Zdejmowanie bierzni z amortyzatora.
Zdejmowanie bierzni z amortyzatora.
Siema jak w temacie. Jak to zrobić żeby nie zepsuć amora ?? Amor- RS Pike (bierznie nie chodzi na nim jak np na dirt jumperze tylko jest silnie przyczepiona) dzieki za odp :*
back in da game...
Jest do tego specjalny klucz (takie imadelko), ale rysuje korone jeszcze bardziej niz srubokret ;].Durf pisze:no a czym chcesz to zdjąć ? myslisz, ze jest jakis specjalny klucz do tego ? a od porysowanej korony chyba ci korona z głowy nie spadnie. zresztą jesli umiejetnie postukasz to nie trzeba nic rysować.
chu.. prawda :] nie rysuje. jak chcesz mieć wgniotki po śrubsztaku to rob domową metoda.morthias pisze:Jest do tego specjalny klucz (takie imadelko), ale rysuje korone jeszcze bardziej niz srubokret ;].Durf pisze:no a czym chcesz to zdjąć ? myslisz, ze jest jakis specjalny klucz do tego ? a od porysowanej korony chyba ci korona z głowy nie spadnie. zresztą jesli umiejetnie postukasz to nie trzeba nic rysować.
Ale dla mnie tak to można tylko w duro itp. Droższych rzeczy szkoda.
Idź na serwis A Ci to ładnie zdejmą.
Mi wczoraj ściągali starą bieżnię w juniorze dokładnie takim park toolem :
http://tiny.pl/dnld
wystarczy zobaczyć fotki jak sie tego używa i widać,ze to "zdrowe" dla korony ":)
oczywiście u mnie po zdejmowaniu nie było nawet najmniejszego śladu
Heh, wlasnie mnie uswiadomiles ze mam dwie lewe rece, bo uzywajac podobnego narzedzia (nie park toola i zaciskanego tylko na dole rury sterowej) porysowalem sobie korone w miejscu tych dwoch wglebien tak samo jakbym zrobil to srubokretem :))).SeraaX pisze:chu.. prawda :] nie rysuje. jak chcesz mieć wgniotki po śrubsztaku to rob domową metoda.morthias pisze:Jest do tego specjalny klucz (takie imadelko), ale rysuje korone jeszcze bardziej niz srubokret ;].Durf pisze:no a czym chcesz to zdjąć ? myslisz, ze jest jakis specjalny klucz do tego ? a od porysowanej korony chyba ci korona z głowy nie spadnie. zresztą jesli umiejetnie postukasz to nie trzeba nic rysować.
Ale dla mnie tak to można tylko w duro itp. Droższych rzeczy szkoda.
Idź na serwis A Ci to ładnie zdejmą.
Mi wczoraj ściągali starą bieżnię w juniorze dokładnie takim park toolem :
http://tiny.pl/dnld
wystarczy zobaczyć fotki jak sie tego używa i widać,ze to "zdrowe" dla korony ":)
oczywiście u mnie po zdejmowaniu nie było nawet najmniejszego śladu
morthias bywa ;) hehe
Tego park toola zaciska się na samej bieżni,
Jedyne co może sie stać to zerwać uścisk, jak się mocno bieżnia trzyma.
Wtedy wystarczy poprawić skręcić mocniej tym imadełkiem i w końcu wyskoczy. Park dobry sprzęt :D
BTW: Lublin- polecam nowy serwis Inżynierii Rowerowej na ul/ Rusałka- fachowcy, autoryzowany serwis foxa i marzoka, maja parktoola CAŁY warsztat - nawet taki zajebisty stołek hehe
mieć takie cuda w domu....
Tego park toola zaciska się na samej bieżni,
Jedyne co może sie stać to zerwać uścisk, jak się mocno bieżnia trzyma.
Wtedy wystarczy poprawić skręcić mocniej tym imadełkiem i w końcu wyskoczy. Park dobry sprzęt :D
BTW: Lublin- polecam nowy serwis Inżynierii Rowerowej na ul/ Rusałka- fachowcy, autoryzowany serwis foxa i marzoka, maja parktoola CAŁY warsztat - nawet taki zajebisty stołek hehe
mieć takie cuda w domu....
-
- Kontakt:
nie? :)
ja poszedłem bo i tak nie musiałem za to nic płacić. A i tak miałem zajechać.
I naprawdę, jak na sprzęt wydałem ciężko uciułaną kasę to nie chce mi się go orać tylko dlatego że było by szybciej.
jakbym miał sprzęt w domu to jasne że zrobił bym to sam.
A tak wystrzegam się używania w serwisie roweru, młotka, noża, kombinerek, żabki, francuza (ten jedynie do klucza do suportu) itp
ja poszedłem bo i tak nie musiałem za to nic płacić. A i tak miałem zajechać.
I naprawdę, jak na sprzęt wydałem ciężko uciułaną kasę to nie chce mi się go orać tylko dlatego że było by szybciej.
jakbym miał sprzęt w domu to jasne że zrobił bym to sam.
A tak wystrzegam się używania w serwisie roweru, młotka, noża, kombinerek, żabki, francuza (ten jedynie do klucza do suportu) itp