Sulring pisze:rece na kierze powinny byc ulozonen a rowno z barkami, albo torche weziej.
taaa ale chyba w szosówce ew xc. ludziki obcinaja kiery w streetowkach bo tam szeroka kiera przeszkadza, ale w DH duzo pewniej sie jezdzi z szeroka kiera.
z szersza kiera rower jest mniej zwrotny, wiec nie widze w dh tego. ja mam 680mm do dh i wydaje mi sie optymalnie, mniej i wiecej bym nie chcial. no ale jak wolisz. pozdro
A tam gadanie, to chyba tylko u nas moda na ściananie ile się da. Zobaczcie co robi np. Pritzel ze swoją wcale nie krótką kierą. X-upy itp jemu jakoś nie przeszkadza.
Pritzel nie moze obciac bo to rower sponsora:) kazdy jezdzi tak jak mu wygodniej ale kiera 80 cm to jest porazka:) ja bym Ci polecił normalnego husefelta za 60 zł 710 mm chyba. pozdro
Hussy maja a przynajmniej mialy 680mm. ja skrocilem i to sporo bo naprawde az takich szerokich barow to nie mam i mi nie wygodnie bylo. Kiera ponad 730 to chyba tylko pod pudziana produkuja :D
szeroka kiera?jak dla mnie bez sensu, teraz mam 710mm i jest za dluga, czasem nie mieszcze sie miedzy drzewami:/, nastepnym razem jak bede kupowal kiere to jaod razu skroce, mysle ze okolo 66-68 cm bedzie opytmalne