qr 20 ?????!!!!!!
qr 20 ?????!!!!!!
witam
troche mam dziwne pytanie;) moze i smieszne ale to moj pierwszy amor na qr 20
jak to dziala? mam nowy amorek na qr20 i ciekawosc mi spokoju nie daje jak piasta sie tam trzyma???
z jednej stony imbus a os montowana no... wiecie napewno o co chodzi
dziekuje
troche mam dziwne pytanie;) moze i smieszne ale to moj pierwszy amor na qr 20
jak to dziala? mam nowy amorek na qr20 i ciekawosc mi spokoju nie daje jak piasta sie tam trzyma???
z jednej stony imbus a os montowana no... wiecie napewno o co chodzi
dziekuje
-
- moderator
- Kontakt:
widze ze nie ogarniasz :D ale wazne ze działa, wiec nie rozkminiaj jak to dziala tylko sie ciesz hehe
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
Ośka ma z jednej strony gwint, lub też jest w niej nakrętka. Ośka ma grubość 20mm, ale przy jednym końcu średnica jest wieksza. Działa to tak, że dokręcając tym imbusem, dokręcasz piate między amora, a to co wystaje. Później skręcasz wszytko śrubami/zaciskami i jest sztywne połączenie.
Co dop piasty to nie różni się ona sposobem dzialania od normalnej. Bo ma tulejkę, która jest na sztywno przymocowana (po dokręceniu), do osi i amora. Na niej są łożyska i tak się to kręci. Tak samo jak zwykła piasta na szybkozamykacz, tylko że ta zamiast małego otworu ma otwór na oś 20mm
Co dop piasty to nie różni się ona sposobem dzialania od normalnej. Bo ma tulejkę, która jest na sztywno przymocowana (po dokręceniu), do osi i amora. Na niej są łożyska i tak się to kręci. Tak samo jak zwykła piasta na szybkozamykacz, tylko że ta zamiast małego otworu ma otwór na oś 20mm