przeróbka piasty 475 na qr20
przeróbka piasty 475 na qr20
siema,
kilka raz słyszałem ze da sie przerobić jakoś 475 zeby była n qr20.
jak ktoś wie jak to pisać!
ps. szukałem takiego tematu,ale nie znalazłem
jeśli był TO USUNAĆ
kilka raz słyszałem ze da sie przerobić jakoś 475 zeby była n qr20.
jak ktoś wie jak to pisać!
ps. szukałem takiego tematu,ale nie znalazłem
jeśli był TO USUNAĆ
I love my pussy...
da się. Najpierw musisz wywalić drążoną oś i wstawić pełną, gwintowaną.
Potem idziesz do tokarza i mówisz,że potrzebujesz tuleje z wewnętrznym gwintem. Podajesz wymiary i tyle!
Ale i tak taka piasta nie będzie mieć należytej sztywności.
Wytoczyć piasty nie można, bo jest za wiotka, za mała, za delikatna....
Potem idziesz do tokarza i mówisz,że potrzebujesz tuleje z wewnętrznym gwintem. Podajesz wymiary i tyle!
Ale i tak taka piasta nie będzie mieć należytej sztywności.
Wytoczyć piasty nie można, bo jest za wiotka, za mała, za delikatna....
Liwcio wyloozoj czlowieku, po co sie denerwować, musisz to potraktowac na wiekszym loozie i inaczej podejsc do tematu. Ja od siebie dodam, iz bezpieczniej bedzie dla mlodych adeptow sztuki rowerowania mówić "piasta na os 20mm", wtedy nikt sie nie przyjebie. Qr to bylo patent wymyslony przez marzoka i mial laczyc ze soba fukcje szybkozamykacza i osi20mm, szybki latwy prosty demontaz. Wracajac do tematu, nie oplaca ci sie rpzerabiac tej piasty, koszt nowych dobrych lozysk, przetaczania wszystkiego i calej tej zabawy to sporo zachodu, jak nowe piastki na os20mm chodza po 99zł nowki novateca, swego czasu na allegro byly,szukaj uzywek i bedzie dobrze.pozdrawiam
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
www.tapeclothing.com
Liwcio a kiedy Ty sie wreszcie ku... mac nauczysz ze oni sie nigdy nie naucza? ;D :)
nie ma sensu przerabiac tak piasty ;/ taka przeróbka niedośc że w sumie nieopłacalna to jeszcze moze być niebezpieczna, bo chyba nie zmieniasz na oś 20mm żeby jeździćp o bulki, tylko chcesz robic na tym cos ostrzejszego, a ja bym się bał latać mocniej na jakiejś przeróbce, na dodatek 475
nie ma sensu przerabiac tak piasty ;/ taka przeróbka niedośc że w sumie nieopłacalna to jeszcze moze być niebezpieczna, bo chyba nie zmieniasz na oś 20mm żeby jeździćp o bulki, tylko chcesz robic na tym cos ostrzejszego, a ja bym się bał latać mocniej na jakiejś przeróbce, na dodatek 475
gg# 3594350
[s] 2 x koła 24 !!
http://tiny.pl/ddt3
[s] 2 x koła 24 !!
http://tiny.pl/ddt3