problem z piastą

Kamoo
Kontakt:

problem z piastą

Post autor: Kamoo »

Siemano mam problem z piastą mianowicie zabiera mi łańcuch piaste to joytech montowana seryjnie w fr1 i mam pytanko co można Z tym zrbić bo niemam kasy na nową piaste i na ponowne składanie kółka......
Sprzedam koło na Dm 24 i piaście Joy Tech
tomeks
Kontakt:

Re: problem z piastą

Post autor: tomeks »

o co biega?? co ci sie z na dzieje, bo nie kumam.
FuGiS
Kontakt:

Post autor: FuGiS »

cze po dluzszym czasie.

jak widac masz problem podobny do mojego.nie wiem co tam w tym fr1 montowane: kaseta czy wolnobieg.jesli wolnobieg to wystarczy go zmienic,ale jesli kaseta to masz cos z bębenkiem czy jak to tam sie zwie teraz.zorientuj sie

a teraz pare moich żali:
1.potrzebuje uruchomic stare koło,w ktorym cos pękło w bębenku,poniewaz sie kreci w obie strony jak na sprzegle.zdaje sie ze te zapadki mozna dokupic i samemu jakos zmontowac? jest tu jeszcze ktos kto sie zna na mechanice rowerowej?

2.mam tez inne stare koła z piastami deore ,ktore sie za bardzo krecic juz nie chcą.jak to zakonserwowac by zaczelo hulac?
PAtryko
Kontakt:

Post autor: PAtryko »

zabiera ci łańcuch????????
O co chodzi
http://patryko33.pinkbike.com/
PAtryko
Kontakt:

FuGiS a do punktu 1 jaka to piasta na maszynach czy kulkach?
FuGiS
Kontakt:

nie wiem jaka piasta,ale cos w stylu stx rc,lecz watpie ze to to.w kazdym razie z tamtych czasow.problemem nie jest lozyskowanie piasty tylko sam bębenek.a zabieranie łancucha mysle ze chodzi o to ze nie dziala sprzeglo jak nie pedaluje - kaseta kreci sie stale razem z kołem.
PAtryko
Kontakt:

FuGiSpróbowałeś rozbierać tą piaste wystarczy konusy odkręcić potem bębenek i sprawdzić a jak nie wiesz jak to podaj firmę lub nazwę piasty i jest na internecie dużo instrukcji jak rozebrać sam tak rozbierałem shimano xt
FuGiS
Kontakt:

tak,wiem jak sie rozbiera,tylko ze imbus 10 czy jakistam taki wielki nie chcial odkrecic bebenka.nie wiem,jak bede przy tym kole (jestem 200km od niego) to sprobuje jeszcze pokombinowac
Kamoo
Kontakt:

zabiera łańcuch to znaczy że jak dokręcam to czasami piasta nieprzeskakuje toznaczy że zostaje w miejscu .......;] ale jak szarpne to już nozmalnie działą.......
FuGiS
Kontakt:

Kamoo wybacz ale teraz to juz nie wiem o co ci chodzi. czy jest tu jeszcze ktos ze starszej ekipy,kto mi moze pomóc?;/ swoj problem opisalem w mym pierwszym poscie tego topica
Kamoo
Kontakt:

naprawde nikt niewie jak to naprawić a mam problem bo za bembenek cały powiedzieli mi około 100zł wiec lepiej opłaca si piaste kupić ale niemam aż tyle kasy........
ODPOWIEDZ