Siemano mam problem z piastą mianowicie zabiera mi łańcuch piaste to joytech montowana seryjnie w fr1 i mam pytanko co można Z tym zrbić bo niemam kasy na nową piaste i na ponowne składanie kółka......
jak widac masz problem podobny do mojego.nie wiem co tam w tym fr1 montowane: kaseta czy wolnobieg.jesli wolnobieg to wystarczy go zmienic,ale jesli kaseta to masz cos z bębenkiem czy jak to tam sie zwie teraz.zorientuj sie
a teraz pare moich żali:
1.potrzebuje uruchomic stare koło,w ktorym cos pękło w bębenku,poniewaz sie kreci w obie strony jak na sprzegle.zdaje sie ze te zapadki mozna dokupic i samemu jakos zmontowac? jest tu jeszcze ktos kto sie zna na mechanice rowerowej?
2.mam tez inne stare koła z piastami deore ,ktore sie za bardzo krecic juz nie chcą.jak to zakonserwowac by zaczelo hulac?
nie wiem jaka piasta,ale cos w stylu stx rc,lecz watpie ze to to.w kazdym razie z tamtych czasow.problemem nie jest lozyskowanie piasty tylko sam bębenek.a zabieranie łancucha mysle ze chodzi o to ze nie dziala sprzeglo jak nie pedaluje - kaseta kreci sie stale razem z kołem.
FuGiSpróbowałeś rozbierać tą piaste wystarczy konusy odkręcić potem bębenek i sprawdzić a jak nie wiesz jak to podaj firmę lub nazwę piasty i jest na internecie dużo instrukcji jak rozebrać sam tak rozbierałem shimano xt
tak,wiem jak sie rozbiera,tylko ze imbus 10 czy jakistam taki wielki nie chcial odkrecic bebenka.nie wiem,jak bede przy tym kole (jestem 200km od niego) to sprobuje jeszcze pokombinowac
zabiera łańcuch to znaczy że jak dokręcam to czasami piasta nieprzeskakuje toznaczy że zostaje w miejscu .......;] ale jak szarpne to już nozmalnie działą.......
Kamoo wybacz ale teraz to juz nie wiem o co ci chodzi. czy jest tu jeszcze ktos ze starszej ekipy,kto mi moze pomóc?;/ swoj problem opisalem w mym pierwszym poscie tego topica
naprawde nikt niewie jak to naprawić a mam problem bo za bembenek cały powiedzieli mi około 100zł wiec lepiej opłaca si piaste kupić ale niemam aż tyle kasy........