Złamany obojczyk
Złamany obojczyk
Kilka dni temu złamałem obojczyk, wsadzili mnie w gips na 4 tygodnie.złamanie niewielkie bez rzadnych przymieszczen. No i z tego wynika moje pytanie, czy po zdjeciu bede mógł odrazu wracac na rowr czy jakis czas mam odczekac przed powrotem, i czy wszystko bede mógł robic spowrotm bez problemów.
lenczesprzejebane :] sam to miałem. po tym wydarzeniu reka była niesprawna przez około 4 miesiace (tzn nic nie mogłem ciężkiego nią robić ) a po zdjęciu gipsu były problemy z utrzymaniem szklanki ;/. radziłbym odczekać do wakacji przynajmniej.... ( oczywiscie przed jazdą jakias rehabrilitacja będzie chyba konieczna) pozdrawiam i zdrowiej
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
huh zacznij lajtowo smigac na poczatku wakacji...
i to nie jakies dropy tylko xc....
tez mialme zlamany obojczyk z jakimis tam odlamami przemieszczeniami itd... ja nie mialem gipsi tylko taka opaske usztywniajaca czy cos na cale zebra i obojczyk i reke cos tam cos:p
i ten jak lekarz powiedzial ze moge zaczac reka powoli zaczac ruszac to nie mogelm reka poruszyc kubek jak chcialem zlapac i troche do gory podniesc to tez nie dalo rady...
i to nie jakies dropy tylko xc....
tez mialme zlamany obojczyk z jakimis tam odlamami przemieszczeniami itd... ja nie mialem gipsi tylko taka opaske usztywniajaca czy cos na cale zebra i obojczyk i reke cos tam cos:p
i ten jak lekarz powiedzial ze moge zaczac reka powoli zaczac ruszac to nie mogelm reka poruszyc kubek jak chcialem zlapac i troche do gory podniesc to tez nie dalo rady...
Mam juz ten gips cały tyzien i nic mnie nie boli (wogóle) jedynie swedzi mnie całe ciało pod gipsem :). No i tak sie zastanawim z tegi co mówicie to to jest cos strasznega a jak u mni to ta reka rzucam całym gipsem jak mnie swedzi. oczywiscie nie bede kombinował rzdych dropów bo i tak jezdze w dircuie, ale moze bedzie rizsdnie troch odczekac. Najciekawrzsze jest toi ze nic mnie nie boli tak jakbym wogóle se nic nie zrobil!!!
-
- Kontakt:
:)
to masz lajcik
ja mialem prawie 2 lata temu zlamanie z przemieszczeniem i odlamami
wygladalo to tak:
szpital gorzow, gips na gorna polowe ciala, pozniej gips 'osemka' pozniej znow na polowe ciala, pozniej znow osemka, pozniej bez gipsu...ogolnie to byl najbolesniejszy okres mojego zycia :)
zwialem z skur.wialego gorzowskiego szpitala i pojechalem do akademi medycznej do szczecina
zrobili mi operacje, wyjeli ok 2cm kosci, dali blaszke i przykrecili na 4 sruby,
kupilem sobie gorset z materialu, chodzilem w nim jakies 2 miesiace, pozniej bez niego.
w gorsecie zaczalem jezdzic XC :) pozniej mi go zdjeli i jezdzilem tak az do zimy. okolo stycznia moglem lajtowo skakac z hopek itd... pozniej po zimie moglem walic dropy i ogolnie jezdzilem do wrzesnia 2006, wtedy mialem operacje i wyjeli mi blaszke. po ok miesiacu moglem znow jezdzic :)
i jezdze az do teraz
co do ciebie:
po zdjeciu gipsu najpierw pochodz troche zacznij ruszac reka itd, pojdz sobie na basen jak bedziesz sie dobrze czul, jakies cwiczenia drobne rob
gdzies mysle po 2 tygodniach bedziesz mogl jezdzic
powrotu do zdrowia szybkiego zycze
pzdr
to masz lajcik
ja mialem prawie 2 lata temu zlamanie z przemieszczeniem i odlamami
wygladalo to tak:
szpital gorzow, gips na gorna polowe ciala, pozniej gips 'osemka' pozniej znow na polowe ciala, pozniej znow osemka, pozniej bez gipsu...ogolnie to byl najbolesniejszy okres mojego zycia :)
zwialem z skur.wialego gorzowskiego szpitala i pojechalem do akademi medycznej do szczecina
zrobili mi operacje, wyjeli ok 2cm kosci, dali blaszke i przykrecili na 4 sruby,
kupilem sobie gorset z materialu, chodzilem w nim jakies 2 miesiace, pozniej bez niego.
w gorsecie zaczalem jezdzic XC :) pozniej mi go zdjeli i jezdzilem tak az do zimy. okolo stycznia moglem lajtowo skakac z hopek itd... pozniej po zimie moglem walic dropy i ogolnie jezdzilem do wrzesnia 2006, wtedy mialem operacje i wyjeli mi blaszke. po ok miesiacu moglem znow jezdzic :)
i jezdze az do teraz
co do ciebie:
po zdjeciu gipsu najpierw pochodz troche zacznij ruszac reka itd, pojdz sobie na basen jak bedziesz sie dobrze czul, jakies cwiczenia drobne rob
gdzies mysle po 2 tygodniach bedziesz mogl jezdzic
powrotu do zdrowia szybkiego zycze
pzdr
-
- Kontakt:
Slopstyler zalezy od lekarza kumpel mial obity nadgarstek a lekarz chcial mu go w gips wsadzic;p Ja osobisice zlamalem sobie na rowerku obydniwie kosci przedramienia z duzym przemieszczeniem. mialem trzy operacje bo za kazdym razem zle skladali (dopiero po znajomosci mialem prawidlowo nastawiona) , koszmar byl kiedy mi pierwszy raz drut metalowy wyjmowali, na zywca kombinerkami... myslalem ze padne. drugi koszmar to jak zobaczylem swoaja reke po pierwszym zdeciu ggipsu... reka w luk wygieta.. lekarz sstwierdzil ze sie sama wyprostuje... po nastepnej operacji (tej po znajomosci) bylo juz gites i mialem cala zime zeby reka wrocila do zdrowia;] (reke we wrzesniu zlamalem). na poczatku mialem problemy z noszeniem butelki w tej rece a o jezdzie nawet nie marzylem...ale byl basenik, byl lekki trening reki .
lenczesNapewno zacznij chodzic na basen to pomaga niewatpliwie, rozwija wszystkie meisnieitp;] teraz jezdze sobie normalnie i na nic nie narzekam;]
lenczesNapewno zacznij chodzic na basen to pomaga niewatpliwie, rozwija wszystkie meisnieitp;] teraz jezdze sobie normalnie i na nic nie narzekam;]
PAU:)
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=38940
nie moge z tego tematuxD
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=38940
nie moge z tego tematuxD
-
- Kontakt:
ja złamałem obojczyk na koniec wakacji, akurat jak buda sie zaczeła...
A co powiecie na temat noszenia ochraniaczyz z dużą iloścą pianki(np takich jak krk masochist)na rece która miała złamany obojczyk??, bo mnie lekarz powiedział ze jak mocne glebe to mi ta gąpka wytłumi na łokciu ale zas w miejscu złamnym bedzie dze "przeciązenie".
Ja zauważyłem że wiele osób np prosico mieli złamane obojczyki nosza tylko z drugiej strony takie ochraniacze, czy to zbiego okoliczność?
A co powiecie na temat noszenia ochraniaczyz z dużą iloścą pianki(np takich jak krk masochist)na rece która miała złamany obojczyk??, bo mnie lekarz powiedział ze jak mocne glebe to mi ta gąpka wytłumi na łokciu ale zas w miejscu złamnym bedzie dze "przeciązenie".
Ja zauważyłem że wiele osób np prosico mieli złamane obojczyki nosza tylko z drugiej strony takie ochraniacze, czy to zbiego okoliczność?
-
- Kontakt:
ja jak złamałem obojczyk to mnie wjebali w gips na 5 tygodni... po zdjęciu to reka była taka słaba że mogłem ją trzymac nad blatem stołu max 4 sekundy ! ona Ci sie będzie szybko męczyła (ze wzgledu ma słabe mięśnie) jeśli chodzi o kość to takie złamanie w niczym Ci nie będzie przeszkadzać
mi jak się złamało to tak mi się zrosło nic mi nie przestawiali nie nastawiali... obojczyk mam troszke krzywy (kąt powiedzmy ...150 stopni, może troszke mniej) Tgo wogule nie widać, dopiero jak się rozbiorę w odpowiedniej pozycji ręki da się zauważyć załamanie
niczym się nie przejmuj, jeśli wszystko się dobrze zrośnie to tylko musisz hantelkami pomachać troche żeby wzmocnić łape
mnie troszke boli jak się rozbieram i reke do tyłu wyginam, na rowerze w niczym Ci nie powinn przeszkadzać :)
mi jak się złamało to tak mi się zrosło nic mi nie przestawiali nie nastawiali... obojczyk mam troszke krzywy (kąt powiedzmy ...150 stopni, może troszke mniej) Tgo wogule nie widać, dopiero jak się rozbiorę w odpowiedniej pozycji ręki da się zauważyć załamanie
niczym się nie przejmuj, jeśli wszystko się dobrze zrośnie to tylko musisz hantelkami pomachać troche żeby wzmocnić łape
mnie troszke boli jak się rozbieram i reke do tyłu wyginam, na rowerze w niczym Ci nie powinn przeszkadzać :)
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
Ja złamałem swój przed Wielkanocą. Dostałem ósemkę na plecy, i po 3 tygodniach sam ją ściągnąłem (miałem niby mieć 4, ale mi sie wrzynał w ciało). Jeszcze nie zacząłem jeździć, ale planuje tak za 2 tygodnie znowu wrócić do jazdy, bo kość nie zrasta się szybko, a na powtórkę z rozrywki nie mam ochoty. I Tobie tez radzę poczekać.
[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]