Masz problem z wymierzeniem ramy? Cho tu

XBizkit
Kontakt:

Masz problem z wymierzeniem ramy? Cho tu

Post autor: XBizkit »

http://www.rower.com/archiwum.php?art=1239

Myślę że przyda się to początkującym ( w tym mnie się przydało^^) Link powyżej to opinia fachowca.. nie wszyscy muszą się z nią zgadzać. Zapodaję linka ponieważ sam miałem problem z dopasowaniem odpowiedniego rozmiaru ramy, a jest to bardzo częsty problem na tym forum. Znajdziesz tam małe wprowadzenie do świata rowerów.

Myśle że to powinno zakończyć zaśmiecanie forum (do którego niestety też się przyczyniłem).
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Mysle ze te dobor rozmairu ramy to tyczy sie głownie i przedewszystkim rowerow do normanlnej jazdy cx czy enduro. Nie wyobrazam sobie dopierac rozmiar ramy do streetu wedlug tych wskazowek :/ Heh i niech ten fachowiec mi powie czym rozni sie rower dirtowy od dirt jumpingowego :D
No ale poczatkujacym sie przyda :)
maciej76
Kontakt:

Post autor: maciej76 »

kazdy kto chce kupic rower nieco lepszy, wie o co chodzi i siedzi juz troche w temacie, ci ktorzy kupuja markety nie zwracaja uzwagi na ilosc przlozen jakosc, tylko cena ich interesuje, jak ktos chce to znajdzie dobry sklep rowerowy i tam kupi rower albo zlozy sam, a kto patrzy na cene ma to gdzies i tak kupi pierwszego lepszego marketa
"po dość długiej nieobecności..."

http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
XBizkit
Kontakt:

Post autor: XBizkit »

No właśnie o tym pomyślałem że to dla początkującego. Plusy tego artykulu to dla mnie opisanie różnic takich detali nawet (wiem że to każdy powinien wiedzieć ale zawsze trafia się jeden po nim drugi ..)jak V-Brake Tarcza Platforma- Zatrzask i opis mieszanek. Wiesz wiele razy widziałem że ktoś się pyta czy rama wytrzymała. A tak może zobaczyć z jakiego stopu i powinien mieć już jakiś obraz. To byłoby na tyle. Pozdro.
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
ODPOWIEDZ