Mam takie pytanko odnosie tego roweru bo slyszalem ze pekaja ramy w głowce :) kolega kupił Marzocchi 66 180mm skoku i sie boi troche wlozyc tego amora do tej ramy.
Przy czym wam pekały te ramy tzn co robiliscie ze wam pekła ?? poniewaz chce wlozyc tego amora do Kony Scrap 05 i nie wiem jedni mowia ze powinna wytrzymac na jego jazde a niektorzy pisza zeby nie wkladac bo odrazu strzeli. Nie robi jakis duzych dropów :) skacze ze skoczni ale wys skoczni to max 1m, jazda nie ostra :)
A jaki rozmiar?? Koles ale musi byc mocny do jedno metrowych skokow amor 180mm :) Nie no spoko :D Ja tej ramie dlugo nie daje. Balbym sie nawet z kraweznika zjechac. Ta rama ma dobra geo przy 100mm. 130mm to moim zdaniem max do tej ramy. Mozesz poczytac ile producent zaleca.
Mój kolega ma tego Scrpa. Rama wydaje sie na solidną kumplowi nic sie z nią nie dzieje, ale on jeździ bardziej technicznie...ale ogólnie mocna rama jest..ale czy wytrzyma 180mm skoku, to nie jestem przekonany. Mi sie podobaj te kony z pike, ale to juz inna bajka.
no kurva wiadomo ze peknie nic nie jest niezniszczalnie ale przeciez nie peknie odrazu jka wlozy amora! bede mu ta rama strzelac pekac lakier i dopiero wtedy peknie
ja mysle, ze gosc ***** robi i **** ebdzie robic i bedzie jezdzic 10 lat na tym i nie peknie. A jak jest duzy maorem z przodu to bedzie jeszcze ladnie amortyzowac. Bardziej bym sie martwil czy bedzie sie dalo na tym jezdzic, a nie czy opdadnie. I skoncz ********* na forum idz lamac rame.
wszystkim moim znajolym ktorzy mieli sztywne kony w tym moja juz pekla pod glowka ;d mam shermana 150mm, inni pika i zwyklego jama pro... lubilem ta szmate ale nie wytrzymala dlugo ;/