Pękanie DJ3 it's SHIT, ŚRUBKI !
Pękanie DJ3 it's SHIT, ŚRUBKI !
Witam
Jestem z Poznania , posiadam Dj3 2003 , coraz większej ilości moich znajomych pękają Dj w pobliżu otworów na śrubki od błotnika (bleeeeeee)
Moje pytanie dotyczy właśnie tych otworów :
Jak myślicie , czy wkręcenie śrub w te newralgiczne punkty coś pomoże ??
Być może ktoś już zrobił taki patent ??Czy się sprawuje .
FATUM pękających DJ3 jeszcze mnie nie dosięgło , ale jeśli mi zacznie pękać to się chyba załamie bo na drugiego amorka raczej nie będę miał siana .
Pozdro i proszę o konstruktywne i rzeczowe odpowiedzi.
P.S. A tak na marginesie to uważam że Dj3 ma ch...we tłumienie (za słabe) ,o tym że pęka to już nie wspomnę , jedyną dużą zaletą tego amora jest to że na nierównościach chodzi jak dzika świnia i wybiera każdą nierówność
!!!!Zaje...biście !!! 1500 zł za amora pracą przypominającego stare ,skrzypiące, bujane krzesło prababki to troszczę za dużo .
...:::MANITOU RULEZ:::..... czy jakoś tak
Jestem z Poznania , posiadam Dj3 2003 , coraz większej ilości moich znajomych pękają Dj w pobliżu otworów na śrubki od błotnika (bleeeeeee)
Moje pytanie dotyczy właśnie tych otworów :
Jak myślicie , czy wkręcenie śrub w te newralgiczne punkty coś pomoże ??
Być może ktoś już zrobił taki patent ??Czy się sprawuje .
FATUM pękających DJ3 jeszcze mnie nie dosięgło , ale jeśli mi zacznie pękać to się chyba załamie bo na drugiego amorka raczej nie będę miał siana .
Pozdro i proszę o konstruktywne i rzeczowe odpowiedzi.
P.S. A tak na marginesie to uważam że Dj3 ma ch...we tłumienie (za słabe) ,o tym że pęka to już nie wspomnę , jedyną dużą zaletą tego amora jest to że na nierównościach chodzi jak dzika świnia i wybiera każdą nierówność
!!!!Zaje...biście !!! 1500 zł za amora pracą przypominającego stare ,skrzypiące, bujane krzesło prababki to troszczę za dużo .
...:::MANITOU RULEZ:::..... czy jakoś tak
http://www.freeride.neostrada.pl/adamus.html
hehehe
hehehe
Adamus jesteś boski, "chodzi jak dzika świnia" mi sie najbardziej podobało
no, to na tyle tytułem konstruktywnych wypowiedzi <lol>
kup blacka :)
pozdro
marcin
Adamus jesteś boski, "chodzi jak dzika świnia" mi sie najbardziej podobało
no, to na tyle tytułem konstruktywnych wypowiedzi <lol>
kup blacka :)
pozdro
marcin
http://www.pinkbike.com/photo/2292274/
fatum??
uciekasz przed fala ale wiesz ze ona tez cie zlapie........ i sie utopisz
moj pekl i 3 miechy jezdzilem na nim i byl luz, czyli jakby juz nie pekal dalej ale do nareperacji poszedl samoroba korona bedzie i bedzie skrecana. :D
srubki- nie wiadomo ale chyba pomaga bo nikt kto ma srubki nie ma peknietego, jednak nikt nie jezdzi nie tyle moze ostro co dlugo zeby mu poszedl ( moj trzymal blisko 6mcy bez srubek)
powinien byc tak jak z kompami "milenium 2000 problem" problem z 2005 marzocchi podobny, czyli "czy mz w tym roku posypia sie jak zapalki czyli modele z 2003 i 2004 czy nie " ;P a wiec ja czekam i zgrzytam zebami na mysl o " mz 2005 problem" :PPP
uciekasz przed fala ale wiesz ze ona tez cie zlapie........ i sie utopisz
moj pekl i 3 miechy jezdzilem na nim i byl luz, czyli jakby juz nie pekal dalej ale do nareperacji poszedl samoroba korona bedzie i bedzie skrecana. :D
srubki- nie wiadomo ale chyba pomaga bo nikt kto ma srubki nie ma peknietego, jednak nikt nie jezdzi nie tyle moze ostro co dlugo zeby mu poszedl ( moj trzymal blisko 6mcy bez srubek)
powinien byc tak jak z kompami "milenium 2000 problem" problem z 2005 marzocchi podobny, czyli "czy mz w tym roku posypia sie jak zapalki czyli modele z 2003 i 2004 czy nie " ;P a wiec ja czekam i zgrzytam zebami na mysl o " mz 2005 problem" :PPP
enjoy - olej zmieniłem z 7,5 (standart) na 5 a teraz mam 10
Olej pierwszy raz wymieniałem po .6 m-cu użytkowania . Olej wylany z goleni Dj3 po takim czasie miał kolor nie żółty tylko szaro-bury (od syfu jaki przez 6 miechów nawpadał do niego przez uszczelki).
Ostatnio dorwałem się do starego BIKEboardu w którym były opisane rodzaje tłumików stosowanych przez MARZOCHA .
Ten SSV to istna bieda. Na "kapslu" od tłumika są wywiercone chyba 4 dziury. I TO WSZYSTKO , żadnych sprężynek , podwójnych zamknięć tłumika NIC .
I to jest te wielkomyśle SENSITIV SYSTEM VALUE (czy jakoś tak) WOOOOW.
Prodcent ma łeb do wymyślania zawiłych nazw systemów tłumienia .
Ja myśląc o tych tłumikach (pod względem jakości działania) to bym je nazwał
SHIT SYSTEM VALUE !!!!
Xprot -- nie chce mi się wierzyć że modele DJ MARZOCHA polepszą się na 2005 r .
Olej pierwszy raz wymieniałem po .6 m-cu użytkowania . Olej wylany z goleni Dj3 po takim czasie miał kolor nie żółty tylko szaro-bury (od syfu jaki przez 6 miechów nawpadał do niego przez uszczelki).
Ostatnio dorwałem się do starego BIKEboardu w którym były opisane rodzaje tłumików stosowanych przez MARZOCHA .
Ten SSV to istna bieda. Na "kapslu" od tłumika są wywiercone chyba 4 dziury. I TO WSZYSTKO , żadnych sprężynek , podwójnych zamknięć tłumika NIC .
I to jest te wielkomyśle SENSITIV SYSTEM VALUE (czy jakoś tak) WOOOOW.
Prodcent ma łeb do wymyślania zawiłych nazw systemów tłumienia .
Ja myśląc o tych tłumikach (pod względem jakości działania) to bym je nazwał
SHIT SYSTEM VALUE !!!!
Xprot -- nie chce mi się wierzyć że modele DJ MARZOCHA polepszą się na 2005 r .
http://www.freeride.neostrada.pl/adamus.html
-
- Kontakt:
nie próbowałeś czymś tej dziury wypełnić? (zalać takim czymś, ne pamiętam jak to się nazywa ale jest do alu i w stoczni tego używają) pózniej nawierciłbyś tylko dziurkę żeby była cienka i jezdził z mniejszym strachem, jeżeli nie używasz błotnika to spróbój, nie wiem czy to dobre rozwiązanie ale spytaj kogoś jeszcze, może dzikus coś ci powie albo cszyvy.
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: