Hej.
Na 1:1 lub 2:1 lub 1:2 lub 2:2 lancuch ociera o opone lub jest bardzo bardzo blisko i na dziurze czy czymkolwiek zachacza o bieznik opony.
CO zrobic?
Lf drag 14''
opony 2,35''
z tylu kaseta 34-12 (megarange)
z przodu blaty 18-28-42 (jakos tak,tu sie moglem pomylic)
Co podac wiecej?
Zastanawialem sie nad tym zeby dac pod korbe z 1-2 podkladki,ktore by ja przesuneły o jakies 2-4mm (tak szacuje narazie,zalezy jakie podkladki),ale czy niebedzie skutków ubocznych?
Doradzcie cos,bo to jest wkurzające ,i niebezpieczne dla sprzetu...moze nawet mnie.
Łancuch ociera o opone... co zrobic?
dziwne....z tak małą oponą w dragu nie miałem tego problemu. Jeśli masz korbe na kwadrat to zmien suport na dłuższy - całkiem nienajgorszy accent to koszt 30zł. Ewentualnie podkładka (około 4mm spokojnie można dać) między mufe suportu a prawa miske, ale to jesli nie masz tam napinacza zalozonego.
tak czy siak zmieni sie linia lancucha ( bo o to chodzi) wiec bedzie musial jeszcze bardziej uwazac zeby nie jezdzic na skrajnych przelozeniach i przerzutki moga gorzej pracowac - glownie przednia.
A blaty z przodu nie moge byc takie. najczesciej jest 22-32-42, 22-32-44, 28-38-48 i jest jeszcze taki jeden smieszny wariant tez dosc czesty ze najwieksza ma 38z ale pozostalych nie pamietam.
tak czy siak zmieni sie linia lancucha ( bo o to chodzi) wiec bedzie musial jeszcze bardziej uwazac zeby nie jezdzic na skrajnych przelozeniach i przerzutki moga gorzej pracowac - glownie przednia.
A blaty z przodu nie moge byc takie. najczesciej jest 22-32-42, 22-32-44, 28-38-48 i jest jeszcze taki jeden smieszny wariant tez dosc czesty ze najwieksza ma 38z ale pozostalych nie pamietam.
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
-
- Kontakt:
OK to wrzuce podkladki ale to nie dzis.
co do skrajnych połozen-nie,jezdze zawsze na 1:1/2/3 potem zmieniam,bo 1z przodu uzywam do jazdy podgorke czy do wheelie tak więc o to sie nie boje.
Dzieki.
A powiedzcie mi jeszcze,czy macie jakis patent na zamontowanie przedniej przerzutki,alivio mi sie nie miesci na rame _._ ,sprobowac jakas obejme zalatwic czy co?
co do skrajnych połozen-nie,jezdze zawsze na 1:1/2/3 potem zmieniam,bo 1z przodu uzywam do jazdy podgorke czy do wheelie tak więc o to sie nie boje.
Dzieki.
A powiedzcie mi jeszcze,czy macie jakis patent na zamontowanie przedniej przerzutki,alivio mi sie nie miesci na rame _._ ,sprobowac jakas obejme zalatwic czy co?
...