składak - warto? dobrze? OCEŃCIE!

Dareczek2006
Kontakt:

Post autor: Dareczek2006 »

Zrezygnuj z ramy i amorka, kup lepiej Pike 409 z Street Figterem lub Octanem Void i będzie spoko
andrewww
Kontakt:

Post autor: andrewww »

Jak masz kupowac HFXa 9 to lepiej kup cos innego, Shimano czy doloz troche do Juicy. Zamiast blackboxa wzialbym BB5 bo wydaje mi sie mniej awaryjny a hamuje rownie dobrze.

Mutha Hucka niepotrzebna, wystarczy Bad Mama.

Mostek Quark wedlug mnie ma skandaliczna cene, wez Super Moto czy cokolwiek ale nie to bo bez sensu.

I to co zaoszczedzisz na kierze i mostku, doloz do pedalow, bo Pancakow nie ma co brac.

Polecam ci pedaly DMa na maszynach, naprawde sa bardzo dobre mam je juz dlugo, cena w promocji nawet 115zl, normalnie chyba 170zl. Niedlugo powinny byc na www.skleprowerowy.com

I to tyle ;p
.photo > www.tinyurl.com/26lmru < photo.
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

andrewww nie rozumiem co Ty chcesz od HFX'ów. Jak dla mnie za taką kasę są to bardzo dobre hamulce, dają rade nawet w Myślenicach chociaż pod koniec traski juz słabiej chamuja niż na górze (po prostu sie przegrzewają). Jeśli zaczynasz i chcesz rower jak piszesz Dual/4x itd. to spokojnie wystarczą, beda nawet troche za dobre.

Co do kiery i mostka weź Truvatuva, są zestawy na Allegro i wychodzi bardzo tanio a tego raczej nie rozwalisz.

Pedały Pancake mogą być, te nowe piny trzymają zdecydowanie lepiej od starych (wcześniejsze roczniki).

Amorek - wybierz sam bo opinie są podzielone, za Pikiem przemawia uniwersalność, a DJ jak dla mnie lepiej pracuje.

Co do ramy to kup Pitbulla 14" wg. mnie będzie co najlepsze rozwiązanie dla Ciebie, ramka ma dobre geo i jest do tego w czym chcesz jeździć.
andrewww
Kontakt:

Michal_KRK Z Pitbulem to mozesz sie juz nie zmiescic w swoim budzecie.

Moze HFXy beda az za dobre ale do czasu az sie nie zepsuja, ja co chwila slysze od kogos ze cos sie w nich psuje.

Ja nie bralbym Pancakeow nie ze wzgledu na piny (bo to akurat ich zaleta 14 na strone) tylko na lozyska kulkowe ktore co chwila lapia okropne luzy i sie sypia.
Pedaly to tylko na maszynach i juz.
Michal_KRK
Kontakt:

andrewww co do Hayesów jezdze na nich ponad rok i nie sądze żebym je oszczędzał. Nic sie z nimi nigdy nie działo, tylko raz trzeba było odpowietrzyć bo hamulec był źle przezemnie składowany podczas zimy.

A co do Pitbulla to jak oszczędzi na mostku i kierze to mu spokojnie starczy, na downhill.pl są teraz Pitbule 05 nowe za 666 zł.
andrewww
Kontakt:

Michal_KRK Co do tych hamulcow to jak loteria.
Ale chyba napewno przyznasz ze slyszy sie ze sa awaryjne?
-duda-
Kontakt:

Post autor: -duda- »

zrezygnuje z hamulca hydro... wstawie 2x bb5... coś jeszcze utne... i bedzie pitbul...w sumie macie racje, lepiej dać za rame wiecej... bedzie na "lata" :)

apropo's kół...

jakies sprawdzone obręcze? /lekkie i wytrzymałe/ bo fakt... te blizzard ciut za ciezkie...
Michal_KRK
Kontakt:

No widzisz :P mówiłem że Pitbull będzie gites.

Obręcze hmmm.... pomyśl nad Sunrims S-Type - dobre sprawdzone obręcze a zarazem lekkie w miare i tanie :)
-duda-
Kontakt:

a co sądzisz o MACH 2.30? tańsze i lżejsze :P /defacto gorsze... ale... wypowiedz sie plz/
-duda-
Kontakt:

/musze gdzies wyciąć budżet na tego Pitbulla/
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

no prosze... koles pisze fr a wy mu mowicie metropolis ns... no ludzie =='
kup pan uzywanego dm ds z uzywanym juniorem, mocne kolka (np stype na nsx) z oponkami 2.3 26' i bedziesz mial freeride. tu drop tam stairgap tu hopa. mialem tego typu rower, wykurwisty :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
andrewww
Kontakt:

-duda- pisze:a co sądzisz o MACH 2.30? tańsze i lżejsze :P /defacto gorsze... ale... wypowiedz sie plz/
Nie polecam probowac jakis innych szprych niz DT, kolega mial wlasnie MACH strasznie sie luzowaly, wypadaly i giely.

Cszyvy Ja mam taki rowerek ;] ale kolega chyba woli cos z jednopolka i lzejsze, bo moze DS troche klocowaty...
ODPOWIEDZ