Otoz panowie juz jakis czas temu kupilem amora no i cholera wie czemu nie kreca mi sie regulatory tlumienia. Tzn amor chodzi ladnie, ale zmieniam olej na rzadki no i wypadaloby wyregulowac sobie tlumienie. Kupowalem amora i juz przy jednej regulacji byla urwana jedna strona tego rowka w ktory sie wklada srubokret, ale gosc mowil ze zmienia tlumienie kombinerkami i jest git. Pomyslalme ze tak bedzie a tu lipa.. nie da sie pokrecic.. I teraz pytanie do kogos kto lepiej zna budowe i zasade dzialania tlumikow w shivie, Da sie czyms wewnetrznie pokrecic zeby zmienic tlumienie? Nie wiem pokrecic w ktoras strone tlumikiem albo cus? kto wie jak to jest mniej wiecej zbudowane?
Bede wdzieczny za info
Problem z regulacja tlumienia w shivie
Problem z regulacja tlumienia w shivie
www.pinkbike.com/photo/1007092/
wyjmij i rozbierz cały tłumik. Wydaje mi się ze budową jest bardzo podobny do 66rc tudzież 888. We wnętrzu tłumika powinien być taki szaszłyk, ktoy jest odpowiedzizlny za zmiane tłumienia. Jeżeli możesz nim spokojnie kręcić, to wina leży w pokrętle regulacji. Jak wszystko rozbierzesz na części to napewno zlokalizujesz usterke.