Raleigh xt 3500 vs. Dc akita vs....
Raleigh xt 3500 vs. Dc akita vs....
Elo,
Mam zamiar kupić ramę full.Ma ona służyć do lekkiego Fr, Dirt. Ogólnie do slope.
Zastanawiam sie nad Raleigh xt 3500 z damperem 6 way - ogólnie firma w polsce jest mało znana, lecz za granica zbiera wiele pochwał.
I tu pytania :
- Czy rama wytrzyma taką jazde ?
- Jak jest z geometria (czy fajnie się jeżdzi?, czy nie jest dłuuga? itp.)
- Proszę o dokładne info o ramie (może ktoś na niej jeżdzi?)niech się wypowie.
Zastanawiam się także nad Dc Akita rama ogołnie popularna w polsce,wiele osób na niej jeżdzi.
Wiadaomo akita to 1 zawias a raleigh 4 zawias... :P
Ogólnie szukam "małego" fulla do +/- 2000zł.
A może w tej cenie kupie coś lepszego ?
Mam zamiar kupić ramę full.Ma ona służyć do lekkiego Fr, Dirt. Ogólnie do slope.
Zastanawiam sie nad Raleigh xt 3500 z damperem 6 way - ogólnie firma w polsce jest mało znana, lecz za granica zbiera wiele pochwał.
I tu pytania :
- Czy rama wytrzyma taką jazde ?
- Jak jest z geometria (czy fajnie się jeżdzi?, czy nie jest dłuuga? itp.)
- Proszę o dokładne info o ramie (może ktoś na niej jeżdzi?)niech się wypowie.
Zastanawiam się także nad Dc Akita rama ogołnie popularna w polsce,wiele osób na niej jeżdzi.
Ogólnie szukam "małego" fulla do +/- 2000zł.
A może w tej cenie kupie coś lepszego ?
Stare foto xup http://www.pinkbike.com/photo/1258911/
Ja mam raleigha i musze ci powiedziec,że jestem bardzo zadowolony. Kupiłem tą rame bo potrzebowałem szybko fulla a człowiek od którego chciałem kupisc iron horsea nawalił. Jak narazie rama przeżyła jakies 10 wypadów w góry i zupełnie nic jej nie jest. Jest sztywna i pracuje całkiem fajnie. Wszyscy, którzy jeździli moim rowerem potwierdzają tą opinie. Ja ją kupiłem dość tanio bo za 2tys zł z damperem ale myśle, ze jak dasz 2,5tys za solidnego, nowego fulla z 6wayem to i tak jest okazja.
Polecam raleigha :)!
PS. Jakbyś miał jakies konkretne pytania to pisz PM.
Polecam raleigha :)!
PS. Jakbyś miał jakies konkretne pytania to pisz PM.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Re: Raleigh xt 3500 vs. Dc akita vs....
E tam. 4 zawiasy to tylko spec i inne korzystajce z jego patentu. raleigh nie ma z tym nic wspolnego i pracuje jak jeden zawias, czyli pewnie nadal calkiem niezle :)astix55 pisze:Elo,
zdecydowanie raleight fajna i tania ramka a z
6wayem ma 180mm skoku praca podobna do treka session 77 ale nie jest tak droga jak on zdecydowanie polecam . akita fajne ale malo skoku bardziej do 4x ramka i do slop.
p.s.jezeli bys sie zdecydowal na raleighta moge go zalatwic z 6wayem w fajnej cenie napewno dogodniejszej niz 2500zl oczywiscie ramka jest nowa.jak cos to pisz na gg 6521466
6wayem ma 180mm skoku praca podobna do treka session 77 ale nie jest tak droga jak on zdecydowanie polecam . akita fajne ale malo skoku bardziej do 4x ramka i do slop.
p.s.jezeli bys sie zdecydowal na raleighta moge go zalatwic z 6wayem w fajnej cenie napewno dogodniejszej niz 2500zl oczywiscie ramka jest nowa.jak cos to pisz na gg 6521466