunny hopa ( to jedyna dobra metoda ), im wiecej zakrecasz tym latwiej sie obrucic, bo wieksza rotacja jest na wyjscu,
jak robie 360, jak zakrecam rowerem, to mam wrazenie ze zakrecam jakos 45'-90' ale to tylko wrazenie bo na filmie to wyglada normalnie.
z czasem bedzie sie mniej zakrecac i bedzie mozna robic z waskich morkow...
Wiec moim zdaniem trzeba dobrze wprowadzic rower w rotacje i caly trik robic dynamicznie i mocno szarpnac rower, bo sam z siebie sie nie obruci.
Ci co robia tylko 270; to mozliwe ze za malo na wyjsciu zakrecaja....
trzeba cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc !!!!!!!!!!!!!!
a tak logicznie myslac, to jak przeniesie sie ciezar ciala nad tylne kolo to latwiej sie obrucic, niz z cialem nad przednim kole...
70% sukcesu to wyobrazic sobie w glowie jak sie robi ten trik...
Wiec tak, najwazniejsze jest to zeby dobrze rower prowadzic w rotacje, czyli skrecajac podskakujesz z bunny hopa ( to jedyna dobra metoda ), im wiecej zakrecasz tym latwiej sie obrucic, bo wieksza rotacja jest na wyjscu,
jak robie 360, jak zakrecam rowerem, to mam wrazenie ze zakrecam jakos 45'-90' ale to tylko wrazenie bo na filmie to wyglada normalnie.
z czasem bedzie sie mniej zakrecac i bedzie mozna robic z waskich morkow...
Wiec moim zdaniem trzeba dobrze wprowadzic rower w rotacje i caly trik robic dynamicznie i mocno szarpnac rower, bo sam z siebie sie nie obruci.
Ci co robia tylko 270; to mozliwe ze za malo na wyjsciu zakrecaja....
trzeba cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc !!!!!!!!!!!!!!
a tak logicznie myslac, to jak przeniesie sie ciezar ciala nad tylne kolo to latwiej sie obrucic, niz z cialem nad przednim kole...
70% sukcesu to wyobrazic sobie w glowie jak sie robi ten trik...
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX