nie ma sensu pakowac 203 do tyl, przy takim secie bedziesz na zjezdzie co chwile blokowac. To naprawde ma kopa.. przy moich 95kg na 160mm jednym palcem musze delikatnie naciskac, zeby nie zlapac go na sztywno. 203/160-180 to moje zdanie;) p/t
ja mam 160 w tektro aquilach i powiem że chamulec jest niezły ale tarcza mogłaby być 180, tobie też bym radził 180, przy 203 będzie jak koledzy radzą...często będziesz blokował koło a 160 się będzie grzał al siła i tak będzie wystarczająca
co do przodu to ta gila z 203 będzie miała ogromne luzy, max to 180...chociaż to jak na takiego amora i tak dużo. Gila nie jest przystosowana do tarcz jeśli chodzi o wytrzymałość
Narazie bylaby ta gila zanim bym czegos innego nie kupil.
Mam do was pytanie...
Zalozmy mam tarcze 160 i tarcze 203.
Przy 160 bedzie taka sama sila hamowania jak przy 203,ale przy 160 bede musial mocniej naciskac klamke... i teraz pytanie... czyamor nie padnie tak samo szybko przy 203 jak przy 160 + mocniejsze naciskanie klamki? wydaje mi sie ze tak samo szybko....
Nieda sie przy tarczy 203 poprostu slabiej naciskac klamke? Z tego co mowicie to wnioskuje ze hampel albo hamuje albo nie...
xTasiorPowiedz jeszcze jaki styl chcesz jeździć?? Bo ja powiem szczerze że na zawodach w Myślenicach avid z tarczą 180 zagrzał sie i nie łapał tak jak potrzeba . A co do przodu to 203 na 90% połamie Ci RST
180/160 bedzie optymalnie, bo ten hamulec i tak jest dość mocny, a przynajmniej nie rozklekoces sobie duracza (bo z wypowiedzi poprzednich wnioskuje ze to wlasnie masz) ...
Ja mam z przodu 203 z tylu 180 i jest zajebiscie. Tylko ze ja mam drop off'a 3 a nie duro:) Z tylu wieksza nie jest potrzebna bo i tak sila jest masakryczna jak na mechaniki.
xTasior avidy maja to do siebie ze gulgocza:D jak sie zgrzeja zazwyczaj... niezaleznie czy 160 czy 203. Avid jest podatny na ostre dogrzewanie sie i nie 3ba mu duzo ale cos za cos...