Kurier Siódemka - Odradzam

MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Kurier Siódemka - Odradzam

Post autor: MLYNoBIKER »

Pewien problem z siódemką mam...
zakupiłem ramkę w extreme shopie, fajny sklep kupiłem parę rzeczy i pocztą na drugi dzień były.
tym razem mi sie spieszyło więc wziąłem kuriera...

Extremeshop posłali mi ramkę w czwartek, i tak sobie czekam czekam i kurwa ch***. wczoraj zadzwoniłem do nich po nr przesyłki i takie tam.
oczywiście zostałem zapewiony ze na bank wysłali itp,więc poszedłem z tym nr do siódemki i śmieszna baba stwierdziła ze niema takiej paczki... no w ogóle żenada...

zadzwoniłem do extreme i powiedziałem o sytuacji a oni na to ze pewnie nie zaksięgowali tego jeszcze itp
no ale bez przesady już prawie 6dni idzie ten "kurier"...

mieliście podobne problemy z tym gównem = siódemką? i w ogóle co radzicie? bo już jedzic by się zdało..
Robson666
Kontakt:

Post autor: Robson666 »

No więc ja zamowiłem ostatnio dość dużo wartościowych rzeczy z Extreme-Shopu. Sklep bardzo dobry, kontakt wspaniały, a także dostępność towaru. Również zamawiałem kurierem za pobraniem i była to niestety Siodemka. A dlaczego niestety? Towar idzie dość długo... Kumpel zamówił ochraniacze tex z Extreme-Shopu które szły prawie tydzien... Jednak wszystkie te opóźnienia są spowodowane przez firmę kurierską. Sklep stara się wysłać towar w tym samym dniu lub na następny dzień. Jednak paczka do mnie zawsze dotarła. A wiem coś o tym, bo dużo zamawiam towaru innymi firmami kurierskimi.
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

MLYNoBIKERRobson666 już kilka larzy słyszałem o długich przesyłkach z extreme shopu więc nie zamawiam u nich kiedyś na bike stacja zamówiłem i na kiere czekałem 1,5 tygodnia a były wakacje i nie moglem jeździć
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

na forum bikeaction jest taki topic gdzie sie okazuje ze wcale nie kurier nawala tylko oni.podaja numery przesylek z puli niewykorzystanych.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Czyli sobie jeszcze poczekam troche...
a myslalem ze wezme kuriera i bedzie fajnie :D

a co do extremeshopu to ze kontakt wspanialy to nie powiedziałbym. odpisują na maile raz na 2dni i nie często odbieraja telefony :> ale jednak to dobry i tani sklep
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

piotrex heh ładnie kombinują, tak jak już wcześniej pisałem oni pewnie nawalają
był taki tamat na dh-zonie gdzie wymieniało się najgorsze chyba sklepy żeby unikać i ludzie pisali o extreme shopie że długo się czeka, słaby kontakt itd( dużo osób tak pisało, jeden ze sklepów na który najeżdżali najbardziej)
Masta Blasta
Kontakt:

Post autor: Masta Blasta »

Miałem okazje kupić nie jedno w Extremeshopie i zachwycony nie byłem całym przebiegiem tranzakcji odpisują bardzo nie konkretnie za zadane pytania lub wogole odpowiedz nie ma nic wspulnego z wysłanym pytaniem : D ...raz przysłali mi koło nie na tej obręczy :P co prawda bez problemu wymienili wszystko na swój koszt ale czas mijał... co do kuriera siódemki nie mam zadnych zastrzezeń ride-zone kożysta z ich przewozu i przesyłka była max do 24h. W Extremeshopie często sprzedają coś czego nie mają tak naprawde na stanie i sądze, że to jest spowodowane tak długim czasem tranzakcji.
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
Cubus
Kontakt:

Post autor: Cubus »

kupowałem zbroje w Extreme Shopie...kurier tez siódemka.. czekałem czekałem.. na 4 dzien napisałem do Extremeshopu czy paczka zostala juz wyslana... napisali że tak tak juz wysłana po czym za pół godziny przyszedł mi mail o zmianie stanu paczki na "wysłane"... -.- był to piątek.. ,paczka doszła w poniedziałek poniewaz cudowny kurier siódemka nie pracuje w soboty... -.- a w tygodniu do 18... w/g mnie troche niepoważne..no ale chociaż tyle ze doszedł dobry towar.
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Cubusco mieli Ci dostarczyc w 24 godziny? po za tym na pewno pracuja tylko za 100% doplata..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Masta Blasta pisze:odpisują bardzo nie konkretnie za zadane pytania lub wogole odpowiedz nie ma nic wspulnego z wysłanym pytaniem : D
Własnie dostałem odpowiedz na maila ktorego napisałem 2dni temu zeby zalatwili cos z tym kurierem a oni mi zaczeli pisac ze pomyłki sie zdazaja i mam 14dni na wymiane sprzetu :D:D haha
Robson666
Kontakt:

Wy to macie jakies dziwne problemy :) Fakt faktem, że na @ odpisują dość długo i nie zawsze odpowiedz jest zwiazana z zadanym pytaniem. :) Ale zawsze można do nich zadzwonić. Odbierają zawsze, ale chyba niektórzy klienic są bardzo namolni bo telefon dość często zajęty !
Ostatnio zamówiłem u nich korbę Fsa Moto X, bo ciężko jest ją dostać u nas w kraju (a jak można to trzeba długo czekać), to zamowienie zlozylem w Środę, korba dotarła w Czwartek, a w Piątek paczka dotarła do mnie jeszcze raz :) Chyba lepiej żeby wysłali 2 razy niż wcale :D
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

no to teraz naprawde OSTRZEGAM PRZED KURIEREM SIóDEMKA... nie zamawiajcie nic tym syfem, 6dni w dupe

Dzień Dobry,
niestety ma Pan racje, coś jest nie tak z SIODEMKA. Zadzwonili do nas z
informacja o zagubieniu jej:(((
Prosze do nas zadzwonic - wyslemy kolejną:-)
z poważaniem

Zespół Extreme Shop, Extreme Shop Team
Robson666
Kontakt:

Nosz Kur.a wczoraj przedwczoraj zamówiłem w Extreme-Shopie. Dzisiaj paczka ma dotrzeć. Jeśli stanie się tak samo jak Tobie MLYNoBiker to sie powiesze :) Bo tylko u nich dostalem piaste Ns na 2007, OSTATNIA SZTUKA BYLA... Trzeba pogadać z zarządem Extreme-Shopu niech zmienią firmę transportowa...
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

zastanówcie się, kurier to przewoźnik prywatny, wiec czy gdyby kurier rzeczywiście tak chujowo dostarczał paczki to ludzi nadal korzystali by z jego usług ?? nie mowie to tylko o extreme-shopie ale ogólnie. wg mnie - nie !!

ja raz kupowalem w ex-shopie i juz wiecej tam nie kupie.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

A przyszła mi ta rama wkoncu, jakos mi sie dobrze zamawiało z extreme shopa ale teraz NIE POLECAM juz tego sklepu

do ramy dostałem pokrzywiony hak!
odraz nie dostałem pare elementow ktore mialem dostac, gwiazdke do sterow i zacisk podsodlowy

porażka jednym słowem...
tomeks
Kontakt:

Post autor: tomeks »

a co powiecie o mkbike? warto u nich kupowac?
corny
Kontakt:

Post autor: corny »

w mkbiku jak najbardziej, wszystko masz na nastepny dzien, znaczy zalezy o ktoreym mkbiku sie mowi, ja polecam ten z gliwic, tam jest zawsze okej, Ci kolesie co tam pracuja smigaja w dh wszyscy zawody itd to sie raz ze zajebiscie znaja dwa ze to chyba jeden z najlepiej wyposazonych sklepow w pl,a co najwazniejsze maja atam pozadek, jak dostaja zamowienie to Cei informuja jak czegos nei ma na sklepie a nei tak jak gdzie indziej ze sie dwa tygodnie czeka.. ogolnie polecam MK Bike Gliwice pzdr
gg:3347295
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Zamówiłem w ex-shopie amor w czwartek, w piątek wysłąli, w sobote powinien przyjść, wystarczyło jedynie zapłącić 5 zeta bodajże za możliwość dowozu paczek do odbiorców w soboty. Nie pomyśłeli o tym. Chciałem od ex shopu nr przesyłki, powiedzieli żeby czekać do poniedziałku, wtedy dadzą. Wszystko szło oczywiście siódemką. Nie pamiętam czy paczka przyszła w pon czy wt, ale w sobote dzwoniłem po tych siódemkach i gadałem z maksymalnie zamulona kobietą żeby wstukała w komputer moje nazwisko, imię i adres i że sam bym po nią pojechał w sobote do siedziby siódemki w Kielcach jakby tam miała leżec do pon, ale oczywiście babsko sie nie odezwało...A jakbym miał wybierać ze sklpów w których do tej pory kupowałem, to brałbym wszysko z www.rowerowy.com lub www.mkbike.pl , najlepszy kontakt, a to jest już bardzo dużo jeśli takie sprawy jak zakupy załatwia się przez internet.
http://dhcyc.pinkbike.com
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

tomeks kupowałem w mkbike i wszystko wpożo , polecam też rowerowy.com , co do Extreme-Shop to się nie wypowiadam bo nie wiem
ODPOWIEDZ