DH góra Żar w międzybrodziu

hemi427
Kontakt:

DH góra Żar w międzybrodziu

Post autor: hemi427 »

hej,pytam lokalnych bo wiem ze beda tam zawody DH ale sie zastanawiam czy ktos wogole probowal cos tam zjezdzac z tej gory?? moze sa tam jakies sciezki czy cos i mozna by juz tam zaczac jezdzic bo mozna by cos nowszego od szczyrku poprobowc.Ktoś wogóle probował z rowerem wbic do wagoniku?
Tak sobie mysle ze na bank cos musi byc do jezdzenia w tych lasach kolo nartostrady...
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

jesli organizuja tam jazdy testowe transistion to raczej tak.

http://www.dh-zone.com/news/174.html
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
hemi427
Kontakt:

no wiem ale moze beda to robic po nartostradzie...przynajmniej nikt im sie na pokazowym rowerze nie zawinie o drzewo :)
moze ktoś tam kiedys jezdzil i cos pamieta,wiem ze goscie na xc tam kiedys jezdzili i podejrzewam że raczej w dól...
Loocyfer
Kontakt:

Post autor: Loocyfer »

Mieszkam w Międzybrodziu i terenów do jazdy jest sporo, na Żarze jest masa tras od szybkiego DH (stok, jedna wada w weekend dużo ludzi łazi po trasie), poprzez szybkie single tracki ( szlak czerwony- trzeba wiedzieć gdzie odbić żeby wrócić pod kolejkę, bo można wyjechać po drugiej stronie góry), jest kilka tras jak to nazywamy FR ( ścieżki, jazda po lesie, strome zjazdy czy koryta potoków - to ostatnie szczególnie dobre jak trochę deszczu spadnie :)) Jeśli nie przeszkadza komuś podjazd to można zrobić sobie pół godzinne XC po szczytach i z tzw. "pasma" (min góra Jaworzyna) schodzi kilka kolejnych dobrych i bardzo długich tras.
Mamy jeszcze jedną traskę nazywa się BDJ - wchodzi do lasu poniżej zbiornika, a wyjeżdża się trochę poniżej kolejki. Jest to traska z dużym potencjałem, techniczna, miejscami szybka w planach mamy budowę jakichś drabinek i chopek na niej, ale kiedy to się uda zrobić to trudno powiedzieć, bo mało czasu (BTW, jeśli jest ktoś z okolicy i ma dużo czasu i chęci może się z nami skontaktować, bo materiał na drabinki już dawno leży na trasie i gnije).
Jak ktoś chce przyjechać pojeździć to zapraszamy. Można napisać PW to podam nr telefonu i możemy się ustawić na jakieś jeżdżenie. Pozdro!
hemi427
Kontakt:

Loocyfer to zajebiscie,mieszkam w zywcu i mysle ze sprobujemy tam pojechac z kumplem/ami w sieta.Daj jakis nr to mozemy sie ustawic i pokazalbys nam gdzie sa te szlaki zebysmy sie nie zamotali :).A jak jest z kolejka?bez problemu z rowerem?ile wyjazd?
Loocyfer
Kontakt:

Z kolejką bez problemu, można jeździć z rowerami cena w weekend to 7pln czasem trzeba kupić bilet na rower w cenie 3 pln, czyli nie jest za tanio. Jest jeszcze opcja wjazdu samochodem na górę, mam zezwolenie nie ma problemu ze skombinowaniem jakiegoś dostawczaka i można wyjeżdżać dużo taniej. jedyna wada to to że ktoś zawsze musi zjechać tym autem na dół.
fridge
Kontakt:

Post autor: fridge »

Loocyfer wiesz jak by to było auto stylizowane na rajdówke... pow 150koni utwardzane zawieszenie itp... bagażnik na dachu i ja mogę kursować (ale nie wiem czy by to taniej wyszło :)
Loocyfer
Kontakt:

fridge coś takiego może być? : http://www.transitvanclub.co.uk/Ford-Tr ... ervan3.JPG :)
Luis
Kontakt:

Post autor: Luis »

Też zgłaszam chęć objechania tras na Żarze. Narazie robiłem tylko trawers z Żaru na Leskowiec. Sprubuję wyciągnąć chłopaków z Kalwarii. Loocyfer wysłałem ci info na priwa.
Loocyfer
Kontakt:

Od maja obowiązuja nowe ceny na Żarze. Cena karnetu z rowerem to 50 pln za 10 zjazdów czyli 5 za wyjazd. Karnet ważny 3 miesiące.
ODPOWIEDZ