Bany Barspin Pomocy

Dareczek2006
Kontakt:

Bany Barspin Pomocy

Post autor: Dareczek2006 »

Zacząłem się uczyć Bany Barspina i mam problem robie banego kręcę kierom i bum spadam z bika. próbowałem chwycić siodło kolanami ale w tedy uderzyłem kierom w brzuch (Mój pure ma 61 cm). Wiem że trzeba trenować itp. ale prosiłbym o jakieś wskazówki.
Probowałem znaleźć ten temat na szukaj-ce ale coś nawala :/ więc proszę o nie pisanie "a to już było" ;)
Prosiłbym też o wypowaidane się osób które robią tą sztyczke.
Dzięki: Darek
Piku
Kontakt:

Post autor: Piku »

to chyba chodzi tak jak w mojim przypadku o psychike. wyskakujesz z bunnego pusczasz łapy i nogi Ci same odruchowo spadaja. Musisz bardziej sie do tego przełamac psychiczne porobic same no handery narazie z bunnego i pozniej nie zgubisz roweru a co do tego ze kiera CI o brzuch zachacza to dziwne. kierownicy nie masz szerokiej. nie wiem czemu, pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1696972/
Bunny Bar
chmielu91
Kontakt:

Post autor: chmielu91 »

Ostatnio sie nauczyłem tej sztuczki. I powiem Ci ze moze to jest za bardzo juz utarte ale ćwicz ćwicz ćwicz!! Zakładałem multum tematów na temat tego tricku i dostałem jescze wiecej odpowiedzi. Było bardzo duzo wskazówek, ale... i tak one duzo mi nie dały;] ćwiczyłem go chyba z 3-4 miechy i przez ten okes czasu skleiłem moze z 3-4 razy, przy czym nie raz do krwi zdarłem sobie skóre pod kolanami i na udach. i pewnego dnia poprostu zaczął mi wychodzić. od tak sobie zacząłem go kleić. tak z dnia na dzień. i powiem Ci ze wczesniej tez za bardzo nie chciałem takich odp jak "ćwicz ćwicz ćwicz" ale tak naprawde one najwięcej daja;] moja wskazówką jest meczenie barspina na ziemi przez jakis okrec czasu(jedziesz po bułki do sklepu i z krawężnika robisz barspina, jedziesz odwiedzic babcie to wjeżdzasz na murek i kręcisz barspina) a pewnego dnia zacznie Ci wychodzić Bh Barspin i powiesz"K***a a w czoraj za ch**a nie mogłem tego zrobić". Dziękuje za uwagę, z poważaniem Chmielu.
Dareczek2006
Kontakt:

Post autor: Dareczek2006 »

dzięki za wypowiedzi jutro zaraz po powrocie z szkoły będę go katował (3-4 miechy to trochę przerażające ale jakoś pójdzie ;)
a co do brzucha chcąc nie spaść z rowerku przechyliłem sie do przodu i bum stało się ;)
Kontakt:

Tobie moze pójść szybciej bo ja jestm anty-barspinowy ;-P
MaximuM
Kontakt:

Post autor: MaximuM »

Mam pytanie. Czy jak robicie bh z bs to łapiecie siodlo kolanami ?
Piku
Kontakt:

Post autor: Piku »

zazwyczaj siodło ma sie tak ustawione ze przy odcyhleniu sie do tyłu powinno zatrzymac sie pomiedzy nogami. ja kiedys jak robiłem bb to starałem sie łapac siodło nie zawsze łapałem. robilem bunnego i kiedy zaczynałem spadac to kreciłem a siodło samo wpadało w nogi jakos:) pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1696972/
Bunny Bar
chmielu91
Kontakt:

na poczatku łapiesz kolanami a nawet przy nałce jest to wskazane ale jak juz troche pojeździsz to wcale nie trzeba. ale jak sie uczysz to łapanie siodełka kolanami bedzie jak odruch bezwarunkowy ;)
ODPOWIEDZ