Amor dla osoby o wadze 100kg...

Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ej żartowałem z tym monsterem :D
Z tych to bym wziął blacka chyba.
jasio_wolf
Kontakt:

Post autor: jasio_wolf »

hehehe monster fajny tylko za duży troszkę :)
też się skłaniam do Blacka :)
ale RST Space nie skreślam...wszystko zależy teraz od tego na jaką okazję trafię lub przecene w sklepie
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jasio_wolfblacki sa dosc delikatne.przy Twojej wadze na pewno szukalbym czegos na sztywna os!
z tego co w tej chwili na allegro:
sherman jumper
psylo tullio (tu bym sie zastanowil jeszcze ze wzgledu na Twoja wage,ale to super sprzet)
sherman firefly 90/130
ew jakis dj na os..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

jasio_wolf pisze:tylko kolega mi ciągle odradza RST...uważa, że słabej jakości materiałów używają....jednak wiem z własnego doświadczenia, że wszystko zależy na jaki konkretny egzemplarz trafisz....Ja mam dwa lata RST Capa (jako tymczasowy amor) i wytrzymal jump z 1 metra na płaski teren i podobne wypadki...
wiesz, to akurat żaden wyznacznik, mi takie cuś wytrzymywał amor z makrokesza, a rst rozwalił się po skoku z krawężnika
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
jasio_wolf
Kontakt:

Tassadar pisze:
jasio_wolf pisze:tylko kolega mi ciągle odradza RST...uważa, że słabej jakości materiałów używają....jednak wiem z własnego doświadczenia, że wszystko zależy na jaki konkretny egzemplarz trafisz....Ja mam dwa lata RST Capa (jako tymczasowy amor) i wytrzymal jump z 1 metra na płaski teren i podobne wypadki...
wiesz, to akurat żaden wyznacznik, mi takie cuś wytrzymywał amor z makrokesza, a rst rozwalił się po skoku z krawężnika
dlatego uważam, że czasem z jednej serii mogą bc amorki różnej jakości :)....i tak wolę zainwestować w coś solidniego, bo istenieje wieksze prawdopodobienstwo ze sie nie rozwali
PAtryko
Kontakt:

Post autor: PAtryko »

A Może pika z twardymi sprężynami nie mam go ale dużo dobrych komentarzy ma a ma fajne regulacje skoku 95mm-140mm na sztywną oś i czasami miezłe są okazje
A Monstera to nie bierz bo waży koło 5kg kolega ma fajna praca ale masa.

A jaką masz ramkę ????
http://patryko33.pinkbike.com/
jasio_wolf
Kontakt:

heheh na razie mam Accent m003 19'(tania ale zadowolony z niej jestem) ale mam zamiar zmienic na mniejszą (17') tylko jeszcze nie zdecydowałem jaki model...
a co do amora to szukam takiego ze skokiem 100mm ale za to bardzo mocny i sztywny...dlatego rozglądam się za amorkami do dirta :>
Bombell
Kontakt:

Pomysl nad psylo, kumpel miał w fullu do enduro/fr. Jak dla Ciebie dobra propozycja. A moim zdaniem nie warto kupowac amora do dirtu jak bedziesz go uzywal do xc, bedziesz sie meczyc i nadgarstki sobie polamiesz.
jasio_wolf
Kontakt:

chciałem do dirtu bo bardziej masywne i wytrzymałe :> priorytetem jest niezawodność i trwałość..ostatnio dużo jeżdzę po mieście, skaczę po różnych schodach (jak staną mi na drodze) i tak myslałem, że amorki są robione dla statystycznego rowerzysty (cos koło 75-80kg) to dla mnie xc troszkę za słabe będzie...a jak będę miał amorka do dirtu,AM lub enduro to powinien wytrzymać moje wygłupy i nie udane lądowania ze schodów, chodników, zwalonych drzew w lesie i innych nierówności...ja nie chcę amorka żeby mi "zapałki" na drodze wyłapywał...ma wyłapywać średnie i duże nierówności...Pozdrawiam
misiuk666
Kontakt:

Post autor: misiuk666 »

A jak drodzy koledy oceniacie RS Recona 351 z U-turnem, bo osobiście jestm w podobnej sytuacji jak jasio_wolf i miałem zamiar na niego kasę odkładać??

Pozdro
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

fajny amor, do enduro i all mountain da radę, freeride raczej nie,

jasio_wolf, bierz marzocchi z1 albo shermana
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

Kupilem duro d 130 mm,waze 90-92 kg.
Dzis go przetestuje,ale wydaje mi sie ze jest zbyt miekki.

UPD;
wlasnie wrocilem z jazd probnych.
Uginacz dziala bosko w porownaniu do rst gila ;)
chodzi dosc płynnie,na ustawieniu miekkim wybiera dosc male dziury,ale nie spodziewaj sie cudów.
po kilku zjazdów ze schodów wiem ze musze przerobic duro-nie wyrabia z odbijaniem i po chwili poprostu jade na ugietym.

Pozdro
...
XBizkit
Kontakt:

Post autor: XBizkit »

hmmmm w sumie tez szukam cos takiego na takie parametry^^ (tez mam 100wke^^) hmmmm i innego typu pytanie dwupólka do Dragstara jak wam to wygalda? ^^' (nikt chyba tego nie zrobil jeszcze ^^ hehe)
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
Bombell
Kontakt:

O duro to było multum tematów. Dwu półka do draga zalezy do czego. Swoje napewno wytrzyma. Ale nic wietrzne nie jest.
XBizkit
Kontakt:

Post autor: XBizkit »

Bombell mi chodzi jak to sie wam komponuje ... wiesz dwópólka do harda?^^'
Znów ten smak piachu... ech Wiosna!!
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

niewiem ile w tym prawdy ale czytalem ze przy 2 polkach duzo szybciej mozna pozbyc sie głowki...

Bombell - wieczne* ;)

CO do ramy,tez mam draga hehe :>
...
ODPOWIEDZ