Sign FR2 2007 vs NS CORE II
SeraaX...śmigaj na czym chcesz ale jeśli full uczy więcej to powodzenia ;)) Hahahaa kłamie jak z nut i nawet o tym nie wiesz...jeśli ktoś zacznie od sztywnego i się nauczy techniki a następnie zmieni rower to tylko na dobre mu to wyjdzie ;)) Ale jak ktoś zaczyna od fulla to się połowy nie dowie o rowerze :))
Pozdro i do zobaczenia w Wierchomli :)gdzie bike park powstaje..w maju
Pozdro i do zobaczenia w Wierchomli :)gdzie bike park powstaje..w maju
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Schodek Ty umiesz czytać man ?? :)
czy ja napisałemz,e full "uczy więcej" ?
napisałem, że jedynie jeździ się inaczej :]
jeździłem długo na ht potem była przesiadka.
I na serio jazda ze sztywniaka się nie przydaje.
Trzeba wiele rzeczy od nowa się nauczyć.
Np stairgapy,hipy a konkretniej wybicie.
Pierwszy stairgap na fullu mało nie zrobiłem na ryj.
Zresztą na każdym rowerku jeździ się inaczej i trzeba sie przyzwyczaić.
No ale przejście ze sztywnej ramki na "miękką" najbardziej odczułem.
więc:
I jak do fr lepszy byłby full, do tego w lepszym setupie (z tym że ns ma raczej słabsze części chyba nie będziesz się sprzeczał)
czy ja napisałemz,e full "uczy więcej" ?
napisałem, że jedynie jeździ się inaczej :]
jeździłem długo na ht potem była przesiadka.
I na serio jazda ze sztywniaka się nie przydaje.
Trzeba wiele rzeczy od nowa się nauczyć.
Np stairgapy,hipy a konkretniej wybicie.
Pierwszy stairgap na fullu mało nie zrobiłem na ryj.
Zresztą na każdym rowerku jeździ się inaczej i trzeba sie przyzwyczaić.
No ale przejście ze sztywnej ramki na "miękką" najbardziej odczułem.
więc:
to dla mnie g.. prawda :]Schodek pisze:jeśli ktoś zacznie od sztywnego i się nauczy techniki a następnie zmieni rower to tylko na dobre mu to wyjdzie ;)) Ale jak ktoś zaczyna od fulla to się połowy nie dowie o rowerze :))
I jak do fr lepszy byłby full, do tego w lepszym setupie (z tym że ns ma raczej słabsze części chyba nie będziesz się sprzeczał)
Ja mam core i robiłem 4 , 5 metrowe gapy na płaskie i jakoś nie dobiłem amora ("kupowatego" jak ktoś to powiedział). Waże 74kg. Polecam NScore07 rower niczego sobie.
A jak bym kupował/składał fulla to coś pożądnego. Wiem że bitch mnie nie zawiedzie, a taki wynalazek krossa ..hmmmm... może i dobry ale co stal to stal :D
A jak bym kupował/składał fulla to coś pożądnego. Wiem że bitch mnie nie zawiedzie, a taki wynalazek krossa ..hmmmm... może i dobry ale co stal to stal :D
http://katasbazyliszek.pinkbike.com/album/September-2007/
-
- Kontakt:
Kutfa pisze: Ja mam core i robiłem 4 , 5 metrowe gapy na płaskie i jakoś nie dobiłem amora ("kupowatego" jak ktoś to powiedział). Waże 74kg. Polecam NScore07 rower niczego sobie.
chciałbym zobaczyć te 4-5 gapy na sztywniaku i na płaskie. Też jestem zdania że na fullu całkiem inaczej jest i to, że pojeździsz najpierw na HT to nie znaczy, że przesiądziesz się na full'a i będziesz śmigał zawodowo. Ucz się lepiej na fullu jak Cię interesuje FR i DH, ale poszukaj może czegoś bardziej solidnego. Nie ma wątpliwości że NS jest bardziej uznana firma i lepiej się znają na rzeczy, ale full to jednak full i został stworzony właśnie do takich dyscyplin (co nie oznacza że HT się zupełnie nie nadaje). Konkluzja jest taka, może poszukaj jakiejś lepszej używanej maszyny, koledzy z forum bankowo Ci coś polecą jak ich ładnie poprosisz.
PS. pamiętaj że full to przede wszystkim rama, a nie lepszy przedni amor.
O rzeczach które kręcą światem: www.mykomp.pl
Dokładnie, nie trafiłem w lądowanie i wylądowałem na płaskim. Odległość skoku jaki oddałem oceniłem po śledzie tylniego koła na ziemi.
Najciekawsze jest to że mało co się nie zabiłem :)
te 4 - 4,5 metra to raczej z głupoty, brawury i braku umiętności wyszło.
Najciekawsze jest to że mało co się nie zabiłem :)
te 4 - 4,5 metra to raczej z głupoty, brawury i braku umiętności wyszło.
http://katasbazyliszek.pinkbike.com/album/September-2007/