dylemat 130 czy 175
dylemat 130 czy 175
cze mam pytanie co myslicie nad takim polaczeniem co leprze
dragstar 16 z juniorem 175 skoku czy jednak z skokiem 130 skoku czy jak wloze tak wysoki amor przy tylnim 24 caleowym kolku nie urwie mi sie odrazu glowka ramy mam dylemat co brac 130 czy 175
dragstar 16 z juniorem 175 skoku czy jednak z skokiem 130 skoku czy jak wloze tak wysoki amor przy tylnim 24 caleowym kolku nie urwie mi sie odrazu glowka ramy mam dylemat co brac 130 czy 175
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
1) Glupie rozwiazanie- daj 24" na przod. Glupie jak but, ale mozna cos z tym kombinowac.
2)Mozna zostac przy 130mm, ale zalezy jak jezdzisz.
Ale tak na serio to zalezy jak jezdzisz, bo drag z duzymi amorami wyglada bardzo dobrze a te 24 specjalnie nie robi roznicy (tak to wyglada na zdjeciu). Co do glowki to sam nie wiem, ale drag z delta hl pekl na tylnich hakach, a glowka cala.
2)Mozna zostac przy 130mm, ale zalezy jak jezdzisz.
Ale tak na serio to zalezy jak jezdzisz, bo drag z duzymi amorami wyglada bardzo dobrze a te 24 specjalnie nie robi roznicy (tak to wyglada na zdjeciu). Co do glowki to sam nie wiem, ale drag z delta hl pekl na tylnich hakach, a glowka cala.
-
- Kontakt:
Tylko czy potrzeba ci napewno jaki chopper. Bo jeśli nie chcesz jeździć na takim ustawieniu dłużej i tylko czekasz np na inną ramke (full np), to nie ma problemu. Jeśli nie to nie warto bawić sie we wstawianie 175 do draga. Rower staje się mało zwrotny i jednocześnie dość newrowy w prowadzeniu. Jeśli chcesz dłużej jeździć to będzi ci to przeszkadzać i masz większe szanse że w końcu urwiesz główke. Wtedy lepiej jest wstawić dobrą 130, a tych 4 cm skoku nie będzie aż tak bardzo czuć, a za to rower bedzie mieć ludzka geometrie, bardziej bedzie nadawać sie do normalniej jazdy.
Sam mam taki chopper i wiem jak to wygląda. Ale czekam na kase i bede niedługo zmieniać na fulla właśnie i przez ten czas muszę "pomęczyć sie" na moim potworze.
Sam mam taki chopper i wiem jak to wygląda. Ale czekam na kase i bede niedługo zmieniać na fulla właśnie i przez ten czas muszę "pomęczyć sie" na moim potworze.
Going down fast...
bez sensu dwupola taka do draga,i jak to ogranicza jazde!zadnych piwotow,trikow,rower bys mial malo mobilny i ciezki w jezdzie,lepiej kup dj qr20,albo shermana qr20 na tego teraz jest 2 letnia gwarancja,a nie dwupole!!a jak chcesz napierdalac dropy,uskoki,duze hopy to sprzedaj draga kup dm fr 2.0 i 130mm przod!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
-
- Kontakt: