Amor dla osoby o wadze 100kg...
-
- Kontakt:
jasio_wolfblacki sa dosc delikatne.przy Twojej wadze na pewno szukalbym czegos na sztywna os!
z tego co w tej chwili na allegro:
sherman jumper
psylo tullio (tu bym sie zastanowil jeszcze ze wzgledu na Twoja wage,ale to super sprzet)
sherman firefly 90/130
ew jakis dj na os..
z tego co w tej chwili na allegro:
sherman jumper
psylo tullio (tu bym sie zastanowil jeszcze ze wzgledu na Twoja wage,ale to super sprzet)
sherman firefly 90/130
ew jakis dj na os..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wiesz, to akurat żaden wyznacznik, mi takie cuś wytrzymywał amor z makrokesza, a rst rozwalił się po skoku z krawężnikajasio_wolf pisze:tylko kolega mi ciągle odradza RST...uważa, że słabej jakości materiałów używają....jednak wiem z własnego doświadczenia, że wszystko zależy na jaki konkretny egzemplarz trafisz....Ja mam dwa lata RST Capa (jako tymczasowy amor) i wytrzymal jump z 1 metra na płaski teren i podobne wypadki...
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
-
- Kontakt:
dlatego uważam, że czasem z jednej serii mogą bc amorki różnej jakości :)....i tak wolę zainwestować w coś solidniego, bo istenieje wieksze prawdopodobienstwo ze sie nie rozwaliTassadar pisze:wiesz, to akurat żaden wyznacznik, mi takie cuś wytrzymywał amor z makrokesza, a rst rozwalił się po skoku z krawężnikajasio_wolf pisze:tylko kolega mi ciągle odradza RST...uważa, że słabej jakości materiałów używają....jednak wiem z własnego doświadczenia, że wszystko zależy na jaki konkretny egzemplarz trafisz....Ja mam dwa lata RST Capa (jako tymczasowy amor) i wytrzymal jump z 1 metra na płaski teren i podobne wypadki...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
chciałem do dirtu bo bardziej masywne i wytrzymałe :> priorytetem jest niezawodność i trwałość..ostatnio dużo jeżdzę po mieście, skaczę po różnych schodach (jak staną mi na drodze) i tak myslałem, że amorki są robione dla statystycznego rowerzysty (cos koło 75-80kg) to dla mnie xc troszkę za słabe będzie...a jak będę miał amorka do dirtu,AM lub enduro to powinien wytrzymać moje wygłupy i nie udane lądowania ze schodów, chodników, zwalonych drzew w lesie i innych nierówności...ja nie chcę amorka żeby mi "zapałki" na drodze wyłapywał...ma wyłapywać średnie i duże nierówności...Pozdrawiam
Kupilem duro d 130 mm,waze 90-92 kg.
Dzis go przetestuje,ale wydaje mi sie ze jest zbyt miekki.
UPD;
wlasnie wrocilem z jazd probnych.
Uginacz dziala bosko w porownaniu do rst gila ;)
chodzi dosc płynnie,na ustawieniu miekkim wybiera dosc male dziury,ale nie spodziewaj sie cudów.
po kilku zjazdów ze schodów wiem ze musze przerobic duro-nie wyrabia z odbijaniem i po chwili poprostu jade na ugietym.
Pozdro
Dzis go przetestuje,ale wydaje mi sie ze jest zbyt miekki.
UPD;
wlasnie wrocilem z jazd probnych.
Uginacz dziala bosko w porownaniu do rst gila ;)
chodzi dosc płynnie,na ustawieniu miekkim wybiera dosc male dziury,ale nie spodziewaj sie cudów.
po kilku zjazdów ze schodów wiem ze musze przerobic duro-nie wyrabia z odbijaniem i po chwili poprostu jade na ugietym.
Pozdro
...