Mam pytanie do uztkownikow tego hebla zastanawiam sie nad kupnem takowego hamulca na tyl, wszedzie sa z tarczami 160 wiec moze podzieliby sie ktos ze mna opinia czy da rade to na tyle z tarcza 160 - styl jazdy > fr ,dh ps moze wiecie gdzie mozna korzystnie takowy hamulec zakupic, pozdrawiam
Z tarczą 160 hamuje naprawdę przyzwoicie sądze że takak tarcza na tył powinna starczyć a najkorzystniej jest brać z allegro tam sa bardzo tanio, ogólnie hampel za taką kasę jest warty uwagi..
Zależy jak mocno napierasz na tylny hamulec, ale powinien starczyć.
Na 160 siłowo, modulacyjnie jest super natomiasta odprowadzanie ciepła niewystarczające.
Ja standardową tarczę 160mm z deorki na tyle przypaliłem w mieście także w górach może być nie wesoło ;)
Marcus_Wolfchodzi o hamulec mechaniczny czy hydrauliczny deore ? jak hydrauliczny to bierz na tył spoko jest... ja mam z przodu 525 + 203 i żyleta. a na tyle 160 bardzo bedzie dobrze. Nówka allegro - 239 :)
A akurat starczy na : hamulec +adapter +tarcza 180/203 mm :) oraz może na klocki lepsze .
Generalnie - mam i polecam, aczkolwiek przy skrajnie ciężkich warunkach i dłuższej jeździe w takim czymś ... potrafi się przygotować płyn . Osobiście na tyle mam 180mm, co wg. mnie jest najlepszym kompromisem :)
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...