marzocchi drop off 4

nastySX
Kontakt:

marzocchi drop off 4

Post autor: nastySX »

100mm oś20 2006rok, śmiga(ł) ktoś na tym amorku? zastanawiam sie czy w całej serii czy tylko w moim egzemplazu slychać stuknięcie przy podbiciu przedniego koła? za każdym razem jak wybijam do góry przednie koło słyszę jedno stuknięcie, nie trzeszczenie, chlupanie, etc.. stuk i cisza, jedziemy dalej;/
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Mi sie od poczatku ten amor nie podobam. Marzocchi troche ciała dało ida na ilosć :/
Piku
Kontakt:

Post autor: Piku »

no to tak jak w xcrze. w nim to wina tłumienia ktorego nie ma. w drop offie napewno jest. tylko nie wiem jak je ustawic. dopompowanie powietrza pomoze chyba tylko nie dobijaniu go. pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/1696972/
Bunny Bar
nastySX
Kontakt:

no dobra, to teraz laikowi wytlumacz gdzie mam tego powietrza dopompowac (prawa golen czy lewa a moze gdzies na dole, i ile?

P.S. macie jakiegos pdf'a o tym amorze?
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

na oficjalnej stronie marzocchi jest pdf do kazdego amorka i jest tam podane ile trzeba nadmuchac przy odpowiedniej wadze
nastySX
Kontakt:

bardziej potrzebuje pdf'a ktory mowi o tym jak to cholerstwo rozkrecic, ile nalac oleju, etc..
dh-misiek
Kontakt:

Post autor: dh-misiek »

jest taki dziła na stronie marzocchi tylko musisz sie zalogować "oil tabela" wybierasz rocznik amorka model i pisze ci ile oleju masz wlać
FrEeRiDe :)
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

PikuNie mów jak nie wiesz. Jak może być wina czegoś czego nie ma. Z resztą co Ty porównujesz. Ten amor jak dla mnie jest trochę dziwny. Sam nie wiem czego połączenie z DJem. Praca niby nie DJa a jego stuki. Płynnie chodzi ale ja jeździłem na wersji 110mm i osi 9mm. Może tte stuki to jak w DJu różnica w średnicy goleni i sprężyny. Za rzadki olej bądź też jego małą ilość. Sprwadzałeś to?
nastySX
Kontakt:

nie,nic nie sprawdzilem. jesli chodzi o amortyzatory to jestem zielony jak rama mojego bajka.
dzieki za wszelkie info, im wiecej tym lepiej, tylko piszcie prosze jak co sprawdzic?

thnx..
ODPOWIEDZ